Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 02 грудня 2023, 22:29
1371
0

Валюр – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

На запоріжців очікує важкий поєдинок в Ісландії

| Оновлено 02 грудня 2023, 22:29
1371
0
Валюр – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
ГК Мотор

Зустріч «Валюр» – «Мотор» відбудеться в суботу, 2 грудня, у Рейк’явіку. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом.

Сьогодні «Мотор» має вирішувати дуже складне завдання. Чинному чемпіону України необхідно на виїзді перекрити своє відставання в чотири м'ячі від ісландського «Валюра», яке шлейфом тягнеться за запоріжцями після першого матчу 1/16 Кубка Європи ЄГФ.

Тиждень тому підопічні Миколи Степанця на умовно домашньому майданчику в словацькому Міхаловце провели непоганий перший тайм. Не найбільш успішний його початок змінився для запоріжців успішною грою на обох сторонах майданчика, після чого максимальна перевага українського колективу сягала чотирьох м'ячів. Однак «Валюр» не дав можливості розвинути успіх і під завісу цього часового відрізку скоротив відрив. На перерву команди пішли за мінімального лідерства «Мотора» – 17:16. На старті другої тридцятихвилинки на майданчику була справжні гойдалки. Ісландці одразу ж зрівняли рахунок, а загалом на табло ще чотири рази спалахували нічийні цифри. Востаннє це трапилося за рахунку – 22:22, після чого гостям вдався ключовий ривок – 0:4. З такою самою різницею в рахунку матч і завершився. Фінальна сирена зафіксувала у протоколі цифри – 31:35 на користь «Валюра».

Найрезультативнішим у складі українського клубу став лінійний Дмитро Тютюнник, який показав стовідсоткову реалізацію (11 голів після 11 виконаних кидків). Солідну допомогу йому надали правий крайній Юрій Кубатко та розігруючий Віталій Горовий, кожен з них закинув по шість м'ячів. Серед гравців «Валюра» дуже гідно відповів нашим бомбардирам розігруючий Бенедикт Гуннар Оскарссон, який закинув 11 м'ячів із 17 спроб. Шість разів у воротах «Мотора» відзначився його колега по амплуа Віктор Сігурдссон.

Також не можна не виділити гарну гру нашого голкіпера Назара Чудінова. Страж воріт запорізького клубу відбив 17 із 52 кидків від гандболістів «Валюра» (32,69%). Для порівняння, у його візаві, дуже досвідченого ветерана Бйоргвіна Палла Густафссона, який вигравав зі збірною Ісландії срібні медалі на Олімпіаді-2008 в Пекіні, лише 20,5% сейвів (8 із 39).

Варто зазначити, що обидва суперники цілеспрямовано готувалися до сьогоднішньої гри і після особистої зустрічі в минулу суботу не проводили поєдинків у внутрішніх чемпіонатах. А серйозність ставлення ісландців до майбутнього матчу підтверджує той факт, що вони вперше у нинішній європейській кампанії прийматимуть свого опонента на домашньому паркеті. До цього «Валюр» з легкістю погоджувався на обидва виїзні матчі, але в протистоянні з «Мотором» вирішив не ризикувати.

Майбутній поєдинок обіцяє пройти в дуже запеклій боротьбі. Обидва клуби явно не планують зупинятися на такій ранній стадії єврокубка і вже вкотре варто поскаржитися на жереб, який звів ці непогані команди на такій ранній стадії. Звісно, більше шансів продовжити євросезон у «Валюра». Тут і фора в чотири м'ячі після першого поєдинку, і перевага свого майданчика, і ширша ротація виконавців. Але якщо «Мотор» продемонструє якісний гандбол, як упродовж більшої частини першого тайму в матчі, що відбувся тиждень тому, то шанси у підопічних Миколи Степанця будуть хороші. Залишається лише побажати українським гандболістам їх створити та реалізувати.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили
Інші види | 01 травня 2024, 11:26 0
Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про жіночий шаховий континентальний форум, який фінішував у Греції

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.