Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 18 грудня 2023, 08:35
2039
0

Гері Вілсон другий рік поспіль виграв Scottish Open 2023 в Единбурзі

Англійський снукерист у фіналі переміг Ноппона Саенгхама з Таїланду, 9:5

| Оновлено 18 грудня 2023, 08:35
2039
0
Гері Вілсон другий рік поспіль виграв Scottish Open 2023 в Единбурзі
WST. Гері Вілсон

Англійський снукерист Гері Вілсон у фіналі переміг Ноппона Саенгхама з рахунком 9:5 в Единбурзі та виграв Scottish Open 2023 другий рік поспіль, зберігши за собою трофей Стівена Хендрі.

12 місяців тому гравець з Уоллсенда завоював свій перший рейтинговий титул саме в Едінбурзі. Тоді Вілсон розгромив Джо О'Коннора з рахунком 9:2 і здобув трофей. Перший тріумф до Вілсона прийшов після 18 років професійної праці, двох поразок у фіналах та трьох невдач у півфіналах.

У 2023 році Вілсону не вдалося здобути вигоду з імпульсу, отриманого внаслідок першої перемоги. Тим не менш, Едінбург залишиться містом, яке назавжди залишиться у снукерній пам'яті англійця, оскільки там він пережив свої моменти слави. Вілсон відкрито зізнався, що на ранніх етапах тижня він мав проблеми зі своєю формою, але з боєм дійшов до фіналу, де показав свій клас.

У півфіналі Вілсон зробив камбек і здобув собі місце у титульному матчі. Йому треба було три снукери у вирішальному фреймі проти Чжоу Юелуна, але англієць перевів гру в респот-блек і здобув дуже драматичну перемогу з рахунком 6:5. Більш комфортна гра у фіналі дозволила йому завоювати другий рейтинговий титул та головний приз у розмірі 80 тисяч фунтів стерлінгів.

Саенгхам зазнав поразки у своєму першому виступі у фіналі рейтингового турніру. Тим не менш, тайський снукерист може запам'ятати цей тиждень, коли він нарешті з 5-го разу подолав бар'єр півфіналу. На шляху до фіналу Ноппон переміг таких гравців, як Алі Картер та Джон Хіггінс. У підсумку, він забрав додому чек на суму 35 тисяч фунтів стерлінгів за друге місце.

Вілсон отримав серйозну перевагу в першій сесії фіналу (6:2). Коли гра поновилася, серія в 81 очок збільшила розрив до п'яти фреймів. Саенгхам відкрив вогонь у відповідь з брейками 132 і 97 і залишився в боротьбі (4:7). Тим не менш, Вілсону взяв дуже важливий 12-й фрейм перед паузою в середині сесії, опинившись за крок від перемоги (8:4). Після перерви Саенгхам впевнено взяв 13-ту партію, але це була недовга відстрочка. Вілсон закінчив матч із брейком 53 і завоював титул (9:5).

38-річний Гері Вілсон розповів: «Ця була божевільна гра. Я довгий час нікуди не потрапляв і нічого не чекав цього тижня. Повільно, але чітко – я йшов до мети. І я реально дуже пишаюся собою у фіналі. Я хотів знову зіграти у фіналі, так само впевнено, як раніше, коли був молодшим. Я відчував, що граю саме так.

Я отримав величезне полегшення, вигравши перший рейтинговий турнір. І я подумав: що б не сталося після цього, це мене не хвилює. Зрештою, мені вдалось знову взяти трофей. У мене були великі труднощі, але мені просто вдалося знайти гру з нізвідки. Є щось у певних місцях, де ти почуваєшся комфортно та щасливо. Я відчував в Единбурзі те саме і минулого року, і цього року. Здається, не минуло й року, лише кілька місяців.

Я хочу віддати належне Ноппону. Він показав неймовірну гру. Я знаю, що це його перший фінал. Я пам'ятаю свій перший фінал, це було важко. Забивати кулі, як він, просто неможливо. Не можна залишити білу кулю де-небудь, окрім борту, інакше він просто щоразу забиватиме дальнім ударом».

Ноппон Саенгхам зазначив: «Я маю віддати належне Гері. У першій сесії він був дуже сильним. Він забивав дуже добре та контролював усе у грі на відіграшах. На мене чинився величезний тиск, тому що він не хибив і грав дуже добре. Я обіцяю, що одного разу повернуся. Мушу сказати дякую всім уболівальникам».

За матеріалами World Snooker Tour

Scottish Open 2023. Едінбург (Шотландія)

Фінал, 17 грудня

Гері Вілсон (Англія) – Ноппон Саенгхам (Таїланд) – 9:5

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.