Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 17 грудня 2023, 23:27
1503
2

Поль НАРДІ: «Травма у матчі з Зорею? Було боляче і хотілося відрубати ногу»

Воротар «Гента» отримав дуже важку травму в поєдинку Ліги конференцій проти «Зорі»

| Оновлено 17 грудня 2023, 23:27
1503
2
Поль НАРДІ: «Травма у матчі з Зорею? Було боляче і хотілося відрубати ногу»
Getty Images/Global Images Ukraine

29-річний голкіпер «Гента» Поль Нарді, який у поєдинку групової стадії Ліги конференцій проти «Зорі» отримав дуже важку травму ноги, розповів журналістам про свої перші емоції після цього пошкодження, а також про перші дні, які були для футболіста неймовірно важкими.

«Чесно кажучи, я ще не бачив цих кадрів [із травмою]. Я навіть не хочу їх бачити».

«Моя нога застрягла у землі, а потім… тріснула. Замість того, аби ковзати разом з рештою тіла, моя нога робила протилежне. Я хотів би не згадувати той момент, коли це відбувалося. Дуже дивно бачити, як нога рухається у неприродному становищі. А ще цей тріск, начебто зламалося велике дерево».

«Я побачив, що нога дивиться не в тому напрямку, і моїм першим питанням було: чи я зможу коли-небудь знову ходити? Тільки у машині швидкої допомоги почалися болі після того, як вщух адреналін. Ви знаєте, які тісні бутси в наші дні. Їх довелося відрізати. У мене навіть судома звела ногу. Тоді лікарям довелося дати мені щось сильне. Таке сильне, що на мить я почав парити та співати».

«Перші дні були жахливими. У першу ніч мені було так боляче, що я продовжував натискати кнопку, щоб мені дали знеболювальне. Врешті-решт вони більше нічого не могли мені дати, але я продовжував їм дзвонити. Мені було так боляче, що хотілося відрубати собі ногу».

«Тієї ночі я рахував кожну хвилину. Я не міг заснути, ні на мить. Я просто думав, що буду щасливим, коли зможу встати та поснідати. Я не міг спати три дні. Я не міг більше стримуватись. Я так втомився, що постійно втрачав свідомість. Тому вони боялися випустити мене з лікарні, бо я був дуже слабкий. Але мені справді довелося переїхати додому, щоб почати спати. Це нарешті спрацювало. У першу ніч, яку я провів вдома, я спав чотирнадцять годин», - розповів Нарді.

Поль Нарді виступає за «Гент» з вересня 2022 року. В цьому сезоні французький голкіпер провів 13 матчів, у яких пропустив 16 м'ячів.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa
Очень жаль парня 
Gargantua
бедняга парень, никому не пожелаешь
Боль это очень серьезно, есть современные исследования, согласно которым сильная длительная боль не просто ведет к функциональным расстройствам, но и вызывает необратимые изменения нервной и других систем, а также изменения на уровне генов. Потому сильную боль надо купировать как только возможно.