Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
947
0

Діти Абрамовича отримали громадянство Литви, щоб обійти санкції ЄС

Паспорти Аркадія та Анни Абрамович використовувалися, щоб обійти санкції ЄС

Діти Абрамовича отримали громадянство Литви, щоб обійти санкції ЄС
Getty Images/Global Images Ukraine

Двоє дітей російського мільярдера і колишнього власника «Челсі» Романа Абрамовича отримали і, можливо, досі мають литовське громадянство. Про це повідомляє LRT з посиланням на дані Сієнського центру журналістських розслідувань.

Під час розслідування з'ясувалося, що литовські паспорти Аркадія та Анни Абрамович використовували в операціях, які, на думку аналітиків, були спробою обійти санкції ЄС, запроваджені проти мільярдера після вторгнення росії в Україну торік. Діти Абрамовича були залучені до зміни структури управління його активами.

Витік документів, проаналізованих журналістським розслідуванням Cyprus Confidential, засвідчив, що принаймні в одному з десяти фондів, якими керує Роман Абрамович, як бенефіціарів зазначено двох його дітей із литовським громадянством.

Фотографія литовського паспорта Аркадія Абрамовича була виявлена серед тисяч документів кіпрської фінансової компанії Meritservus. Справжність документа було підтверджено підписом лондонського адвоката.

Журналістам не вдалося встановити, коли Анна Абрамович отримала литовський паспорт, відомо лише, що у неї є литовське громадянство і номер паспорта.

Департамент міграції відмовився коментувати національність дітей Романа Абрамовича, заявивши, що ця інформація захищена Загальним регламентом щодо захисту даних, а також те, що Анна та Аркадій не вважаються публічними особами.

Глава Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте повідомила, що діти Абрамовича отримали литовське громадянство ще до вторгнення росії в Україну. У самого Абрамовича немає литовського паспорта, додала вона.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.