Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 лютого 2024, 14:08
3456
39

Заступник гендиректора Динамо: «Відсутність освітлення – не форс-мажор»

Сергій Мохник пояснив позицію клубу

| Оновлено 24 лютого 2024, 14:08
3456
39
Заступник гендиректора Динамо: «Відсутність освітлення – не форс-мажор»
ФК Динамо Київ. Сергій Мохник

Заступник генерального директора київського «Динамо» Сергій Мохник прокоментував ситуацію з матчем проти «Минаю».

«Ми з розумінням ставимося до будь-яких форс-мажорів інших клубів УПЛ у минулому та цьому сезонах. У нашій країні йде війна, сам факт того, що чемпіонат України відбувається, що ми не втратили футбол як явище, це досягнення клубів та держави.

Але є певні моменти, які не належать до форс-мажорних ситуацій. Представники «Минаю», «Динамо», судді та делегат домовилися, що гра скасовується, якщо повітряна тривога буде до 14:30, це зафіксовано документально. Рівно о 14:30 наші гравці відправились у душ, адміністратори команди почали відносити речі до автобуса.

З самого початку ми наголосили, що готові грати у цей день пізніше, але представники «Минаю» повідомили, що це буде неможливим через відсутність на стадіоні штучного освітлення. Повітряна тривога це форс-мажор. Відсутність світла на стадіоні це не форс-мажор. Це непрофесіоналізм та відсутність поваги до інших учасників чемпіонату. Кожна команда має грати на арені, яка має це освітлення.

Ми не могли залишатися ще на один день та грати у понеділок. По-перше, ніяких гарантій повторення ситуації не було, по-друге, у нас у четвер був матч у Києві. Враховуючи складну логістику, це ставило під загрозу увесь розпланований процес підготовки до наступних матчів. Чому ми маємо поступатися своїми інтересами через інфантилізм та відсутність елементарних речей в інфраструктурі команди-суперниці?

Це питання потрібно вирішувати. Цього разу така ситуація відбулася з нами, а наступного разу на нашому місці може бути будь-яка команда УПЛ. І що тепер? Всім нам потрібно кататися до Ужгорода двічі, щоб «Минай» був задоволений? Ні, цього не буде.

Наскільки мені відомо, УАФ вже відправило офіційний лист на адресу всіх клубів, які грають в Ужгороді та Минаї з вимогою негайно (до 1 лютого 2024 року) розв'язати питання зі штучним освітленням. Але для нас це вже історія минулого, ми повинні дбати про інтереси «Динамо».

Наш клуб не став вимагати технічної поразки «Миная». Ми не писали листи з вимогами, не збирали доказову базу (а це зробити дуже легко, прецедентів технічних поразок через інфраструктурні проблеми у нашому футболі вистачає), а розраховуємо на те, що «Минай» вчинить по-людськи. Ми витратили багато грошей на логістику, це дорога довжиною у 800+ кілометрів. Ми поважаємо наших гравців та персонал клубу та не будемо відправляти їх до Минаю знову.

Наша позиція дуже проста: це був не форс-мажор, а безвідповідальність місцевого клубу. Ми не хочемо влаштовувати юридичні та регламентні сварки, а чекаємо на нормальну реакцію з боку суперника та його порядність. «Динамо» без проблем зіграє цей матч (нам не потрібні кабінетні 3 бали), але «Минай» має приїхати до Києва та грати на нашому полі. Це буде їхня міра відповідальності за те, що відбулося минулої неділі», – сказав функціонер.

