Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 03 грудня 2023, 16:29
5051
3

Україна – Казахстан. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Визначальний поєдинок для нашої збірної

| Оновлено 03 грудня 2023, 16:29
5051
3
Україна – Казахстан. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
ФГУ

Поєдинок Україна – Казахстан відбудеться в неділю, 3 грудня, в Данії. Початок зустрічі о 16:30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Sport 1.

Щойно відбулося жеребкування планетарного форуму, стало зрозуміло, що у групі G між командами можна провести чіткий вододіл. Іспанія та Бразилія виглядали на порядок сильнішими, і вони мали розіграти між собою перше місце, а збірні України та Казахстану посперечаються за третю путівку в основний етап. І сьогодні підопічні Віталія Андронова мають провести ключовий поєдинок всього турніру проти представниць Азії, який і визначить успішність усієї світової першості для синьо-жовтої команди.

В Азіатській Гандбольній Федерації збірну Казахстану зараз можна чітко поставити на четверту позицію в рейтингу сили. Команда явно поступається трьом найсильнішим колективам на своєму континенті (Китаю, Південній Кореї та Японії), але випереджає інших представників даного регіону. Звичайно, на деяких турнірах казашки виступають успішніше від очікувань більшості вболівальників та фахівців (перше місце на чемпіонатах Азії у 2002 та 2010 роках), десь вони менш вдалі (п'яте місце на своїй континентальній першості у 2022 році), але загалом їхнє традиційне місце наприкінці квартету найсильніших.

Завдяки широкій азіатській квоті Казахстан є далеко не новачком на чемпіонатах світу. Цьогорічний форум стане для казашок вже сьомим, а починаючи з 2007 року, вони пропустили лише два турніри (у 2013 та 2017 роках). Особливими здобутками опонент збірної України похвалитися не може. Найкращим для Казахстану став їхній дебютний розіграш у 2007 році, коли представниці Азії посіли 18-е місце з 24 команд, а на останньому чемпіонаті світу-2021 казашки фінішували на 24-й позиції з 32 збірних.

У ростері збірної Казахстану важко знайти добре відомі прізвища. Більшість гандболісток виступає у досить слабкому національному чемпіонаті, а кілька провідних спортсменок представляють європейські клуби середньої руки. Лідером команди можна назвати праву напівсередню Крістіну Радаєву, яка стала найрезультативнішою у перших двох матчах свого колективу на чемпіонаті світу, на її рахунку в сумі дев'ять закинутих м'ячів.

Ці два поєдинки Казахстан розгромно програв. Спочатку азіатки без шансів поступилися Іспанії з двозначною різницею в рахунку – 17:34, а після з просто непристойної різницею Казахстан був розгромлений Бразилією – 15:46. За підсумками двох зустрічей у казашок нуль очок та дуже велика від’ємна різниця м'ячів - 48.

Сьогодні збірна України вперше на чемпіонаті світу проведе матч із більш ніж реальними шансами на успіх. Більше того, цей поєдинок фактично визначить успішність виступу підопічних Віталія Андронова на турнірі. Перемога чи нічия в ньому дозволять синьо-жовтій команді перейти в основний етап і посісти місце не нижче 24-го, що вже можна буде назвати цілком прийнятним результатом. Для збірної Казахстану ситуація аналогічна і азіатки також поставлять все на сьогоднішню гру. Залишається побажати нашій збірній здобути результат у цьому дуже важливому поєдинку, сьогодні саме він буде основним мірилом успіху для української команди.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Бразилія

2

2

0

0

81:35

+46

4

2. Іспанія

2

2

0

0

66:37

+29

4

3. Україна

2

0

0

2

40:67

-27

0

4. Казахстан

2

0

0

2

32:80

-48

0

3 грудня

Україна – Казахстан

Бразилія – Іспанія

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dfkbvj
"... дев'ять занедбаних мячів" - ви хоча б перевіряли переклад з російської клоуни 
Выталкиватель парашутистов
Посмеемся вместе, когда наши вдруг проиграют девушкам для битья из Казахстана.