Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 02 грудня 2023, 22:43
1485
0

Ігор ЖАБЧЕНКО: «Попросив гравців Ниви не поспішати з працевлаштуванням»

Коуч «Ниви» – про припинення існування клубу з Бузової

| Оновлено 02 грудня 2023, 22:43
1485
0
Ігор ЖАБЧЕНКО: «Попросив гравців Ниви не поспішати з працевлаштуванням»
ФК Гірник-Спорт. Ігор Жабченко

2 грудня стало відомо, що ФК «Нива» (Бузова) припиняє своє функціонування. Тепер слово за Центральною Радою ПФЛ, яка на своєму засіданні повинна прийняти рішення про зняття цієї команди з першолігової першості України.

В розмові з кореспондентом Sport.ua тепер уже колишній головний тренер бузівської «Ниви» Ігор Жабченко розповів про останні новини з розташування команди:

– Сьогодні я мав зустріч з президентом клубу Ефендієвим, переконував його, що треба докласти зусиль, аби дограти сезон до кінця, тоді після кількарічної перерви буде простіше повернутися до ПФЛ, але мене не почули.

– Те, що Ефендієв втратив інтерес до «Ниви», стало для вас несподіванкою?

– Звісно, адже ще кілька днів тому після закінчення першого етапу ми з ним аналізували виступ «Ниви» й оцінювали шанси на завоювання 3 або 4 місця в «чемпіонській» групі, що давало право на перехідні поєдинки з аутсайдерами УПЛ. Повірте, ніщо не віщувало краху, іншого слова й не підбереш.

– Можливо на рішення Ефендієва вплинули не зовсім вдалі виступи «Ниви» в останніх турах?

– З його боку я ніяких претензій не чув. І хоча в «чемпіонській» групі «Нива» починала б другий етап на дев'ятому місці, але відставання від чільної групи не було критичним.

– Якщо вже зайшла мова про виступ бузівчан на фініші першого етапу, то чому вони дещо пригальмували, адже тривалий час поступалися в групі «А» тільки фавориту «Карпатам»?

– Певного спаду можна було очікувати, адже ми укомплектовували «Ниву» в доволі стислі терміни, новачки перебували в різній готовності й це, звичайно, можна позначитися на стабільності гри.

– За інформацією нашого джерела у футболістів «Ниви» були річні контракти, то чи не вимагатимуть вони тепер компенсації за передчасне розірвання угод?

– Складно сказати, це рішення повинні приймати самі футболісти та їхні агенти. Хоча ФК «Нива» (Бузова) вже більше не існує й розрахунок по зарплаті ми одержали за листопад включно.

– Оскільки тренерський штаб та футболісти бузівської «Ниви» опинилися, образно кажучи, біля розбитого корита лише сьогодні, то про якісь варіанти з продовженням кар'єри ще рано говорити?

– Маєте рацію, тим паче був переконаний, що проект зі створенням у Бузовій боєздатної команди – тривалий. Проте маємо те, що маємо. Зараз я відкритий для перемовин. Моя перевага в тому, що я можу прийти з групою кваліфікованих гравців, які виступали під моєю орудою за «Ниву». В мене з ними є домовленість, щоб вони не приймали поспішних рішень з працевлаштуванням.

Раніше стало відомо, що всі гравці першолігової «Ниви» з Бузової стали вільними агентами.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.