Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 грудня 2023, 07:37
30639
21

Організатор турніру: «Костюк почали погрожувати, вона відмовилася грати»

Ксав'є Коффен пояснив, чому українка не вийшла на матч проти Мірри Андрєєвої

| Оновлено 18 грудня 2023, 07:37
30639
21
Організатор турніру: «Костюк почали погрожувати, вона відмовилася грати»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Один з організаторів французького виставкового турніру Negomental Open de Bourg-de-Peague Ксав'є Коффен докладно описав ситуацію з відмовою Марти Костюк від гри в матчі проти росіянки Мірри Андрєєвої.

«У четвер Донна Векич оголосила про свою відмову від участі в турнірі через біль у плечі. Нам довелося терміново шукати їй заміну. Ми отримали багато відмов. Марта відповіла позитивно.

Ми сказали, що ймовірно вона зіграє з російською тенісисткою Міррою Андрєєвою. Костюк відповіла, що все гаразд, але не буде тиснути їй руку, як це було заведено в останні кілька місяців на турнірах WTA. Нас це влаштовувало.

Суботній вечір: Мірра Андрєєва обіграла Варвару Грачову і вийшла у фінал. З цього моменту новина поширилася всією Україною (6 років тому ми й уявити собі не могли, що про наш маленький турнір говоритимуть так далеко від наших кордонів). Марта опинилася під величезним тиском в Інтернеті.

Недільний ранок: Марта прибуває в Бур-де-Пеаж. Вона повинна була зіграти з кількома дітьми з клубу вранці перед денним матчем. Потім вона повідомила нам ці новини. Після погроз, які вона отримала в Інтернеті, вона не почувалася готовою до гри.

Звісно, ми були розчаровані, бо знали, що за 3 години до початку матчу замінити її буде дуже складно (Грачова вже встигла на свій поїзд). Ми працювали над тим, щоб знайти гравця, але це занадто складно за такий короткий проміжок часу.

Поспіхом і за погодженням з Андрєєвою, а також думаючи про нашу публіку, якій ми неодмінно хочемо запропонувати 2 матчі, ми вирішуємо організувати матч з Яннісом Газуані Дюраном (№1 клубу і №88 Франції), який у п'ятницю програв Артуру Ріндеркнеху (6:7, 3:6).

Марта провела ранок із нашою молоддю, фотографуючись, роздаючи автографи тощо. Одним словом, вона була дуже професійна. Вона нічого нас не просила, вибачалася. Вона сказала, що просто хоче заспокоїтися і, перш за все, перестати отримувати погрози в мережі.

Вона залишає Бур-де-Пеаж. Газуані Дюран перемагає Мірру Андрєєву. Росіянка все одно піднімає трофей (до слова, директорка розбила кубок фіналістки того ж ранку). Все добре, що добре закінчується, і тут ніхто не тримає зла на українку», – заявив Коффен.

Оцініть матеріал
(158)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Все ще навіть гірше. Купа гравців відмовилася отак поспіхом приїздити і тільки Марта така: "Грати з руською? Коли руські мою країну атакують? Та не питання. Скільки дасте? Я не дорого продаюсь. Уже лечу".Яке позорище. І не пограла, і не заробила грошей, і репутацію підмочила назавжди.Показавши всім, що тенісисти грають з русньою не за примусом, а за бажанням.
Ще і інтерпретація. Не "Я подумала, послухала людей і зрозуміла, що не можу грати. Це була помилка погоджуватися"... Нє. ЇЇ логіка: "Я би грала, але он мені гадості пишуть  українці в Інтернеті, то вибачте, не можу грати, а так би з радістю!"
Ну і підсрачники в Інтернеті діють. Продовжуємо нашу диванну боротьбу. Вона теж важлива. Обурення заставило її відмовитися принижувати Україну і легімітизувати русню. 
AndiM
А потім том і джері бах буде розказувати , що : " подивіться українські тенісисти навіть у виставкових турнірах з кацапами грають,  тоді чому ми забороняємо щось свинобурятам?".
Я просто не розумію, що потрібно мати в голові , щоб так шкваритись? І організаторам цього лайна , вона жаліється на погрози в інтернеті, а не на те що у них грають пособники гвалтівників і вбивць українських дітей?
Cruyff
Описані тяготи організаторів до одного місця, якщо чесно. Люди просто роблять свою роботу. 
Щодо Костюк. Якщо в турнірі є матчі з московитками, бо їх туди пускають, тут або береш участь в турнірі, або не розвиваєш кар'єру, адже лаптіногі там є і по ходу будуть.
Якщо гра не обов'язкова, навіщо зайвий раз мати справу з московитами. Адже, коли проводиш так багато поєдинків протягом року, віддай на донат будь який інший гонорар, якщо взагалі це робиш. 
Думка зі сторони. В Костюк своє бачення, вона краще пожаліється на погрози
Elis
Просто браво, ІПСОшечка зайшла, можна давати Оскар. Саме те, що треба перед Олімпіадою: українські спортсмени з моск@лями готові змагатися, аби лиш платили. Це все травмовані неадекватні українці, які погрожують своїй же спортсменці.
Хто слідкує не тільки за спортом, а й за культурою, і чув про Цілик, Чеха і Гессен з їх "cruel Ukrainian writers" зрозуміє про що я. 
Це не камінь в город Марти, її через наївність успішно використали. 
Muskrat2
Ох і нагадила це безмозка Костюк Україні.
sergii sytnikov
У нас Подоляк с АраХамией руки жали в Стамбуле рашистам и называли партнерами ... И ничего.Про это рассказали представники Турции. Отстаньте от девушки.
mini.f
Почти все наши теннисистки играют с расеянками на различных турнирах. Я так думаю, что они имеют солидные надбавки от Газпрома за то, что выходят на корт  и как бы легализируют этих представителей страны-агрессора.  Это недостаток воспитания, а что может быть по-другому - с детства они заточены всеми окружающими на зарабатывание денег - для семьи, родственников и тренерского окружения, каждая копейка на счету, как можно не согласиться на такие большие деньги, ну и что, что предлагают наши враги...Костюк регулярно выходила на корт против расеянок, на вечеринках в готелях общалась за рюмкой чая, дружили и любили друг-друга... Такова спортивная жизнь... Интересно, она хоть знает, что в стране война 10 лет идет? 100% что не догадывается даже...