Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 грудня 2023, 18:34
276
0

Виталий АНДРОНОВ: «Ми приїхали сюди не статистами»

Тренер збірної України з гандболу – про налаштування перед грою проти Чехії

| Оновлено 06 грудня 2023, 18:34
276
0
Виталий АНДРОНОВ: «Ми приїхали сюди не статистами»
ФГУ

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов розповів про налаштування перед грою проти Чехії в основному раунді чемпіонату світу 2023.

– Між минулим і наступним матчами на чемпіонаті світу у збірної України пауза у два дні. Як був розпланований цей час?

– Жалітися немає на що. Добре, що в нас було два вихідні. Нам з цим більше пощастило: маємо на день для відпочинку та підготовки більше ніж збірна Чехії. У нас був один день на відновлення, дівчата зробили відновлювальні процедури, ходили в басейн, у сауну, відпочили, зробили стретчинг, відновилися. А вже сьогодні ми почали безпосередньо готуватися до гри. Мали тренування, далі буде відеоперегляд. Готуємось до збірної Чехії.

– Що показало тренування? В якій фізичній готовності перебуває команда?

– Я думаю, що ми правильно розподілили навантаження на ці матчі. Ми плавно входимо до нашої кращої форми. Зараз команда вже фізично непогано виглядає. Але щоб грати з потужними командами, потрібно бути як мінімум в такій самій формі як вони та мати такий же рівень майстерності. Але ми будемо брати характером, своїм ставленням до гри. Готуємося до Чехії дуже відповідально.

– Наскільки відновилась Юдіт Балог, яка пропускала минулий матч?

– У Юдіт був невеликий набряк на коліні, тому ми їй дали відпочити. Я думаю, що на гру проти збірної Чехії вона буде готова. Це вже питання до лікарів. Але я розраховую на неї.

– У збірної України три сильні воротарі, але вони ще не показали своєї найкращої стабільної гри на чемпіонаті світу.

– Так, ми очікуємо від воротарів більш надійної гри. Лише у першому матчі, на моє суб`єктивне бачення, Віка Салтанюк показала свій рівень. Маша (Гладун) і Юдіт (Балог) – це досвідчені голкіпери. Я думаю, вони будуть додавати. Без воротаря дуже важко грати. Ми бачимо по іграх чемпіонату світу: де воротарі показують хорошу гру, чіпляються – ті команди перемагають. Це дуже і дуже важлива позиція у сучасному гандболі. Вона має бути на високому рівні.

– Таке ж питання по позиції лінійних, на якій у збірній є Андріяна Науменко, Анастасія Мелекесцева, Карина Колодюк та Ірина Прокоп’як.

– Лінійні – це дуже залежна позиція. Щоб лінійні забивали, по-перше, їм потрібно давати передачі, а, по-друге, для того, аби вони мали якийсь простір у нападі, має бути потужна задня лінія, яка кидає здалеку і забиває голи. Тоді на них виходять і тоді лінія має грати. Це командна гра — одне тягне інше. Я дуже радий, що Юлія Андрійчук зіграла добре. Суперниці побачать це, будуть на неї дивитися і будуть виходити. І тут вже має бути більш впевнена гра нашої лінії. Думаю, що все буде гаразд.

– Які сильні сторони у грі збірної Чехії?

– Це дуже добротна команда європейського рівня, в якій є декілька топгравчинь. Маркета Єржабкова була MVP Ліги чемпіонів у 2022 році. Вона дуже потужна і дуже досвідчена гандболістка. У них дуже серйозна кутова, сильна воротарка. Там дівчата фактурні, захищаються добре. У них досвідчений норвезький тренер, який тренує в топчемпіонаті. Команда дуже хорошого європейського рівня, але ми сподіваємось зіграти проти них добре.

– Збірна України подолала попередній раунд і вже увійшла до числа 24 найкращих команд світу. Яке налаштування у команді на подальші ігри – в основному раунді?

– Настрій у нас тільки один: ми маємо не забувати, що ми приїхали сюди на чемпіонат світу, щоб представляти свою країну. Ніякої розслабленості немає. Нас десь критикують, правильно роблять, нас це мотивує. Ми знаємо, чому так стається. Тому будемо грати та намагатись радувати наших вболівальників. І так само будемо радувати себе своєю грою, щоб відчувати себе більш впевнено психологічно. Ми приїхали сюди не статистами. Будемо старатися показувати гідну гру.

Нагадаємо, що зустріч між командами України та Чехії відбудеться сьогодні, 6 грудня, та розпочнеться о 16:30 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін прокоментував топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал
Футбол | 01 травня 2024, 07:19 0
Лунін прокоментував топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал

Команди зіграли унічию – 2:2

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.