Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Друга ліга
| Оновлено 14 грудня 2023, 18:39
5774
6

Роман СОЛОДАРЕНКО: «Кудрівка гратиме у Лізі чемпіонів»

Новий власник бузівської «Ниви» не збирається кидати рідну «Кудрівку»

| Оновлено 14 грудня 2023, 18:39
5774
6
Роман СОЛОДАРЕНКО: «Кудрівка гратиме у Лізі чемпіонів»
Facebook. Роман Солодаренко

Новий власник бузівської «Ниви» не збирається кидати рідну «Кудрівку». Про це сам Роман Солодаренко розповів у розмові з кореспондентом Sport.ua.

– Романе, вмієте ви дивувати останнім часом... То зміна тренера і ледь не зміна дислокації «Кудрівки», то покупка ще одного клубу. Як швидко з’явилася ідея стати власником бузівської «Ниви»? І що тепер буде з «Кудрівкою»?

– Чому дивувати? Я ще минулого року сказав: за сім років «Кудрівка» гратиме у Лізі чемпіонів. Два роки нам знадобиться на вихід і гру у Першій лізі, ще п’ять – на виступи в УПЛ. Можливо, війна трошки пригальмувала той процес, але «Кудрівка» була, є і буде. І гратиме у Лізі чемпіонів. Щодо «Ниви», не скажу, що прям одразу вирішив взятися за цей проект, але все відбулося доволі швидко. Не бачу ніяких проблем в тому, що у двох клубів буде один власник, це не перший прецедент. Достатньо згадати «Альянс» та «Вікторію». Або візьміть ЛНЗ та «Вікторію», які мали одного господаря і взагалі грали в одній лізі. А наші два клуби поки що у різних лігах. Переживати за «Ниву» не слід, там буде команда, яка боротиметься за чільну п’ятірку у Першій лізі.

– Перейменувати «Ниву» в розпал сезону не вийде. Чекати на зміну вивіски вже влітку?

– Це юридичні питання. Я поки не хочу про них говорити, там буде робота для юристів.

– У першій частині сезону «Нива» приймала суперників на стадіоні «Ювілейний» у Бучі. Де тепер команда проводитиме домашні матчі?

– В мене є думки з цього приводу, але остаточно це питання не вирішене.

– Старий склад команди вже отримав документи на руки. Чи можливо, що хтось з футболістів таки залишиться у «Ниві»?

– Можливо. Я вам скажу, ще до того, як стало відомо про закриття «Ниви», «Кудрівка» домовилася з двома гравцями з Бузової. Але ж тоді вони дали згоду на перехід до «Кудрівки», команди Другої ліги. Тепер нам треба буде комплектувати ще один склад, і хто з гравців де саме опиниться – у «Кудрівці» чи «Ниві», – поки говорити зарано. Наш спортивний директор Євген Кушнір працюватиме над побудуванням структури. Він працює над тим, я в ньому впевнений, бажання у нас зашкалює, тож думаю, у нас все вийде.

– На коли запланований вихід оновленої «Ниви» з відпустки?

– 18 грудня ми зберемось тими, хто у нас є, попрацюємо протягом шести днів, проведемо два спаринги. А вже у січні, думаю, буде розуміння, хто готуватиметься до весняної частини сезону з «Кудрівкою», а хто – з «Нивою».

Бузівська «Нива» за підсумками осінньої частини сезону зайняла 4-е місце у групі А Першої ліги, набравши 27 очок. У турнірній таблиці групи «Чемпіонська» команда знаходиться на дев’ятій позиції.

«Кудрівка» в перших 16 матчах у Другій лізі набрала 24 очки і йде шостою. Перед командою, яку наприкінці листопаду очолив Роман Локтіонов, стоїть завдання здобути за підсумками сезону путівку до Першої ліги.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
west-ukr5555
Сільський фольклор. Команди та власники, які сьогодні є а завтра немає.
locator-x
Чекаємо Карпати, Інгулець і Кудрівку в Лізі Чемпіонів. Реал за@беться їздити
DidOk
Пане Президенте, а що із стадіонами під вимоги УПЛ ? 
DidOk
Зрозуміло, що нічого не зрозуміло