Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 11 грудня 2023, 12:51
2565
1

Юрай САНІТРА: «Вся команда сьогодні показала свій максимум»

Тренер збірної України – про чоловічу естафету на етапі Кубку світу в Хохфільцені

| Оновлено 11 грудня 2023, 12:51
2565
1
Юрай САНІТРА: «Вся команда сьогодні показала свій максимум»
Суспільне Спорт. Юрай Санітра

Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра підсумував чоловічу естафету на другому етапі Кубку світу 2023/24 в австрійському Хохфільцені.

«Треба було набувати впевненості та в кращому настрої їхати до Швейцарії. Сьогодні нас дуже-дуже підтримала стрільба, тому що хлопці точно й влучно стріляли. І на трасі уже було видно, що була можливість боротися в контакті з суперниками. І я гадаю, що вся команда, хто сьогодні біг, показали свій максимум, показали свій сильний характер. Тому що в такому неоптимальному стані та пробігти такий хороший старт… Усім велике дякую.

Я думаю, що кожен на своєму етапі відпрацював на максимумі: від першого Артема Тищенка, другого Дмитра Підручного, третього Артема Прими і до четвертого Антона Дудченка. Що ще додати? Гадаю, що це був спільний командний результат, тому потрібно порадіти з того, що вже є нарешті щось позитивне в цьому сезоні в нашій команді.

Підручний з першого старту дивує мене. Тому що те, як він рухається на трасі – це топ-рухи. Зараз уже останні два старти показали, що й зі стрільбою вже краще. Є ще трішки запасу, але є впевненість, і тому будемо далі дивитися. Бо потрібно його трішки берегти – не хочу, щоб перевантажили його з самого початку сезону. Тому що в нього була довга пауза і треба якось визначити кількість стартів в підготовці до піку сезону – Чемпіонату світу.

Вважаю, що ця естафета нам дуже допомогла, оскільки позаду нас усі команди, з якими ми боремося за першу десятку, сильні команди. Словенці сьогодні виступили погано, Швейцарія за нами, Чехія за нами, фіни також. Тому гадаю, що потрапимо вже до першої десятки Кубка на наступний старт», – сказав Санітра.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України в естафеті посіла п'яте місце.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Качура
Дякую Юраю, гарна гонка. На протязі років заїзди в топ 6 на естафетах, не таке і рідке явище у наших хлопців.