Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 09 грудня 2023, 01:52
1328
1

Микола ЗОЦ: «Загалом результати такі, що вселяють надію»

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону – про спринт в Хохфільцені

| Оновлено 09 грудня 2023, 01:52
1328
1
Микола ЗОЦ: «Загалом результати такі, що вселяють надію»
Суспільне Спорт. Микола Зоц

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц підсумував спринт на другому етапі Кубку світу 2023/24 в австрійському Хохфільцені.

«Загалом результат оцінюю позитивно. Мені не сподобалася лише стійка Іри Петренко. Вона добре йшла. Я просив, щоб вона не перетримувала на стрільбі. Дуже погано, коли мушку довго втримуєш. За цей момент я їй зробив зауваження. Думаю, що Меркушина себе перевершила на сьогодні. Я знав, що вона може демонструвати такі результати, але чекав на них пізніше. Отже, надалі вона може ще краще виступати. Юлія Джима класно пройшла підготовку, але без стартів важко визначити, на якому рівні Юля зараз перебуває. Їй треба увійти в колію. Аня Кривонос боролася, не провалила гонку. Якби не два кола штрафу, а одне, Олена Городна, думаю, теж змогла б відібратися на персьют. Загалом результати такі, що вселяють надію рухатися далі.

У нас раніше була така практика, щоб відпочити перед естафетою. Та зараз я бачу, що для того, щоб дівчата продовжували рости, їм треба стартувати в персьюті. Варто пройти чотири рубежі, притертися до цієї обстановки. Навіть на шкоду естафеті, на якій ми будемо не настільки свіжими. Тому всі чотири біатлоністки, хто потрапив у персьют, бігтимуть. У суботу також подивимося Христину Дмитренко. У нас ще є Оленка Городна — якщо будуть якісь проблеми, вона теж готова підтримати в естафеті.

Не можу сказати, що стало надто легше. Ми на висоту піднялися, тому, навпаки, трішки важче. Зі стрільбою в горах складніше, трішки інша пульсація. Лише погодні умови стали кращі, тут комфортніше. До того ж тут світліше, не так темно», – сказав Зоц.

Нагадаємо, що в жіночому спринті в Хохфільцені кращою з українських біатлоністок стала Анастасія Меркушина, яка з чистою стрільбою фінішувала на 23-му місці.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону
Футбол | 28 квітня 2024, 13:27 4
В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону

Володимир Загурський виступив за створення преміального фонду в розмірі 16 мільйонів гривень

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
T-800
яка надія? може пару раз і будемо в десятці за сезон, а якщо медаль якась на ЧС впаде з жіночої або чоловічої стафи, то все правильно робили-розтавляли пріорітети!