Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 грудня 2023, 12:46
4966
16

Президент Миная звинуватив УАФ та Динамо в змові та атаці на його клуб

Валерій Пересоляк розкрив деталі скандальної історії з освітленням стадіонів «Минай» та «Авангард»

| Оновлено 17 грудня 2023, 12:46
4966
16
Президент Миная звинуватив УАФ та Динамо в змові та атаці на його клуб
ФК Минай. Валерій Пересоляк

Президент «Миная» Валерій Пересоляк розкрив деталі скандальної історії з освітленням стадіонів «Минай» та «Авангард».

– Валерію Івановичу, як в клубі відреагували на рішення УАФ відкликати атестати закарпатських стадіонів на проведення матчів УПЛ?

– Я спробую відповісти м’яко. Це рішення дуже нелогічне! Влітку минулого року ці ж люди – представники керівництва УАФ – жили тут в Ужгороді і самі запропонували залучити обидва закарпатські стадіони і обрали Закарпаття, як одну з базових локацій для проведення чемпіонату УПЛ. Все було логічно, бо наш регіон, так само як і зараз є теоретично найбезпечнішим під час війни проти рф.

Тоді ми та дирекція стадіону «Авангард», ясна річ, пішли назустріч УАФ та всім клубам, які не мали можливості грати у себе вдома і виявили бажання грати тут. Всіх охочих прийняли. І, маю зауважити, що гості платили найнижчу оренду за наші стадіони. А за ці кошти у регіоні з’явились нові поля та покращувалась інфраструктура, щоб ці ж представники УПЛ мали комфортні умови для тренувань та проведення зборів.

І ось тепер ці ж люди, яким ми у 2022-му допомогли запустити чемпіонат, фактично прагнуть виключити нас з УПЛ, виганяючи з дому. Наше турнірне становище й так критичне. Так нас ще й змушують грати усі матчі весняної частини чемпіонату на виїзді?

– Ви приймаєте претензії по стадіону?

– Звичайно, приймаємо. Так, ми не встигли до початку широкомасштабного вторгнення обладнати на нашому стадіоні «Минай» системи освітлення та підігріву. Хоча мали такі плани.

– Чому його тоді неготовим прийняли?

– Це було політичне і правильне рішення – розпочати чемпіонат у відносно безпечних регіонах. Тоді, влітку 2022 року, ніхто не зважав на відсутність освітлення. Всі раділи вже тому, що у країни, яка чинить спротив загарбнику, може бути внутрішній чемпіонат з футболу. Згадайте післяматчеві коментарі тренерів та футболістів – всі були шоковані, що чемпіонат стартував. І при цьому наголошували, що ситуація важка й сезон може «скінчитись» у будь-який момент.

Зараз ситуація з війною абсолютно не змінилася. Країна щодня під обстрілами. А за логікою УАФ у нас війна вже закінчилася і об Закарпаття можна витерти ноги та поховати тут розвиток футболу.

– У ЗМІ писали, що встановити освітлення з нуля коштуватиме 16 млн грн. Зараз клуб може собі дозволити такі витрати?

– Принципово ні, поки у країні війна. У мене особисто є багато друзів військових, яким ми зобов’язані життям. Ми робимо усе, щоб підтримувати їх. Ось це дійсно важливо й необхідно. Зараз всі українці щодня надсилають донати на підтримку армії, медиків, волонтерів. Навіть, якби у нас були такі гроші – як відреагують українці, якщо ми такі шалені кошти витратимо на освітлення стадіонів?

– То яке Ваше бачення виходу з ситуації, яка склалася?

– Пропоную УАФ припинити цю неочікувану атаку на нас. Потрібно дозволити грати нам, як і раніше. Як тільки війна закінчиться нашою перемогою, ми готові до зміни домовленостей щодо стадіонів. Тим паче, що навесні проблема світла не буде актуальною взагалі. Світловий день у березні триває до 19-ї години й далі йде на збільшення.

Усі матчі на Закарпатті стартують о 13:00. Так було навіть влітку. І це було прохання УПЛ, трансляторів і команд суперниць з логістичних міркувань. Бо всі підлаштовуються під потяги, аби вчасно виїхати з Ужгорода. Тому, навіть, якби ми встановили світло, 90% – що ми так і не скористаємось ним жодного разу.

– Поговоримо про наболіле: чи поїде ФК «Минай» грати цей матч у Київ з «Динамо»?

– Досить здивувала нас публічна заява Ігоря Суркіса про те, що «Минай» має їхати грати до Києва. Я гадав, що у нас нормальні товариські стосунки з футбольним клубом «Динамо» і ми поважаєм кожного, хто розвиває український футбол. Я телефонував Ігорю Михайловичу тоді, коли приймалось рішення про перенесення гри і ми нормально поговорили та зійшлися на тому, що пізніше вирішимо між собою, де і коли грати.

