Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2023, 11:09
5987
1

Зміна лідера, скасування матчу Динамо і чорна смуга Чорноморця

Найцікавіші події 16-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 05 грудня 2023, 11:09
5987
1
Зміна лідера, скасування матчу Динамо і чорна смуга Чорноморця
ФК Кривбас

Друга половина сезону УПЛ почалася, як і перша, із сигналів повітряної тривоги. Через рашистську загрозу з повітря не дограли поєдинок «Минай» – «Динамо». Лідер чемпіонату «Дніпро-1» несподівано програв «Ворсклі» і поступився своїм місцем «Кривбасу». «Шахтар», без особливих проблем здолавши «Металіст-1925», знову є лідером пелотону за втраченими очками.

Порятунок туру

Практично нічого не віщувало неприємностей для «Полісся» у домашньому поєдинку проти «Вереса». Підопічні Юрія Калитвинцева в середині другого тайму «розмочили» рахунок зусиллями Кушніренка, і в час, що залишився до фінального свистка, грали на утримання рахунку. Майже втримали. Але, як відомо, майже не рахується. На п'ятій хвилині, доданій до основного часу другого тайму, гості відігралися: Жуліо Сезар добре подав зі штрафного, а Шестаков точно пробив головою.

Нулі туру

У прямому та переносному сенсі. «Колос» і «Оболонь» запам'яталися в очному поєдинку скоріше безглуздою біганиною, ніж небезпечними моментами та креативом. А ще запам'яталися грубістю: на дві команди – дев'ять «гірчичників». Єдина радість для опонентів – заробили по одному очку. Хоча навряд чи заслужили.

А ось нульова нічия «Зорі» та «Руха» вийшла змістовнішою. Там були не лише боротьба й біганина, а й моменти. І швидкість. Може, через холод і промерзлий газон, тим не менш. Хоча за фактом – однаково нулі.

Камбек туру

«Олександрія», як і в поєдинку першого кола, виявилася складним суперником для «Кривбаса». Гості першими відкрили рахунок, та й увесь перший тайм пройшов під їхню «дудку». Але у другій половині зустрічі команда Юрія Вернидуба змінилася. І наприкінці гри зуміла не лише відновити статус-кво, а й вирвати перемогу. Обидва м'ячі на рахунку легіонерів – По та Бізімана.

Несподіванка туру

«Дніпро-1» потужно завершив перше коло: на першому місці, здолавши у очному протистоянні майже всіх головних конкурентів. Але друге коло для команди Максимова розпочалося невдало: вона вдома поступилася «Ворсклі».

Хоча дебют поєдинку – за господарями: Леднєв дуже швидко розпечатав ворота Ісенка. Але на цьому дніпряни заспокоїлися. І їх було покарано. «Ворскла» ще до перерви забила два м'ячі (Челядін і Феліпе), а після перерви успішно грала у свою улюблену гру – «і сам не гам, і іншому не дам».

«Не так» туру

Після матчу з «Ворсклою» головному тренеру «Дніпра-1» Юрію Максимову не вдалося приховати свого розчарування результатом: «Щось пішло не так. Не зрозумів хлопців, що сталося… Вони давали захисникам тримати м'яч, розпочинати атаки, а самі опустилися та дали шанси супернику контролювати м'яч. Гравці «Ворскли» відчули, що можуть грати, і вже гра перекинулася в інший бік».

Перенесення туру

ФК Динамо

Футболісти «Минаю» та «Динамо» зіграли трохи більше хвилини. Через повітряну тривогу поєдинок було перервано. Після тривалої першої тривоги була друга. Оскільки стадіон «Минаю» не оснащений штучним освітленням, делегат матчу після наради з представниками команд вирішив не продовжувати гру. Поєдинок перенесено на пізніше. Найімовірніше, матч відбудеться вже наступного року.

Серії туру

«Чорноморець» програв уже вчетверте поспіль – цього разу підопічні Романа Григорчука поступилися ЛНЗ. Одеська команда, яка так впевнено і симпатично виглядала на початку чемпіонату, зараз схожа на свою тінь. А от черкаська команда після невдалого старту не програє вже п'ять матчів поспіль. І вже випередила у турнірній таблиці «моряків».

Слова туру

Наставник «Шахтаря» Маріно Пушич після гри з «Металістом-1925» спочатку «пройшовся» по своїх футболістах, а потім похвалив їх: «Першим таймом я зовсім незадоволений, тому що ми грали занадто повільно, а коли ти занадто повільний, то нема можливості створювати достатньо моментів. Другий тайм мені дуже сподобався - це був зовсім інший «Шахтар». Загалом, ми в будь-якому випадку заслуговували на перемогу в цій грі, і я вважаю, що в другій половині ми діяли дуже добре, створили чимало моментів, двічі забили і могли ще більше».

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladimir Shevchenko
Никто не знает, почему со спорт.уа убрали возможность выбора тура в таблице? Было очень удобно