Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 грудня 2023, 08:39
6729
82

Кривбас – зимовий чемпіон, Шахтар та Динамо – лідери за втраченими очками

Найцікавіші події 17-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 грудня 2023, 08:39
6729
82
Кривбас – зимовий чемпіон, Шахтар та Динамо – лідери за втраченими очками
ФК Динамо

Останній «зимовий» тур УПЛ вийшов неповним: гра ЛНЗ та «Минаю» перенесена на пізніше. Чемпіоном першої частини сезону став «Кривбас». Стільки ж очок – 34 – і у «Дніпра-1», який у центральному матчі туру зіграв унічию з «Поліссям». Чинний чемпіон – «Шахтар» - не зазнав проблем із «Вересом». Здобуло перемогу і «Динамо» – у дербі проти «Оболоні». «Помаранчево-чорні» та «біло-блакитні» йдуть на зимові канікули лідерами за втраченими очками.

Перенесення туру

І знову тур неповний. Поєдинок ЛНЗ – «Минай» мав відбутися дев'ятого грудня, але буде зіграний вже наступного року. Причина досить тривіальна. Газон стадіону у Черкасах не має штучного підігріву, а грати на промерзлому полі дуже травмонебезпечно. Господарі намагалися знайти інший стадіон, але не вдалося: «Динамо» відмовило. «Минай» та дирекція УПЛ були не проти перенесення гри.

Матч туру

Перемога будь-якого із суперників матчу «Полісся» – «Дніпро-1» виводила б його у зимові чемпіони. Але, як часто буває у подібних випадках, гра завершилася внічию. Хоча не можна сказати, що суперники діяли з оглядом на тили. Швидше з оглядом на чужі ворота, але в підсумку захист виявився сильнішим за напад.

Гості виглядали краще: і забили першими, і більше створили біля чужих воріт. Але «завдяки» колективній помилці пропустили випад Тейлора, а відігратися не вистачило сил.

Нічия – мабуть, закономірний результат цього поєдинку. Але вона явно на користь «Кривбаса». Та й «Шахтаря» з «Динамо».

Подарунок туру

Не краватка, але й не перемога. У день матчу «Полісся» - «Дніпро-1» головному тренеру дніпрян Юрію Максимову виповнилося 55 років. Його підопічні намагалися зробити наставнику подарунок у вигляді перемоги, але не склалося: лише нічия. Проте сам ювіляр після матчу не мав претензій до своїх гравців. За словами тренера, вони зробили все, що могли.

СК Дніпро-1. Юрій Максимов приймає вітання від Юрія Калітвінцева

Гол туру

Шикарний м'яч забив у ворота «Вереса» півзахисник «Шахтаря» Зубков. Олександру вдався дальній і точний удар із правого флангу у дальню дев'ятку. Рідкісна краса. І без жодних шансів для голкіпера. Навіть наставник «Вереса» Сергій Лавриненко оцінив «красу гри». За його словами, цей гол – «рівня Ліги чемпіонів».

Пенальті туру

За що Монзуль призначила пенальті у ворота «Вереса» у грі проти «Шахтаря», можна навіть не здогадуватися: все одно вгадати не вдасться. Шевченко зіграв рукою? Та ні, було чітко видно, що м'яч потрапив захиснику куди завгодно, але не в руку (за визнанням самого Євгена – в «п'яту точку»). Чому в справу не втрутився ВАР – питання також відкрите.

Ну, який пенальті – таке й виконання: Зубков не зміг переграти Паста.

Камбек туру

Поступаючись 0:2 в гостях «Кривбасу», чинний бронзовий призер – «Зоря» - зумів уникнути поразки. Господарі дуже швидко повели у рахунку – вже у дебюті зустрічі відзначився Кожушко. Під завісу першого тайму Понедєльник забив другий гол. Здавалося, що «Кривбас» уже не проґавить перемогу. Але це лише здавалося.

Герреро чудовим ударом забив «гол у роздягальню». Після перерви господарі намагалися більше грати на утримання рахунку. Не втримали: Батагов рахунок зрівняв.

Промах туру

Як не потрібно грати в атаці – наочно продемонстрував форвард «Кривбаса» Кожушко у середині другого тайму матчу проти «Зорі». Олег вийшов «на побачення» з голкіпером, обіграв його, але ворота були під кутом, нападник не захотів ризикувати, а змістився в центр і лише тоді пробив. Метрів із двох. Але на біду Кожушка, захисник уже встиг повернутись і заблокував удар. А чому нападник не віддав м'яча на вільного Кузика – теж велике питання.

«Фігаро» туру

У грі проти «Руха» форвард «Ворскли» Степанюк відзначився одразу у кількох іпостасях. На 79-й хвилині матчу Руслан заробив жовту картку за симуляцію. Через чотири хвилини він забив м'яч, зрівнявши рахунок у грі. А за дві хвилини знову отримав попередження, яке автоматично забарвилося в червоний колір.

