Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 03 грудня 2023, 22:59
1062
1

Микола ЗОЦ: «Перш за все, побачив бажання рости»

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону – про гонку переслідування в Естерсунді

| Оновлено 03 грудня 2023, 22:59
1062
1
Микола ЗОЦ: «Перш за все, побачив бажання рости»
Суспільне Спорт. Микола Зоц

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц поділився думками про гонку переслідування на етапі Кубку світу у шведському Естерсунді.

Ми побачили останню гонку в Естерсунді. Анастасія Меркушина покращила своє місце у гонці переслідування. Чи побачили ви якісь позитивні моменти у виступі нашої спортсменки?

– Цей старт ми розглядали вже як пристрілку на подальші виступи на наступних етапах. Що стосується роботи на трасі, то Настя вже зовсім інша, ніж була у першій естафеті. Але по стрільбі вона поки топчеться на місці, та все залежить від неї. Допомогти в естафеті? То вона в цьому сезону допоможе. А взагалі треба їй пройти ще певний шлях, і перш за все, психологічний шлях не такий маленький.

– Бачили ви ті дві хиби, які були на першій стрільбі? Ще роботи собі додала у боротьбі за хороші місця.

– Так, на першому рубежі було два промахи, це багато для таких гонок. Один — взагалі зовсім безглуздий постріл від неї, на такому рівні не можна таке допускати. Але треба ще побачити... може, палець замерз... Те, що я бачу, то довге звикання до нового прикладу. З вітром, як була проблема, так і є. Спортсмени повинні рости, їхати сюди, на етапи Кубка світу, щоб бути кращими, а не учасниками Кубка світу.

– Що взагалі можна сказати по цьому етапу про нашу команду, якщо вже не брати до уваги Анастасію Меркушину? Про всіх інших дівчат: що ви побачили, що вони вам показали?

– Що стосується дівчат, то перш за все це — бажання. Бажання рости, і це основне, з чого можна робити висновки. Є і бажання тренера працювати з ними, бажання на цьому рівні боротися. Інше — робочі моменти, які швидко виправляються.

– Ірина Петренко порадувала в тому плані, що вона повертається, адже той сезон був з мінімальною кількістю гонок?

– По Ірині треба потихеньку. Все добре поки. Не гнівитимемо Бога, і все нормально буде.

– По Юлії Джимі, в якому вона стані, чи приєднається до вас?

– Спілкувалися з Юлією. Все нормально, вона приїжджає у Хохфільцен. Стан начебто нормальний, та без офіційних стартів важко щось казати, як вона на Кубку світу буде виглядати. По здоров’ю, по стану — все нормально, вона з Обертілліаху приїжджає, і 4-го числа ми її зустрічаємо у Хохфільцені.

– Про Олену Городну: ви не на камеру сказали, що вирішили її запросити на наступний етап, чому таке рішення прийняли?

– Я вже казав, що ми не обійдемося без допомоги юніорок. І на наступний рік, це точно. У нас є спортсменки пристойного рівня, але вони повинні розуміти, що без конкуренції дехто розслабився, і рости за таких умов вони не будуть. Олена, вважаю, зарекомендувала себе добре, як для такого віку на Кубку IBU. І більше це не для допомоги команді, а для її прогресу, зростання. Щоб вона подивилася на тренування зі сторони: як поводяться дорослі, еліта. Ну і на підстраховці буде. Думаю, що на такому рівні, який у неї зараз на Кубку IBU, деякі спортсмени тут на Кубку світу на такому ж рівні. Тож вона не гірша буде.

– І про Олену Білосюк. Чи побачимо її далі? Вона етап пропустила, відновлювалась. Чи розмовляли з тренерами, чи можемо ми розраховувати на неї?

– Тільки вчора розмовляв з Кравченком Олександром Володимировичем. Вона приїжджає в Ідре на другий етап Кубка IBU. Чи буде стартувати? Там на місці вже будуть вирішувати. Все ж-таки вона літала в Київ, не стояла на снігу. Потрібен якийсь час. Думаю, що в Ідре — то під питанням, а от у Шушені буде виступати точно.

Нагадаємо, що найкращою серед українок у гонці переслідування стала Ірина Петренко, яка фінішувала на 22-й позиції.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
valerafan1
Читаєш і не віриш цим обіцянкам-цяцянкам. Все не погано, а дуже погано.