Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 17 грудня 2023, 20:19
2342
1

Арсенал – Брайтон. Прогноз і анонс на матч чемпіонат Англії

Поєдинок відбудеться 17 грудня о 16:00 за Києвом

| Оновлено 17 грудня 2023, 20:19
2342
1
Арсенал – Брайтон. Прогноз і анонс на матч чемпіонат Англії
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

17 грудня на «Емірейтс» пройде матч 17-го туру Англійської Прем'єр-Ліги, в якому «Арсенал» зустрінеться з «Брайтоном». Поєдинок розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Арсенал

Команда вийшла на новий рівень у минулому сезоні – досить несподівано, з урахуванням того, як розвивалися минулі роки, з постійними невдачами та фінішем за межами квартету лідерів – а тут одразу 2-е місце, причому з одноосібним лідерством до середини весни. Зараз теж вийшло, паралельно чудово повернувшись до Ліги чемпіонів, пробитися до початку зими на найвищу позицію в АПЛ, ще й видавши 4 перемоги поспіль. Щоправда, Лутону при цьому переможний гол забили на 7-й доданій хвилині. А потім був поєдинок з Астон Віллою свого ж колишнього наставника, Унаї Емері. Там каноніри так нічим і не відповіли на ранній гол Макгінна, поступившись 0:1. І, як підсумок, підпустили суперника на мінімальну дистанцію, і, головне, дозволили Ліверпулю піднятися на вершину Прем'єр-Ліги. Треба зараз відреагувати перемогою, щоб не зіпсувати вболівальникам різдвяний настрій.

Брайтон

Клуб цього сезону дебютує у єврокубках. Це новий досвід для чайок, та й Де Дзербі раніше лише одного разу проходив через подібне, причому невдало: з донецьким Шахтарем посів четверте місце у групі Ліги чемпіонів, поступившись навіть Шерифу. Англійці теж починали невдало, дебютувавши у Лізі Європи з поразки вдома АЕКу. Але швидко набрали форму і достроково вийшли до плей-оф турніру. Гірше виглядає Альбіон на внутрішній арені: програли в Кубку Ліги нестабільному Челсі, йдуть за межами зони єврокубків в АПЛ. З іншого боку, набрано 26 очок – всього на 1 менше, ніж у Манчестер Юнайтед, тож рано ставити хрест на міжнародних амбіціях клубу.

Статистика особистих зустрічей

За останні 5 матчів була лише 1 перемога Арсенала якраз рік тому. За цей час Брайтон встиг виграти тричі, зокрема, у травні був розгром канонірів 3:0.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що Зінченко та компанія не допустять другої осічки поспіль. Ставимо на їхню перемогу при форі -1 (коефіцієнт - 1,81).

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил