Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
17758
3

Помер легенда Арарату. Він позбавив Динамо золота в 1973-му

Ніколай Казарян грав за єреванський клуб із 1965-го по 1976-й

Помер легенда Арарату. Він позбавив Динамо золота в 1973-му
ФК Арарат. Ніколай Казарян

Чемпіон СРСР сезону-1973 у складі «Арарату», легенда єреванської команди Ніколай Казарян пішов із життя у віці 76 років. Про це повідомляє пресслужба єреванського клубу.

«Пішов із життя легендарний футболіст єреванського «Арарату» Ніколай Казарян. Він був одним із найулюбленіших футболістів легендарного «Арарату-73» та вірменського футболу. Ніколай Казарян став чемпіоном СРСР 1973 року у складі «Арарату», виграв Кубок СРСР 1973 та 1975 років. З 1965-го по 1976 рік він зіграв за «Арарат» 298 ігор та забив 67 голів. Ніколай Казарян залишиться в пам'яті футбольних уболівальників своїм умінням руйнувати оборону суперника, ракетною швидкістю та простим і добрим людським характером. Висловлюємо співчуття членам родини та близьким Ніколая Казаряна», – йдеться у співчутті на офіційному сайті клубу.

Зазначимо, що в сезоні-1973 «Арарат» обставив у чемпіонських перегонах київське «Динамо», випередивши «біло-синіх» на три очки. Того сезону команди обмінялися домашніми перемогами з однаковим рахунком – 3:1. Що стосується Казаряна, то в чемпіонському сезоні, який став єдиним в історії виступів єреванців у чемпіонатах СРСР, він зіграв за єреванців 27 матчів та забив 6 м'ячів. Також за свою кар'єру нападник встиг зіграти один поєдинок за олімпійську збірну СРСР.

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юра Ганусяк
яким чинрм? памятаю той матч, обидва голи забив іштоян. думаю помилка тренерів динамо, які замінили Блохіна при 1-0, після цього пропустили на 89 хв. в додатковий час нікому було грати в атаці. в ті роки була велика залежність від Блохіна.