Слова туру

Безвиграшна чотириматчева серія «Чорноморця» перервалася у грі проти «Колоса». Команда Романа Григорчука мінімально перемогла 1:0, і наставник «моряків» розповів після гри, що відчуває: «Задоволення та гордість за своїх футболістів. Бо це було у цій ситуації головним. Причому не просто виграти, а граючи з вірою у свій стиль, у саму гру та її побудову. І я повторю, що сказав перед цим у роздягальні хлопцям та під час флеш-інтерв'ю: всім футболістам говорю «Браво!» і «Дякую!», тому що вони просто молодці».

Розгром туру

Іноді і палиця стріляє. Точніше, «Олександрія». Команда, яка шукала свою гру протягом практично усієї першої частини сезону, часто потрапляла в халепу. Але останній тур перед зимовою перервою провела на «відмінно». Підопічні Ротаня в гостях розгромили «Металіст-1925» – 3:0. І навряд чи в даному випадку потрібно наголошувати на тому, що олександрійці половину другого тайму грали в більшості. Вони були помітно кращими за суперника і в рівних складах.

Щитки туру

Півзахисник «Олександрії» Плакса забив два м'ячі у ворота «Металіста-1925». Після першого гола Родіон показав на камеру свої щитки. Там було написано таке: «Поверніть Героїв «Азовсталі».

Дербі туру

У столиці зустрілися дві київські команди – «Динамо» та «Оболонь». Незважаючи на відчутну різницю у класі, матч вийшов завзятим. І жорстким. Можна сказати грубим. На двох команди напрацювали на дев'ять попереджень. І два вилучення. Обидві червоні картки – у пасиві «пивоварів».

Незважаючи на те, що підопічні Шовковського мали чисельну більшість вже у дебюті зустрічі, відкрити рахунок їм вдалося лише у середині другого тайму. Під завісу матчу Ванат реалізував пенальті.

Поки що під керівництвом Шовковського «Динамо» не втрачає балів. І разом із «Шахтарем» йде зимувати лідером за втраченими очками.

Визнання туру

Офіційний сайт «Динамо» інформує, що Олександр Шовковський втратив приставку «в.о.» наставника «біло-синіх». Відтепер СаШо – повноцінний головний тренер «Динамо».

ФК Динамо. Олександр Шовковський

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 82
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Strannik
Спорт уа самый гнилой спортивный сайт. Коменты совсем не модерятся. Можно посылать, нах, писать кто кого и куда е..л. Вы конченые. Я ухожу.
nick07
найголовніше що перша частина чемпіонату таки справді є інтрига, що є боротьба, доволі щільна група лідерів. 
Так що навесні нас очікує продовження боротьби і, сподіваюсь, цікавий футбол. 
Нехай щастить
Перша половина чемпіонату здивувала хорошими результатами Полісся,Кривбасу і Дніпро-1(очікував максимум середина таблиці буде)із розчарувань Олександрія і Зоря.Тренери першої половини чемпіонату Максимов,Вернидуб,Шовковський.
Друга половина чемпіонату обіцяє бути не менш цікавою.
AK.228
Прикиньте афішу 
Кривбас- Реал
Кривбас - Баварія
Цікаво..
FunnyCat_____
Главное чтобы Шахтер прошел в ЛЕ, а там команда-  насильник встретилась хотя бы не в первом раунде 
ALF🎈
Йомае споот юа нареші плчав моніторитиикометрарі
SamojlovS
Не "з огляду", а "по потерянным очкам". До втрачених очок рiзниця забитих та пропущених мячiв не мае вiдношення. 
Alex196
Днепр кстати выигрвл у кротов 3 1 без вопросов в одну калитку 
didora
Ти "Ліга конференцій" дятел опзжесний. Твій Ахмет де був у 2006-2010 забув чи не знаєш??? У ВР спонсував партію ригачів(регіоналів) а потім всю срань східняцьку. А серед них і опзж, опозиційний блок, відродження. А потім ці гімнюки війну притягли в Україну. А ти турок пишеш про опзж. Ти хоть думай що ти пишеш нкобразований.
SamojlovS
Действительно, у Динамо шансов больше прийти выше Шахтёра на финиш - им играть только в ЧУ, а Шахтёр, если пойдёт нормально весной игра в Европе, - может на гонку за лидером и не погнаться, да и сил на все не хватит - не та сейчас она, что была 10-15 лет назад. 
FunnyCat_____
Кстати да, Ремарк правду написал, как кабинетную картонку судьи не тянули, а выше 4 места она не поднялась.
Весной надеюсь и ДК их обойдет
Вагііінааа
Помийка зайняла своє четверте місце і має його утримати. А чемпіоном буде або Динамо, або Дніпро
FunnyCat_____
Очень бы хотелось чтобы так  1)ДК  2)Днепр 3)Полесье
4) Кривбасс   5)пофиг кто главное чтобы не шахтёр 
Alex196
Нужно чтобы зимним чемпионам давали медали пусть не золотые но хоть шоколадные 
zelc006
 Кривбас – зимовий чемпіон, Шахтар та Динамо – підери....
Alex196
Странный конечно лидер .Не мог дома выиграть у аутсайдера зари ведя 2 0
Лига конференций без динамо
Дырявому динамо  даже пятое нельзя занимать то может в следующем сезоне будет пять команд в ерокубках они пролезут и снова опозорят в квалификации ЛК Украину
Их уровень это 8-10 место  если бы не судьи