Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2023, 13:11
464
0

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Недорахувалися очок у чемпіонаті. Важкий газон»

Головний тренер «Руха» прокоментував нічию з «Ворсклою» у 17-му турі УПЛ

| Оновлено 11 грудня 2023, 13:11
464
0
Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Недорахувалися очок у чемпіонаті. Важкий газон»
ФК Рух Львів. Віталій Пономарьов

10 грудня відбувся матч 17-го туру УПЛ між командами «Ворскла» та «Рух». Гра завершилась із рахунком 1:1.

Після завершення зустрічі наставник львівського клубу Віталій Пономарьов прокоментував нічийний результат у поєдинку:

«Важкий газон та складні погодні умови не зовсім сприяли якісному футболу. Втім, як і «Рух», так і «Ворскла» мали велику кількість гольових моментів. Думаю, ця гра сподобалась вболівальникам. Було багато боротьби і це був складний для нас матч.

«Ворскла» – хороша команда з досвідченими футболістами і особливо це проявилось у другому таймі, коли полтавці взяли м’яч під свій контроль. Я вдячний своїм гравцям за сьогоднішній матч, адже вони повинні вміти тримати удар і грати під тиском. Вони продемонстрували самовіддачу на полі і нічия – непоганий для нас результат.

Я просив команду грати простіше, адже на такому газоні важко будувати комбінаційну гру. Певний час пішов на адаптацію до поля. З огляду на це також підбиралась тактика на цей поєдинок. Тренерський штаб не просив гравців у другому таймі грати по рахунку – «Ворскла» змусила нас грати у такий футбол, а потім використала свій момент і забила гол. Такий тиск суперника був непростим для наших гравців з психологічної точки зору і молоді не вистачило досвіду наприкінці матчу.

Я задоволений командою, бо ми зробили суттєвий стрибок у результатах. Сьогодні на поле вийшли гравці, середній вік яких 20,4 роки. Попри це вони нав’язали боротьбу своїм суперникам як у цьому матчі, так і на дистанції першої половини сезону. «Рухівці» грали з позиції сили і демонстрували якісний футбол, а в більшості матчів діяли першим номером.

Звісно, ще є над чим працювати і куди прогресувати. Потрібно докласти багато зусиль для розвитку нашої молоді, адже їй ще не вистачає стабільності – через це ми недорахувались очок у чемпіонаті. Інколи також є епізоди, коли гравцям не вистачає майстерності, але все це прийде з досвідом. Проте за правильного підходу до справи ця команда з часом зможе претендувати на найвищі місця. Якщо оцінювати об’єктивно, то на сьогодні ми не готові боротись за призові місця, хоча це спорт і футболі може трапитись будь-що.

«Рух» працюватиме на трансферному ринку, але першочергове завдання – розвивати вже наявних гравців. Зараз потрібно набратись терпіння і з розумінням ставитись до гри та результатів молодої команди. Крім того, у нас дуже якісна Академія в якій є хороші кадри. Філософія нашого клубу – довіра до своїх вихованців».

Капітан «Руха» Марко Сапуга:

«Ми їхали у Полтаву знаючи, що нам буде непросто, адже нам протистоятиме сильний суперник. «Рух» хотів перемогти і боровся до кінця за цей результат, аби піти у відпустку з хорошим настроєм.

В першому таймі ми грали краще, але команда дещо підсіла у другій половині гри. До певного моменту «Рух» накривав полтавців і не давав їм нічого створити, але потім з’явилась втома і нам не вдалося втримали перемогу, пропустили гол наприкінці матчу.

Я думаю, у цьому сезоні ми набрали хорошу форму і демонструємо хороші результати у турнірній таблиці. Тепер нам слід працювати ще більше, аби втриматись на цих позиціях».

Захисник «Руха» Віталий Роман:

«Нічия – закономірний результат, адже і у «Руха», і у «Ворскли» були небезпечні моменти. Ми грали на поганому газоні – поле було дуже м’яке. Але хлопці витримали це навантаження і демонстрували непогану гру, вдавалось вигравати підбір м’яча – це було дуже важливо. Також було багато боротьби, тож сьогодні результат саме такий.

«Ворскла» наприкінці гри почала насідати і знайшла свій момент та зрівняла рахунок. Ми ж не до кінця були сконцентровані у тому епізоді, тому й пропустили гол. Полтавці – дуже хороша команда і в другому колі вони боротимуться високі місця. Можливо, через єврокубки вони не добрали очки на старті сезону, але зараз «Ворскла» набрала хороший хід.

Загалом якщо оцінювати першу частину сезону, то «Рух» спрогресував, але нам ще є куди рости. На зборах ми працюватимемо, аби піднятись ще вище у турнірній таблиці».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко відсвяткував великий ювілей в клубній кар’єрі
Футбол | 05 травня 2024, 21:38 2
Ярмоленко відсвяткував великий ювілей в клубній кар’єрі

34-річний хавбек киян провів 500-й матч за клуб

Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС
Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4
Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.