Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 грудня 2023, 12:44
1488
0

КАЛІТВІНЦЕВ – про Бені Макуана: «Він – Кіліан Мбаппе»

Головний тренер «Полісся» порівняв свого підопічного з зіркою світового футболу

| Оновлено 17 грудня 2023, 12:44
1488
0
КАЛІТВІНЦЕВ – про Бені Макуана: «Він – Кіліан Мбаппе»
ФК Полісся. Бені Макуана

Головний тренер житомирського «Полісся» Юрій Калітвінцев порівняв свого підопічного Бені Макуана з зіркою світового футболу Кіліаном Мбаппе.

– Бені Макуана став справжнім відкриттям для УПЛ: трансферна вартість гравця за період перебування конголезця у клубі зросла, ЗМІ називають його одним із найцікавіших іноземців в українському чемпіонаті, він також виграв кілька номінацій від УПЛ, як найкращий гравець місяця, до речі, за жовтень теж. Як ви можете охарактеризувати Бені з тренерської точки зору?

– Його адаптація йшла не швидко і саме від голови. Що я маю на увазі: людина потрапила в незнайому країну, він прекрасно розуміє і підтримує нашу країну, в якій є війна. Він чудово це розуміє і погодився на переїзд сюди. Але все було не так легко, спочатку на емоціях він здорово забігав. Але він молодий юнак і йому потрібно ще багато чому навчитись. Ті проміжні нагороди, які він отримує – це лише аванс. Він має дані, але найголовніше – це тренувальний процес. А решта – це ми показуємо нашим любим вболівальникам, чим ми займались впродовж тижня. Важливо концентруватись на тренувальному процесі, на навчанні. Ми готові допомагати далі розвивати ті якості, які в нього є, але багато чому ще треба навчитись. Останнім часом мені подобається те, як він горить в бажанні стати найкращим.

– Сам Бені казав, що у Франції його порівнювали з Кіліаном Мбаппе. З яким футболістом ви могли б його порівняти?

– Скажу чесно, я раніше не знав, з ким його порівнювали. Коли я отримав матеріали по ньому, став дуже уважно дивитись, то перше прізвище, яке спало на думку – Мбаппе. Коли ми вперше зустрілись із ним на тренувальному зборі в Австрії, то я сказав: не знаю, чи тобі про це говорили, але для мене ти чистий Мбаппе.

Так, і техніка бігу, антропометрія, та швидкість, яка є – то дійсно, перше, що приходить в голову – це Кіліан Мбаппе. Але бути схожим на Мбаппе і бути Мбаппе – це трошки різні речі. Якщо він стане в нашій команді Мбаппе – дай Бог.

В сезоні 2023/24 на рахунку Бені Макуана 4 забиті м'ячі та 2 гольові передачі в 19 матчах.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.