Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 16 грудня 2023, 05:41
641
0

П'ЯТЕНКО: «Наша збірна в лютому матиме проблеми з ігровою практикою»

Жіноча збірна України у плей-оф Ліги націй зіграє з командою Болгарії

| Оновлено 16 грудня 2023, 05:41
641
0
П'ЯТЕНКО: «Наша збірна в лютому матиме проблеми з ігровою практикою»
УАФ. Володимир Пятенко

Наприкінці лютого 2024 року жіночій збірній України для збереження прописки в дивізіоні В Ліги націй доведеться помірятися силами в стикових матчах із командою Болгарії.

Виконувач обов'язків головного тренера жіночої збірної України Володимир Пятенко поділився своїми очікуваннями від цих поєдинків:

– Я намагаюся налаштовувати своїх підопічних тільки на перемогу. На жаль, не завжди вдається досягти бажаного, у першу чергу – через недостатню реалізацію. Але я гарантую, що й у поєдинках із болгарками ми будемо заточені на пошук найкоротших шляхів до воріт опоненток.

– Що можете сказати про майбутніх суперниць?

– Болгарки фінішували у своїй групі Ліги С другими. Провалили матч із Косовом – 1:5, хоча в перших поєдинках не пропускали. Утім, детальний збір інформації про візаві – попереду.

– Чи відомо, в якому болгарському місті відбудеться перший матч?

– Ще ні, як і те, де ми прийматимемо болгарок у матчі-відповіді. Доведеться приділити серйозну увагу логістичним питанням. Усе ж таки не треба забувати, що поєдинки мають відбутися наприкінці лютого, і багато що залежатиме від примх погоди.

Мене також турбує, що в нашої збірної будуть проблеми з ігровою практикою. Адже на внутрішній арені змагання розпочнуться тільки в середині березня, тому слід добре обмізкувати, як нівелювати брак зіграності. Звичайно, було б чудово, якби вдалося провести повноцінний збір, де була б нагода потренуватися на трав'яних полях.

– А чи не може статися так, що доведеться два поєдинки проводити в Болгарії, як це, до речі, було недавно в нас із тими самими гречанками?

– Не хотілося б. Усе-таки обидва матчі на полі суперника – серйозна фора. Думаю, що до цього не дійде, надто право вирішувати, де приймати болгарок, залишається за нами. Тут треба все ретельно зважити, врахувати кожну дрібницю.

– В останніх поєдинках Ліги націй, із Польщею та Сербією, нашій команді з різних причин не могли допомогти кілька сильних футболісток. Чи розраховуєте ви на них у матчах зі збірною Болгарії?

– Я сподіваюся, що встигнуть повернутися в стрій Катерина Корсун, Анна Вороніна, Ольга Овдійчук, Вікторія Головач. І тоді головним буде підійти до поєдинків із болгарками у всеозброєнні.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.