Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 06 грудня 2023, 18:25
931
0

Легендарний Пірло розповів, як мало не опинився в Реалі в 2006-му

Кар'єра знаменитого ексфутболіста «Мілана», «Ювентуса» та збірної Італії могла скластися інакше

| Оновлено 06 грудня 2023, 18:25
931
0
Легендарний Пірло розповів, як мало не опинився в Реалі в 2006-му
Getty Images/Global Images Ukraine. Андреа Пірло

Чемпіон світу-2006 знаменитий італієць Андреа Пірло практично всю свою ігрову кар'єру провів на батьківщині (півзахисник захищав кольори таких клубів, як «Інтер», «Мілан», «Ювентус»), лише перед виходом на пенсію погравши кілька років у США. Але все могло скластися інакше, якби у 2006-му, після чемпіонату світу, не зірвався його трансфер до мадридського «Реала».

«Влітку 2006 року, коли чемпіонат світу в Німеччині тільки закінчився й був весь цей безлад із Кальчополі, з'явилася ймовірність, що «Мілан» гратиме в Серії B, а Фабіо Капелло якраз перейшов до мадридського «Реала». Я поговорив із ним та директорами іспанського клубу, і ми домовилися, підписали контракт.

Але коли я приїхав на передсезонну підготовку «Мілана», нам сказали, що ми гратимемо далі в Серії А, щоправда, зі зняттям очок. Тож я більше не був упевнений у тому, що справді хочу перейти до «Реала». Повернувшись до Міланелло, я зустрівся з Адріано Галліані та моїм агентом, і ми погодилися продовжити нашу співпрацю. Галліані тоді поклав контракт на стіл та сказав нам вписати туди будь-які цифри, а за кілька днів ми все погодили офіційно.

«Барселона»? І це було. У 2010 році «Мілан» мав шанс підписати Ібрагімовича, і Гвардіола запитав мене після гри за Кубок Гампера, чи можу я приєднатися до його команди разом зі Златаном. Ми трохи поговорили в його кабінеті, але потім Ібра дійсно приїхав до «Барси», а я залишився в «Мілані». Гвардіола сказав, що хотів би бачити мене там. Він бачив мій футбол, бо грав у Брешії, навіть якщо ми не перетиналися на полі разом. Я дуже пишався тим, що сидів у його кабінеті й що він особисто мені дзвонив. Навіть якщо зрештою нічого не склалося.

Центр поля Хаві – Іньєста – Пірло? Що ж, це було б технічно. А там ще й Бускетс був би недалеко. Це був би приємний досвід для мене, але зрештою я пограв у Мілані з багатьма іншими чемпіонами, тож я все одно щасливий», – поділився Андреа Пірло в інтерв'ю La Gazzetta dello Sport.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.