Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 18:36
6835
6

«І де зараз Металіст?». Юрій Береза розкритикував Ярославського

Почесний президент «Дніпра-1» прокоментував виступи українських клубів у єврокубках

| Оновлено 04 грудня 2023, 18:36
6835
6
«І де зараз Металіст?». Юрій Береза розкритикував Ярославського
СК Дніпро-1. Юрій Береза

Почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза прокоментував виступи українських клубів у єврокубках та розкритикував Олександра Ярославського.

– Як вам результати українських клубів в Європі?

– Невдачі українських клубів в Європі – це наслідок системи, яка складалася роками. Хочу нагадати недалеке минуле, коли у двох клубів було дві запасні лавки або три, два фарм-клуби, ну тоді, звичайно, можна давати гарні результати окремим клубам в Європі, у світі. Тоді давайте хай буде два клуби, і нехай вони сперечаються між собою, хто стає чемпіоном сьогодні, хто кубок виграє, а всі інші – аматори, вони працюють на основних роботах, зібралися, програли «Шахтарю», іноді дали бій, внічию з «Динамо» зіграли.

Ось були, наприклад, гучні заяви від Ярославського: «Ми «Металіст»! Ну і де «Металіст»? В мене в повазі «Металіст 1925», з яким у нас непрості стосунки, але вони гідно представляють Харківщину в УПЛ.

– Ми якось спілкувалися з вами, коли мова зайшла про «Металіст», ви сказали, що ви не Ярославський, щоб красти чужу емблему та кольори. Яка зараз у вас думка, коли з'явилася інформація, що є проблеми з боргами через правонаступництво «Металіста» та «Карпат», а СК «Дніпро-1» – чистий та незалежний клуб, що визнано УЄФА?

– Можна вкрасти все: і кольори, й емблему, але я хочу нагадати один вислів: «Життя – це супермаркет: бери що хочеш, але на виході каса і за все треба буде заплатити». Не хочу лізти в харківський футбол, але хочу сказати, що коли цькували «Металіст 1925», я встав на їхній бік і це була принципова позиція. Мені не подобається шоу, яке було влаштовано з поверненням «Металіста». Є правове поле та є власники клубів, у тому числі ФК «Дніпро» і СК «Дніпро-1».

Якщо ми захочемо взяти емблему, то треба йти в УЄФА, розв'язувати питання з боргами, є купа юридичних питань. Я поважаю всіх вболівальників. Вболівальник – це основа футболу, але з іншого боку, вони не можуть впливати на власника. Тільки він вирішує, що робити далі з клубом.

А традиції все одно зберігаються, товариству «Дніпро-1» 8 років, а спортивному клубу буде 6 років, в ті часи (8 років тому) ще ФК «Дніпро» гримів у Європі, доходив до варшавського фіналу. До речі, що символічно, після створення громадської організації, перший товариський матч був саме з ФК «Дніпро». Проти нас у полку «Дніпра-1» грали Зозуля, Шахов та інші.

Найбільш важливе, що в Дніпрі є великий футбол, хотілось би, звичайно, щоб матч Ліги Чемпіонів в наступному сезоні прозвучав на «Дніпро-Арені», тут Ви не уявляєте, яка це мрія для мене. Ще раз кажу, що сектор за воротами буде для всіх, хто воював в цій війні з 14-го року включно, це вже рішення прийняте мною і воно незмінне.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі
Футбол | 01 травня 2024, 23:55 0
ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі

Роман Яремчук із «Валенсії» заявив, що поговорить про це наприкінці сезону

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viacheslav Fedak
Ти розкажи краще на скільки твй господар кинув футболістів та компанії,які будували Дніпро-арену.Доречі,де він зараз?)))Й сам ряжений під проект Бєні до Верховної Ради.Будеш,щось розказувати,"шістка".
Dmytro11q
Здається, СК "Дніпро-1" був першим, хто почав розвалювати той "Металіст". Та й зараз половина складу СК "Дніпро-1" - це гравці, що грали за "Металіст" і виводили його до УПЛ. Ще й вистачає нахабства камінці на адресу ФК "Металіст"(Харків) кидати.
KIPR ALECS
тюрьма вже плаче за цим шпалоулкадачем...а взагалі багато питань до нього вже років 8 у війскових