Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 08 грудня 2023, 20:35
1437
1

САЛАДУХА: «Хочеться почути публічну позицію представників України в МОК»

Народна депутатка – про допуск росіян і білорусів до Олімпійських ігор 2024 року

| Оновлено 08 грудня 2023, 20:35
1437
1
САЛАДУХА: «Хочеться почути публічну позицію представників України в МОК»
Фейсбук Ольги Саладухи

Виконувачка обов'язків президента Федерації легкої атлетики України та народна депутатка Ольга Саладуха прокоментувала рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян і білорусів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі під нейтральним прапором.

«Цинічне рішення МОК про допуск росіян до Олімпіади-2024 – це фактично удар в спину українцям та усім, хто виступає проти проникнення агресора у світовий спорт.

Міжнародний олімпійський комітет вирішив не вигадувати велосипеда, а застосувати ті самі правила допуску, які застосовані до міжнародних спортивних федерацій. Хоча усі чудово розуміють, що всі так звані критерії реально не працюють.

Під виглядом нейтральних до змагань потрапляють не просто прихильники путіна, а чинні російські військовослужбовці, які фактично є співучасниками злочину проти України та українців.

Тим більше дивним виглядає таке рішення на фоні виключення російського олімпійського комітету з МОК за анексію українських територій та на фоні продовження санкцій WADA щодо рф.

Українська спортивна спільнота не може погодитися з такою ухвалою МОК. І закликаємо наших партнерів в інших країнах проявити солідарність.

Натомість доцільно було б переглянути правила аудиту виконання усі зазначених МОК критеріїв. Бо зараз там не просто шпарини, а справжні тунелі, якими спокійно проникають росіяни та білоруси.

Ми не можемо допустити, щоб адепти війни вільно брали участь в Олімпіаді.

Повинні бути чіткі правила перевірки причетності до агресії й українці обов’язково мають брати участь в цій процедурі.

Крім того, слід активніше працювати з міжнародними спортивними федераціями, аби вони відсторонювали росіян за поширення своєї юрисдикції на тимчасово окуповані території. Чудовий приклад тут продемонструвала Світова легка атлетика та Світова федерація бадмінтону.

Наша мета залишається незмінною – жодного росіянина та білоруса на Олімпіаді-2024 навіть в статусі нейтральних. Хіба що крім тих, хто підписав антивоєнну декларацію та публічно засудив агресію.

І окреме питання – робота представників України в МОК. Хочеться почути їхню публічну позицію та які ними були вжиті заходи щодо недопуску росіян та білорусів до ОІ-2024. Бо йдеться про ефективність України в міжнародному олімпійському русі.

Мусимо успішно захистити не лише свої інтереси, але й престиж та майбутнє світового спорту», – написала Саладуха у фейсбуці.

Раніше повідомлялось, що умови нейтралітету включають в себе відсутність причетності до силових структур і публічної підтримки війни в Україні.

Олімпійські ігри 2024 відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Якщо наш НОК набрав води у рот, то очевидно, що він філіал рашистського олімпійського комітету. Такий самий як МП філіал РПЦ.