Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 грудня 2023, 02:22
825
1

Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Клас гравців Порту виявився вищим»

Відомий експерт оцінив дії «гірників» у Порту

| Оновлено 15 грудня 2023, 02:22
825
1
Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Клас гравців Порту виявився вищим»
ФК Шахтар.

В завершальному поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» в гостях поступився «Порту» (3:5) і достроково зійшов з дистанції цього найпрестижнішого футбольного європейського турніру.

В розмові з кореспондентом Sport.ua популярний в минулому нападник Ігор Яворський, який потім успішно проявив себе на тренерській ниві розповів, що перешкодило «гірникам» досягти в Португалії переможного результату, який гарантував би їм участь в плей-оф:

– На мій погляд, керманич гостей Марино Пушич обрав правильний тактичний план. Повернення в центр оборони досвідченого Ракіцького й на свій лівий фланг захисту Матвієнка свідчило про намагання якомога довше зберегти свої ворота недоторканими. Потім поступово відсунути гру від своїх володінь й шукати шанс в контрвипадах, або при розіграші стандартних положень.

На жаль, цей задум не спрацював, бо господарі без особливих зусиль забили швидкий гол. Мабуть, Пушич змушує своїх нових підопічних переходити на чужу половину поля з допомогою коротких пасів і якщо на внутрішній арені з цим у «гірників» немає проблем, то в Лізі чемпіонів, де все робиться значно швидше, призводило до прикрих помилок, які не тільки вибивали з колії, а й призводили до пропущених м'ячів. Чекай біди, коли не встигаєш за суперником, в якого швидші ноги й думка.

А коли щасливий випадок допоміг Сікану вирівняти становище, то це аж ніяк не позначилося на «режисурі» гри, яка залишалася під контролем «Порту». На жаль, пропущений гол, як кажуть, в роздягальню тільки додав господарям упевненості, що все для них закінчиться щасливо.

– «Шахтар» потішив високою результативністю, однак контраргументів проти господарів не знайшли. Чому?

– «Порту» з тих команд, яка сама грає й дозволяє робити це опоненту. Вчора гості не вразили надійністю в обороні, ба більше, невмілі дії «гірників» у відборі дозволяли «містянам» завдяки забіганням на флангам ефективно атакувати по всьому «фронту». Ситуація ускладнювалась тим, що португальські команди завжди славилися технічною підготовкою.

– Невже у «Шахтаря» навіть при максимальній мотивації не було шансів зіграти якісніше?

– Вже перші хвилини поєдинку засвідчили, що налаштування у «містян» ще краще. Та головне, що клас у гравців «Порту» був вищий. Це й далося взнаки.

Звичайно, приємно, що «гірники» зберегли інтригу до кінця, але ще один вирішальний крок уперед не зробили.

Як на мене, в поточному сезоні «гірники» попри дуже складний час виступили добре. Набрати дев'ять очок в такій сильній групі – гідний результат. Важливо, що донецька молодь збагатилася цінним міжнародним досвідом, який обов'язково вже наступної весни стане в пригоді в Лізі Європи. Якщо «гірникам» пощастить зберегти всіх лідерів, то в них є всі шанси голосно заявити про себе в другому за рейтингом континентальному турнірі.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос
Футбол | 05 травня 2024, 17:23 101
Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос

Команди провели прісний перший тайм, але в другому колектив із Ковалівки посипався

Стало відомо, що кричав президент Барселони після поразки від Жирони
Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8
Стало відомо, що кричав президент Барселони після поразки від Жирони

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Ох вже цей досвід. Толку  з нього як з козла молока. Бондар і інші не дадуть збрехати...