Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2023, 18:08
708
0

ЯЩЕНКО: Якщо Шахтар заб'є Порту швидкий гол, будуть шанси на перемогу

Екс-гравець «Шахтаря» – про гру з «Порту»

| Оновлено 12 грудня 2023, 18:08
708
0
ЯЩЕНКО: Якщо Шахтар заб'є Порту швидкий гол, будуть шанси на перемогу
Сергій Ященко

13 грудня в заключному турі групового етапу Ліги чемпіонів футболісти «Шахтаря» зіграють в гостях з «Порту».

Колишній гравець «Шахтаря» Сергій Ященко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння в Португалії:

– Певна перевага буде на боці «Порту». Підтримка рідних стін їм гарантована, для потрапляння в плей-оф їм вистачить й нічиєї. До речі, я схиляюся до того, що в Порту буде підписано мирну угоду. Все ж, не виключено, що шальки терезів можуть таки схилитися в бік «гірників».

– Що Ви маєте на увазі?
– Якщо гості заб'ють швидкий гол, то їм простіше буде контролювати хід подій на полі, у команді вдосталь мобільних виконавців, котрі можуть скористатися тим, що господарі кинуть вперед великі сили, щоб відігратися. По-друге, дуже важливо, аби й фарт завтра був на боці донеччан. Сподіваюся, що його запас ще не вичерпався, хоча в останні роки Фортуна часто посміхалася їм в єврокубках.

– «Порту» цього сезону на внутрішній арені небагато забиває, але й мало пропускає. Чи не можуть господарі завтра зосередитися виключно на обороні?
– Це їм не притаманно. Та й недавній поєдинок в Лізі чемпіонів з «Барселоною» засвідчив, що захист у португальського гранда – не безгрішний. Зрештою, й заповнені трибуни гнатимуть «містян» уперед. Я думаю, що португальці намагатимуться діяти першим номером, робитимуть ставку на контроль м'яча. Проте, знаючи чесноти «гірників», докладатимуть зусиль, щоб мінімізувати втрати на своїй половині поля, діятимуть компактно. За таких обставин здивувати чимось «Порту» буде складно.

– До речі, щось нове в діях «гірників» Ви побачили після того, як біля керма з'явився Маріно Пушич?
– Футболісти «Шахтаря» почали діяти розкутіше, з'явилася в їхніх діях упевненість, чого їм бракувало на старті сезону. От ще б тільки додати агресії в завершальній стадії атаки.

– Можна не сумніватися, що завтра обидві команди кинуть в бій найсильніших футболістів й не виключено, що в такому складі «Шахтар» зіграє востаннє.
– Ви натякаєте на можливий відхід Георгія Судакова, до якого проявляє інтерес італійський «Ювентус»? Все може бути, ба більше, не треба забувати, що на «олівці» в скаутів відомих закордонних клубів ще кілька гравців «Шахтаря». Звичайно, це змушуватиме Судакова та його одноклубників продемонструвати в Порту все, що вміють, бути максимально мотивованими. Це плюс для «Шахтаря». А відхід того ж Судакова не повинен лякати, так, спочатку його бракуватиме, але, переконаний, Георгію обов'язково знайдуть гідну заміну. «Шахтар» завжди славився довгою лавою запасних і продуктивною роботою на трансферному ринку.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.