Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
1287
0

Брайтон – Марсель. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 14 грудня о 22:00 за Києвом

Брайтон – Марсель. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

14 грудня на «Амекс» пройде матч 6-го туру Ліги Європи, в якому «Брайтон» зустрінеться з «Марселем». Поєдинок розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Брайтон

Команда проводить другий сезон під проводом Де Дзербі. Точніше, Роберто прийшов восени минулого року, але встиг підняти чайок на новий, вищий рівень. З ним нарешті перспективний клуб закінчив навесні в єврозоні, на 6-й позиції. Зараз Альбіон намагається повернутися на той самий рівень, щоправда, не все виходить. Більше того, 6 турів поспіль в АПЛ взагалі не виходило піднятися, але до кінця осені ситуація налагодилася. Досить швидко освоїлися дебютанти з Англії й на міжнародній арені. Старт вийшов провальним: домашні 2:3 із АЕКом. Але вже у 2-му турі вдалося видати видовищні 2:2 у Франції. Потім двічі виграли у кризового Аякса. А після того, як вийшло взяти реванш у греків, ще й на виїзді, вихід у плей-оф гарантовано. Тепер можна зосередитись в основному на Прем'єр-Лізі, а в крайньому турі взагалі випустити дублерів, забезпечуючи їм ігрову практику.

Марсель

Клуб у попередні роки зміг забратися на 3-є місце у Лізі 1, та повторити цей результат і у 2022/2023. Але в новому сезоні все якось різко розвалилося, і скандалів та проблем було чимало. Рішення в таких умовах доручити провансальців Гаттузо виглядало ризикованим, щоб не сказати спірним (досить згадати провал Дженнаро у Валенсії). Але італієць зі своєю енергією та вмінням мотивувати, схоже, припав до двору в умовах, в які потрапив легендарний Олімпік. Поступово вдалося піднятися хоча б у верхню половину таблиці. Прогрес спостерігається і на євроарені. У Лігу чемпіонів французи знову не вийшли, цього разу програвши у кваліфікації Панатінаїкосу. Але в Лізі Європи, розпочавши з пари нічиїх, потім Обамеянг та компанія виграли ось уже тричі, аж до 4:3 з Аяксом у 5-му турі.

Статистика особистих зустрічей

Жовтневі 2:2 стали першим поєдинком між дебютантом єврокубків з Англії та досвідченими французами.

Прогноз

Букмекерські контори вважають фаворитом Брайтон, адже він грає вдома. Але обидва клуби можуть ставити завдання хіба що порадувати вболівальників. Ставимо на тотал більше 3,0 голів (коефіцієнт – 1,76).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.