За всі наші чотири сезони в УПЛ у нас не було конфліктів з жодним клубом. Завжди йдемо назустріч колегам, а вони – нам. Але у цій ситуації все раптом вирішили без нас.

Наступного дня після слів президента Динамо ми отримуємо той самий лист від УАФ з рішенням по стадіону. Дуже не хочу вірити, що заява «Динамо» і дії УАФ пов’язані між собою. Але все виглядає саме так. Візьміть хоча б ось цей факт: першим публічно сказав про цей лист працівник «Динамо» Сергій Мохник. На той момент ми ще не знали про цей лист і він ще ніде не був опублікований, а Мохник вже про нього розповідав. Звідки ж він дізнався, цікаво?

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ла Ліги після голів Довбика, Левандовськи та Беллінгема
Футбол | 06 травня 2024, 21:25 1
Список бомбардирів Ла Ліги після голів Довбика, Левандовськи та Беллінгема

Артем із 20 забитими м'ячами продовжує лідирувати у рейтингу

Шахтар встановив новий рекорд чемпіонатів України
Футбол | 05 травня 2024, 22:18 0
Шахтар встановив новий рекорд чемпіонатів України

Гірники 19-й раз виграли у «Чорноморця» з великим рахунком

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Всё правильно сказано.  Кто то думал что война быстренько закончится и добро победит зло, как в сказке. Увы... теперь прогнозы совсем другие, но не здесь это обсуждать.
  В 13:00 можно начинать круглый год.   Если не реагировать на МиГовские тревоги.  Одна ракета на всю страну и хз куда она полетит. Но ведь никто не возьмёт на себя ответственность, да этого и не нужно.    Итак уже кучу ошибок сделали со всякими выставками и построениями. ((
micha(ZAKARPATTJA)
Так пояснив все. Ті самі собі всрали в тарілку
Юра Ганусяк
скільки заробили на оренді стадіону, невже не могли зробити освітлення чи просто бабло зажали.
Муґунот Уух
"отмазони", чесно кажучи, на рівні якогось школярика. навіть не старших класів.
і не соромно ж людині прикриватися війною...
стадіон Минай ввели в експлуатацію, здається, в червні 2018-го, війна розпочалася в лютому 2022-го. де ви, б****, такі розумні, порядні, чуйні  і патріотичні, були 3,5 роки?
освітлення "з нуля" може і коштує 16 млн. і може 500 тисяч  долларів - це зараз багато.  але ж на Авангарді - далеко не "нуль". там освітлення є, просто в неробочому стані. а відремонтувати - це набагато дешевше. врешті реш можна було звернутись по допомогу, фінансову, спеціалістами, матеріалами, до федерації, клубів УПЛ, спонсорів.
ROBOCOP
В Виннице на стадионе где Нива играет освещение сделали (это Вторая Лига), а  клуб УПЛ не может сделать освещение?
ROBOCOP
Подождите,если не ошибаюсь Минай-арене 5 или чуть больше лет. Да за это время там не то что освещение и подогрев и дренаж газона сделать можно а вообще капитальный ремонт!
Falko
Не знаю, як там Суркіс керує УАФ (це цікава новина ) ), Мохнік спокійно міг дізнатися рішення і без складних комбінацій, як це й робив неодноразово раніше, але те що із Закарпаття пішла спланована контратака - факт. Сьогодні - Пересоляк, а 4 дні тому в подібному ж агресивному дусі висловився заст.голови Закарпатської федерації. Його спіч Спорти, здається, проґавили.
Судячи з усього питання навіть не у справедливості, чи як там вони формулюють. Походу, Минай хоче грати в селі лише тому що фінанси настільки співають романси, що накладно буде їздити до Києва чи кудись іще на матчі. Просто хочуть заощадити.
4p7eH
Чувак, суркіси хазяїни УАФ, треба було договоритись на технічну поразку. Скоро Минай припинить своє існування
Лига конференций без динамо
Ага в Закарпатье все играли и минусовые и другие было не до освещение ,а когда дырявое динамо после тревоги обос_ралось играть по снегу и смылись со стадиона  ,сразу слезы пустили ,фу трусливые дырявые опзжшники 
vasilichn
Может кто забыл, НАПОМНЮ, что идет ВОЙНА!!!
Первым делом направлять все деньги на нашу с Вами победу, а уж затем, после победы, благоустраивать инфраструктуру.
На Западной Украине люди не понимают, как жить под обстрелами, им свет на стадионе подавай...
А ВЫ попробуйте пожить в ХЕРСОНЕ, когда "свинособаки" в любой момент могут обстрелять город... или ХЕРСОН это не УКРАИНА?!