Відзначимо, матч «Минай» – «Динамо» 3 грудня був зупинений на 2-й хвилині через повітряну тривогу і не був дограний через наближення настання темряви, адже на «Минай Арені» немає штучного освітлення.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників
Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 12
Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dovbush
За регламентом стадіони, на яких відбуваються матчі поманд УПЛ, в обов'язковому порядку повинні мати  штучне освітлення достатнє для забезпечення телетрансляції
Gargantua
фаны Шахтера уже объяснили, что Суркис должен был арендовать другой стадион в Ужгороде, где есть освещение. А раз он этого не сделал, так и виновато Динамо в том, что матч не состоялся.
ROBOCOP
Минай сказал что у нас война ,поэтому они освещение не делают. Так снимитесь с чемпионата как это сделала Нива Бузовая
zhyr
Це якийсь недоклуб. Вічно з ним щось не те. То клуб припиняє існування, то вже не припиняє, то зарплату не платять, то освітлення немає То ще щось. Вічно борються за останні місця і дивом залишаються. Може нарешті він вилетить і на його місце зайде більш стабільний клуб.
Xvalenok03
Перед игрой делегат от федерации и представители клубов принимали поле, подписывали документы , что все готово к игре. Договаривались даже на сколько минут можно отложить игру если будет воздушная тревога.
А тут такую мелочь как про освещение забыли.
В начале сезона стадионы проходили аттестацию и никто шума не поднял.
Это с одной стороны проблемы.
С другой вроде возмущение динамы понятно, справедливо. Но почему они раньше не возмущались?
И третья сторона в двухсторонке. С чего это динама решила ставить условия кому и где играть? Когда все выездные игры(большинство) они дома играли это для них нормально было. Так теперь пусть требуют налаживания освещения и едут снова к минаю. Или это не царское дело до уровня плебса опускаться?
shoko
Тут питання дуже просте. З одного боку - зрозуміла точка зору "Динамо". З іншого - є регламент турніру. Яким до речі і так і Шахтар і Динамо дуже часто підтираються. Стадіон атестований у такому стані і допущенний до змагань  це означає що матчі проводяться на цьому стадіоні з дотриманням норм і специфіки атестації саме цього стадіону. І Динамо не може цього не знати. Тому й документально нічого не подають тому що розуміють що у ЧУкрі вони ніяких 3 очки про які пафосно кажуть не отримають. Тому що під цей стан стадіони підписалась і УПЛ і усі клуби дали згоду там грати. Так,це не форс-мажор. Це офіціно зафіксований стан стадіону. А от якщо вони подадуть до суду на УАФ за те що атестували цей стадіон,в такому стані до Прем'єр ліги, ДК  виграють, тому що є норми УЄФА для атестації стадіонів до прем'єр ліг своїх країн, але це знов таки не 3 очка дасть, а якісь інши фінансові та моральні компенсації. Тому й розганяється хвиля -"ну ми ж хочемо без суда, по-нормальному все порішать". А самі розраховують на те що підннімиться хвиля ДКшних вболівальників яких сотні тисяч активних  і таким чином зробити тиск на прийняття рішенння про догравання матчу. Але вболівальники ДК далеко не дебіли і теж все це розуміють, тому тільки боти на зп можуть просувати далі таку маячню з "порішать по-нормальному." ))
FunnyCat_____
про кабинетные три очка тонко получилось, нам не надо, а некоторые аж бегом их получать стремятся  
Dmytro11q
Цікаво, невже буде як з "Маріуполем", й "Д"(К) знов зарахують технічну поразку? Тим паче, як вірно в статті зауважили, преценденти були. І "Д"(К) було безпосереднім учасником цих прецендентів. Бо воно отримало технічні поразки на всіх рівнях. 
Який заступник гендиректора - тендітна особа. Ти ба, скиглити почав на недостатнє фінансування клубу, важкість у пересуванні країною. Ну, то коли так, про які в біса єврокубки для "Д"(К) може йти мова? Чи тут треба піднімати питання про можливе припинення існування "Д"(К), з причини труднощів з фінансуванням клубу?
FunnyCat_____
если Минай пошел нам на встречу и перенес матч, то можно сыграть с ним.... но в Киеве это смешно при наличии стадиона в Ужгороде, играть где то в селе на поле без освещения
и еше смешнее клоуны из ффУ которые этот стадион атестовали
а самое смешное что Ингульцу за неготовность стадиона к игре дали технарь
и если бы вместо бы Динамо с Минаем должен бы был играть шахтер.... был бы уже технарь у  ужгородцев  
didora
Оп'ять за рибу гроші. Якщо військовий стан, то грать усі матчі можна в Києві.(ппо є). Все рівно вболівальників не пускають, то яка різниця де грати. Всі поля нейтральні, то чого пертися в той сраний Минай за три дев'ять земель. (При чому не літаком, а автобусом). Це ж не Італія чи Франція. Колихаться по цих дорогах цілий день, а тоді ще й грати. Це якийсь дурдом. Для чого розводить оці патякання в Інеті. А Минай якщо хотів дома зіграти, то вже б в Угорщині попросив найближчий стадіон, якщо свого нормального немає. Я дивлюся цей Минай - це суцільні проблеми. Кому це потрібно???
DK1961
1. Суркис опять начнет выкаблучиваться, не пускать команду ехать - как в Арендопуполь? Тогда как раз 3 очков не хватило Хацу для чемпионства...
2. Минай при таком раскладе при НОВОМ составе исполкома УАФ рискует быть лишен права играть в вышке (пока свет не включат). Тогда и проблема - где играть перенесенные матчи с его участием - снимется сама собой.
3. Пункты 1 и 2 не имели бы никакого значения, если бы у Суркиса была ВОЛЯ (и желание) побороться за технарь для Миная (Ахметов бы это сделал моментально). У евреев есть яйца, кто знает?
vruthiy-112
За показники у єврокубках,  для Динамо більше взагалі ніяких переносів,  нічого страшного,  Минай зіграє в Києві,  але Динамо це тільки позор та нерви вболівальників.!!!
u6464u
де ваша совість Мохник, ви при ковіді грали весь чемпіонат в Київі , зараз більшість ігор проходить в Київі , тепер ви ще з Миная робите дурачків, а хто давав згоду на допуск арени в Минаї, всі ж погодилися грати там, які питання .