Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 20 грудня 2023, 12:19
6128
9

«На рівні з Холандом та Кейном». Іспанське ЗМІ у захваті від Артема Довбика

Іспанське видання AS порівняло українського нападника «Жирони» зі світовими зірками

| Оновлено 20 грудня 2023, 12:19
6128
9
«На рівні з Холандом та Кейном». Іспанське ЗМІ у захваті від Артема Довбика
Getty Images/Global Images Ukraine

«Артем Довбик, бюджетний форвард, який дивує футбольний світ». Такий заголовок іспанське видання AS обрало для статті про українського нападника «Жирони».

Журналіст Марк Бернад Суельвес у своєму матеріалі порівнює Артема зі світовими зірками та захоплюється неймовірною роботою «Жирони» на трансферному ринку:

«Здавалося складним, якщо не неможливим, що в «Жироні» з'явиться бомбардир, який затьмарить Крістіана Стуані. Але Артем Довбик на шляху до історичних сезонів, рекордів легендарних гравців, на шляху до того, аби стати одним з них. Він вже є одним з найкращих бомбардирів Ла Ліги, відстаючи від Джуда Беллінгема усього на 3 голи.

Цифри Довбика підносять його до числа найкращих «дев'яток» Європи, на рівні з Холандом та Кейном. Він ненажерливий. 50% його ударів летить у площину, а 53% з них закінчуються голами.

«ПСЖ» придбав Коло Муані за 90 мільйонів, але той забив лише 4 голи в чемпіонаті. У Каріма Бензема в «Аль-Іттіхаді» всього 9 забитих м'ячів. «Жирона» придбала 70% прав на Довбика усього за трохи більше 7 мільйонів євро, змусивши вболівальників забути про колишнього лідера клубу Таті Кастельяноса.

Попереду у Артема є шанс побити рекорд Крістіана Стуані за кількістю голів у першому колі (12). Наразі у Довбика 10 забитих м'ячів, але в нього ще є 2 матчі – проти «Бетіса» та «Атлетіко».

Раніше повідомлялося, що завдяки дублю у ворота «Алавеса» Артем Довбик потрапив в унікальний топ голеадорів Ла Ліги у ХХІ столітті.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
Просто прийшов і забиває, і ніяких тобі психологічних проблем, мовного бар'єру, пів року на адаптацію. Дуже круто, що у Довбика так складається, аби так було і надалі. 
pol-55
Може з Холандом щось чуть -чуть схожі,а до Гаррі *як до Києва рачки*.
andre_lui
Складні матчі чекають Жирону. Атлетіко, що програв Атлетіку та не втримав перевагу над Хетафе. У такий спосіб не добравши 5 очок в останніх матчах. Будуть дуже налаштованими. Бетіс, що відібрав очки у самого Реала 
Алекс 122
Ясно что это не дурак мудрик которому заплатили  70 млн и зарплату чтобы учить играть