Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бокс
| Оновлено 01 травня 2024, 04:36
1468
1

СОСНОВСЬКИЙ: «Що зміниться від того, під яким прапором виступлять росіяни?»

Головний тренер України з боксу не поїде на одні змагання з представниками країни-агресора

| Оновлено 01 травня 2024, 04:36
1468
1
СОСНОВСЬКИЙ: «Що зміниться від того, під яким прапором виступлять росіяни?»
Спорт24. Дмитро Сосновський

Головний тренер України з боксу Дмитро Сосновський прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян і білорусів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі під нейтральним прапором.

«Моя думка однозначна – росіяни не мають бути допущені до Олімпійських ігор. Поки росія – це країна-агресор, поки вона вбиває наших людей, спортсменів. Я думаю, що світ дуже жорстокий, неправий. Для мене незрозуміло, що вони роблять. Ці виправдання, що вони не винні... Немає їм виправдання. Вони винні всі, вся їхня нація. Немає добрих і поганих. Для мене це рішення – абсурдне і неприйнятне. Ми не можемо з ними перебувати, нейтральний [спортсмен] чи ні – вони росіяни. Що змінюється від того, під яким вони прапором [битимуться]?

У мене тільки в національній дорослій команді п'ять-шість чоловік загинули. І це тільки бокс. А скільки вони зруйнували спортивних об'єктів? Для мене це неприйнятно. Я бойкотував би все. Мені незрозумілі ті моменти, коли кажуть: «Нам потрібні медалі». А як пояснити тим, які віддали життя й сьогодні з автоматами воюють і захищають?

Вони самі собі суперечать. Розірвали відносини з ОКР – і тут допускають до Олімпійських ігор. Вони ж росію представляють, не має значення, який у них прапор. Вони ж не відмовляться від того, що вони – росіяни.

Що робитиме збірна України? У нас прийнято рішення, що там, де виступають росіяни в боксі, ми не беремо участь. Моя позиція як тренера: я не буду перебувати в одному приміщенні, виходити в один ринг [з росіянами]. Якби щось змінилося, я не їхатиму на ці змагання. Тренери особисті – якщо захочуть, я не можу заборонити. Моя точка зору незмінна», – сказав Сосновський.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Академічне веслування. Українки – віце-чемпіонки Європи у четвірці парній
Водні види | 28 квітня 2024, 00:23 1
Академічне веслування. Українки – віце-чемпіонки Європи у четвірці парній

Наталія Довгодько, Катерина Дудченко, Дарина Верхогляд та Анастасія Коженкова

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 5
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy_yatsenko
Тут важлива думка Хижняка. Він же у нас один поїде. І один на золото у боксі претендує. Це взагалі один з небагатьох претендінтів на нагороди, реальних.
Важлива думка нашого ОК. І наших спорсменів. Бойкот - легко сказати чиновникам. Для спорсменів, які стільки років готуються, це дуже важке рішення. Тому побачимо як розвиватиметься історія. Треба проводити загальні збори спорсменів і колективно приймати рішення про бойкот ОІ, чи про участь попри все. Якщо наша Збірна не приїде у Париж і топові спорстмени із світовим ім'ям, авторитети як Могучих, Світоліна, Харалан, Верняєв, Беленюк і інші зроблять колективну заяву, бажано на фоні зруйнованої війною інфраструктури..., то для МОКа - буде шалений удар, безумовно. Їх тоді всі світові ЗМІ розмажуть. А організація втратить авторитет і регалії, спонсорів.