Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 17 грудня 2023, 18:18
1521
0

ВІДЕО. Джон Хіґґінс вибув у півфіналі домашнього турніру Scottish Open

У фіналі Ноппон Сенгхам із Таїланду зустрічається з Гері Вілсоном із Англії

| Оновлено 17 грудня 2023, 18:18
1521
0
ВІДЕО. Джон Хіґґінс вибув у півфіналі домашнього турніру Scottish Open
WST. Хіггінс та Саенгхам

Снукерист Ноппон Саенгхам із Таїланду обіграв фаворита Джона Хіггінса із Шотландії з рахунком 6:3 і вийшов у свій перший в історії фінал рейтингового турніру на BetVictor Scottish Open в Единбурзі.

26-й номер світового рейтингу Саенгхам декілька разів був близьким до фіналів. Проте болісно програв у всіх чотирьох своїх рейтингових півфінальних виступах на 2018 Welsh Open, 2018 World Open, 2022 British Open та 2023 World Grand Prix.

У першому своєму фіналі Ноппон Саенгхам у неділю, 17 грудня, зустрічається з чинним чемпіоном Гері Вілсоном, який у півфіналі переміг Чжоу Юелуна з рахунком 6:5. Фінал складається з 17 фреймів (до 9 перемог), переможець отримає 80 тисяч фунтів стерлінгів та трофей Стівена Хендрі. Саенгхам може стати третім тайським гравцем, який виграв рейтинговий титул, слідуючи за Джеймсом Ваттаною і Тепчайі Ун-Нухом.

31-разовий переможець рейтингових турнірів Джон Хіггінс поки що не може виграти титул на Scottish Open. Снукерист із Глазго посів друге місце у 2016 році після Марко Фу та у 2021 році після Луки Бреселя. Хіггінс також програв півфінал Нілу Робертсону в 2017 році.

48-річний Хіггінс на старті півфінал порадував публіку в Шотландії. Брейки 130 та 92 допомогли йому отримати перевагу 3:1 перед перервою. Однак, коли гра відновилася, ініціативу взяв на себе Саенгхам. У складній позиції він зачистив стіл із серією 32, що дозволило йому взяти 5-й фрейм на чорній кулі і зробити рахунок 2:3. Потім із сотковим брейком у 133 очки він відновив паритет (3:3). Тайський снукерист впевнено взяв 7-му партію, а потім видав серії в 120 і 83 очки і здобув визначну перемогу з рахунком 6:3. Саенгхам розплакався, Хіґґінс обійняв його, і снукеристи отримали овації на переповненій арені.

31-річний Ноппон Саенгхам розповів: «Коли я програвав 1:3, у мене була лише 15-хвилинна перерва. Я нервував і пішов, щоб поговорити з дружиною та маленькою Вірою (донькою). Я знав, що це може статися знову, що можу програти ще один півфінал. Або виграти. Я просто намагався залишатися у грі та щось контролювати. Я зробив це сьогодні. У неділю може статися будь-що. Якщо це буде мій день, то мені це буде дуже добре. Джон сказав, що я особливий, що він сподівається, що я виграю фінал, що я зможу це зробити. Я був такий щасливий».

48-річний Джон Хіггінс сказав: «Я засмучений, тому що мені дуже хотілося виграти тут. Нічого не забирайте у Ноппона. Він був чудовий в останніх п'яти фреймах. Я знаю, що промазав кілька позиційних ударів, мені слід було вийти вперед з рахунком 4:1. Він чинив на мене тиск. Його дальні удари були неймовірними. Насамкінець він плакав, це його перший фінал. Ви маєте віддати йому належне. Я знаю, що Гері – чудовий хлопець, але мені хотілося б, щоб Ноппон переміг. Це буде його перший титул, а Гері вперше завоював його тут минулого року».

В іншому півфіналі Гері Вілсон з Англії, минулорічний переможець турніру, обіграв китайця Чжоу Юелуна з Китаю (6:5). Для визначення фіналіста знадобився респот-блек за рахунку 5:5 (додаткова гра на чорній кулі у випадку нічиєї у фреймі).

Scottish Open 2023. Едінбург (Шотландія)

1/2 фіналу, 16 грудня

  • Гері Вілсон (Англія) – Чжоу Юелун (Китай) – 6:5
  • Ноппон Саенгхам (Таїланд) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 6:3

Фінал, 17 грудня

  • Гері Вілсон (Англія) – Ноппон Саенгхам (Таїланд)

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.