Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 грудня 2023, 18:28
1769
1

Василь КОБІН: «Шахтар і так в Лізі чемпіонів стрибнув вище голови»

Екс-гравець «Шахтаря» оцінив виступ українців в Лізі чемпіонів

| Оновлено 15 грудня 2023, 18:28
1769
1
Василь КОБІН: «Шахтар і так в Лізі чемпіонів стрибнув вище голови»
Олександр Приходько. Василь Кобін

В заключному поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів футболісти «Шахтаря» поступилися «Порту» (3:5) і продовжать виступи наступної весни в менш престижній Лізі Європи.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України і «Шахтаря» Василь Кобін розповів, чому «гірникам» не вдалося досягти позитивного результату в протистоянні в Португалії:

– Все зіпсував швидкий гол господарів. Донеччанам, яким потрібна була перемога для виходу в плей-оф, нічого не залишалося, як розкриватися, а гра з відкритим забралом, на відміну від «Порту», не є їхнім «коником».

– Ви вважаєте, що незважаючи на пропущений в дебюті м'яч, «гірникам» слід було діяти від оборони, розраховуючи на контрвипади й домашні заготовки при розіграші стандартних положень?
– Схиляюся до такого варіанту, але я не володію інформацією, яким був план у «гірників» на гру. Хоча, якщо врахувати, що в центрі оборони в старті вийшов Ракіцький, а на лівий фланг захисту повернувся Матвієнко, то гості велику увагу приділяли надійності тилу.

– На жаль, в обміні ударами донеччани знову виглядали непереконливо, як це вже траплялося в недавніх поєдинках єврокубків з «Айнтрахтом», «Боруссією», «Феєнордом».
– Мабуть, «гірники» виявилися не готовими до того, що «Порту» діятиме так агресивно. Господарі справили сильне враження заточеністю на атаку, вмінням пресингувати, високими швидкостями. Допомагала їм й підтримка уболівальників, які гнали команду вперед. Впоратися з таким тиском було дуже важко.

Перевага «Порту» сумнівів не викликала. Переконаний, що цей матч стане добрим уроком для молодих «гірників». До речі, як на мене, футболісти «Шахтаря» й так стрибнули вище голови, набравши дев'ять очок в такій сильній групі. Що ж до втраченої путівки в плей-оф, то «гірникам» не можна було програвати «Порту» в першому колі.

– Попереду в «Шахтаря» виступ наступної весни в Лізі Європи. На Вашу думку, як довго протримаються «гірники» в цьому турнірі?
– Дуже багато залежатиме від результатів жеребкування, а також чи зуміють зберегти «гірники» своїх лідерів.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AndiM
Ті хто хоч раз чув інтерв'ю цього персонажа, уявляють який у нього інтелектуальний рівень.