Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легендарний Рафаель Надаль анонсував завершення кар'єри у 2024 році

Можливо, наступного сезону піде ще один представник BIG-3...

Легендарний Рафаель Надаль анонсував завершення кар'єри у 2024 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Рафаель Надаль

37-річний легендарний іспанський тенісист та переможець 22 турнірів серії Grand Slam Рафаель Надаль оцінив свої перспективи у 2024 році:

«Звичайно, я багато разів думав, що це безглуздо, що, зрештою, мені багато років, є багато проблем і багато годин роботи не принесли результату. Але, загалом, я, як і раніше, думаю про те, що сказав на минулій прес-конференції. Я не вважаю, що заслужив на завершення спортивної кар'єри, сидячи в залі для преси.

Я хотів би, щоб усе закінчилося по-іншому, і я боровся і продовжував сподіватися, що це станеться. Були сумніви, були похмурі моменти, дуже похмурі моменти, але й світліші.

Мене оточували правильні люди, як завжди протягом кар'єри: сім'я, команда, друзі. Думаю, саме завдяки їм я опинився там, де зараз. У мене з'явилася можливість повернутися до змагань. І те, що є люди, які хочуть побачити, що я знову гратиму, теж мало великий вплив.

Велика ймовірність, що це буде мій останній рік у Турі. Можливо, я відіграю лише півроку, можливо цілий рік, можливо, ми не зможемо пройти весь шлях... Така ситуація на даний момент, і в мене правда немає відповідей на ці питання. Я можу тільки сказати, що збираюся знову змагатися, і як і раніше пам'ятаю, що, швидше за все, це буде мій останній рік, і я хочу насолоджуватися кожним турніром, наче він останній.

Я не хочу оголошувати про це, тому що зрештою невідомо, що може статися, і завжди треба говорити так, щоб потім не опинитися в полоні власних слів. Я думаю, що так і буде, але не можу стверджувати на 100%, тому що, зрештою, я багато працював, щоб повернутися до змагань. І якщо обставини і мій фізичний стан дозволять мені продовжувати і я отримуватиму задоволення від того, що роблю, навіщо мені обмежувати себе? Мені здається, це не матиме сенсу», – заявив Надаль у відеозверненні, який він опублікував у своїх соціальних мережах.

На початку літа Надаль переніс операцію на клубово-поперековому м'язі лівої ноги. Спочатку повідомлялося, що іспанцеві знадобиться на відновлення п'ять місяців.

Раніше Рафа повідомив, що він збирається повернутися на корт на турнірі у Брісбені з 1 по 7 січня.

Надаль є одним із представників BIG-3 разом із Роджером Федерером та Новаком Джоковичем. У вересні 2022 року Роджер офіційно завершив кар'єру.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 23
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.