Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Саудівська Аравія
| Оновлено 06 грудня 2023, 10:46
7227
8

Поклик пустелі: гравці, які можуть поїхати до Саудівської Аравії взимку

Розглядаємо футболістів, які можуть залишити Європу в січні

| Оновлено 06 грудня 2023, 10:46
7227
8
Поклик пустелі: гравці, які можуть поїхати до Саудівської Аравії взимку
Getty Images/Global Images Ukraine

Саудівська Аравія стала одним із головних героїв літнього трансферного вікна. Після Кріштіану Роналду саудівці переманили до себе Каріма Бензема, Садіо Мане, Джордана Хендерсона, Неймара та багатьох інших відомих гравців. Ймовірно, це лише початок. Саудівські клуби планують продовжувати активну трансферну політику і мають нових кандидатів на підсилення складів. Далі розглянемо, які гравці можуть виїхати до Саудівської Аравії в січні.

Лука Модрич (Реал Мадрид)

Майбутнє Модрича вже зараз є невизначеним. Контракт 38-річного хавбека із мадридським Реалом розрахований до кінця сезону. Хорват отримує все менше ігрового часу в "королівському клубі", тож питання про його майбутнє стає актуальним. Агент заявляв, що минулого літа гравець мав пропозиції із Саудівської Аравії. Місцеві Аль-Іттіхад та Аль-Ахлі досі зацікавлені в його підписанні. Саудівські клуби хочуть підписати Модрича вже в січні, і це може спрацювати з огляду на його становище у столиці Іспанії.

Антоні Марсьяль (Манчестер Юнайтед)

Влітку Марсьяль отримав вигідну пропозицію від саудівського клубу. Француз відхилив цю пропозицію і вирішив залишитись у МЮ. Напевно, дарма. Цього сезону 27-річний нападник проводить на полі в середньому 29 хвилин за матч. Нинішня кампанія – одна з найгірших у його кар'єрі за цим показником. Та й команді форвард не приносить багато користі. На цей час на його рахунку лише 1 гол в АПЛ. Якщо інтерес із Саудівської Аравії зберігається, МЮ цілком може продати гравця у січні. Зважаючи на те, що його контракт розрахований до кінця сезону, для манкуніанців ця угода буде вигідною.

Каземіро (Манчестер Юнайтед)

Другий сезон у складі МЮ проходить для Каземіро набагато гірше, ніж перший. Раніше бразильця називали одним із найкращих гравців манкуніанців, тепер вважають одним із найгірших. Британська преса рясніє повідомленнями про те, що Каземіро обводять частіше, ніж будь-якого іншого опорника в АПЛ. Ситуація для 31-річного хавбека складається не найкраща. З чуток, МЮ готовий продати гравця, а в його підписанні зацікавлений клуб із Саудівської Аравії. Є інформація, що Каземіро теж незадоволений своїм становищем на Олд Траффорд. Тож у січні сторони цілком можуть і розлучитися.

Томас Парті (Арсенал)

Getty Images. Томас Парті

Майбутнє Парті в Арсеналі стає все більш туманним. Влітку саудівський клуб уже намагався підписати гравця, але пропозиція не влаштувала "канонірів". У січні, згідно з останніми новинами, "гарматники" будуть балакучішими. У клубі незадоволені тим, що футболіст часто зазнає травм. Та й загалом на нього розраховують уже не так, як раніше. Арсенал готовий продати Томаса у січні. Цілком імовірно, що 30-річний хавбек вирушить до Саудівської Аравії з другої спроби. Взимку "каноніри" не так наполягатимуть на своїй ціні.

Джейдон Санчо (Манчестер Юнайтед)

Що ближче до відкриття трансферного вікна, то більше претендентів з'являється на Санчо. Це й не дивно з огляду на те, що футболіст не грає з жовтня. На його рахунку в поточному сезоні лише 3 матчі в АПЛ. Англієць залишається відстороненим від команди через конфлікт з тренером, і покращення цієї ситуації не очікується. Ймовірно, 23-річний вінгер залишить МЮ у січні, щоб отримувати ігрову практику. З чуток, у саудівській лізі вважають Санчо головною трансферною метою на січень. Саудівці дуже хочуть бачити англійця в одному зі своїх клубів. Вже зараз він має вигідну пропозицію від одного з них. Але до Джейдона є інтерес і в Європі. Час покаже, яке рішення ухвалить гравець.

Рішарлісон (Тоттенхем)

Послугами Рішарлісона теж активно цікавляться в Саудівській Аравії. Місцеві клуби хотіли підписати гравця влітку, але Тоттенхем тоді його не відпустив. У січні ситуація може змінитися. З одного боку, шпорам небажано розкидатися футболістами через велику кількість травм. З іншого, команда в атаці справляється і без бразильця. По ходу сезону 26-річний нападник не реалізував безліч моментів, забивши лише 1 гол у 10 матчах АПЛ. Все буде залежати від Тоттенхема. Якщо шпори вийдуть на ринок узимку для підсилення складу, тоді їм доведеться й продавати гравців. Напевно, Рішарлісон буде у цьому списку.

Чичаріто (Лос-Анджелес Гелаксі)

Формально контракт Чичаріто з Гелаксі розрахований до кінця року. Але мексиканець уже зараз може шукати собі новий клуб, чим він, втім, і займається. У недавньому інтерв'ю 35-річний нападник заявив, що розглядає різні варіанти, зокрема й у Саудівській Аравії. У саудівців хороші шанси підписати досвідченого форварда. Чичаріто наближається до заходу кар'єри. Він пограв у багатьох містах і країнах, тому Саудівська Аравія може стати хорошим варіантом для завершення. Напевно, пропозицію він отримав пристойну.

Серхі Роберто (Барселона)

Getty Images. Cерхі Роберто

Вже за кілька місяців після початку сезону в Іспанії почали писати про туманне майбутнє Роберто в Барселоні. Гравцеві пророкують відхід з каталонського клубу після закінчення нинішньої кампанії, але сторони можуть розлучитися і в січні. "Синьо-гранатовим", як і раніше, потрібно продавати футболістів задля підсилення складу. Роберто вважається одним із головних претендентів на вихід. Іспанця мучать травми, хоча і будучи здоровим, він не завжди отримує ігровий час. У його підписанні зацікавлені клуби із МЛС та Саудівської Аравії. Роберто віддає перевагу Америці, але багато чого буде залежати і від пропозиції, в тому числі й Барселоні.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 30
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Руслан КОСТИШИН: «Чи повернувся б у Колос? Так, адже це своє, рідне»
Футбол | 03 травня 2024, 07:30 0
Руслан КОСТИШИН: «Чи повернувся б у Колос? Так, адже це своє, рідне»

Екс-головний тренер «Колоса» розповів про те, чим зараз займається

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
-PhoeniX-
Лунина забыли. Как раз еще бабок подрубить. Побольше, чем в Реале
Олег Мандрівник
В 38 бегать по жаре в СА может быть проблематично
luceorius
 Модрич навряд чи поїде, а решту, чесно кажучи, і не шкода, особливо тих, що з МЮ,
нехай би ще й Тен Хага з собою прихопили. Саудити, та й катарці з еміратцями, виграли б набагато більше, якби запрошували молодь з Малі,- у тих хлопців навіть антропометрія пустельна. А як грають - хто дивився ЧС U-17, той і сперечатися не стане.