Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 01 грудня 2023, 21:48
927
0

БОНДАРЕВ: «Сподіваюся, через 5–6 років братиму участь у гонках Формули-1»

14-річний гонщик у вересні отримав запрошення до академії Williams Racing

| Оновлено 01 грудня 2023, 21:48
927
0
БОНДАРЕВ: «Сподіваюся, через 5–6 років братиму участь у гонках Формули-1»
Williams Racing. Олександр Бондарев

14-річний гонщик Олександр Бондарев, який в 2023 році став чемпіоном Європи з картингу, у вересні отримав запрошення до академії Williams Racing та став першим українцем в історії Формули-1, проаналізував перемогу Макс Ферстаппена та Red Bull, відкриття минулого сезону, прогнози на наступний рік, а також відповів, коли його можна очікувати у «королівських перегонах».

– Прокоментуйте, будь ласка, сезон 2023 у Формулі-1. Що вас вразило? Чи були якісь несподіванки?

– 2023 – це, звичайно сезон беззаперечної домінації Red Bull. Цікаво, чи розраховували вони самі на аж такий результат. Aston Martin (здебільшого Фернандо Алонсо) теж порадував результатами на початку сезону.

Радий за Williams Racing, які стали сьомими в Кубку конструкторів вперше за останні п’ять років. Це дуже надихає. Думаю, кожен їхній новий сезон у майбутньому буде кращим за попередній.

– Чому перевага Ферстаппена була такою беззаперечною?

– Швидка машина плюс швидкий і стабільний пілот – ідеальна комбінація.

– Чому не було інтриги в боротьбі за чемпіонство?

– Думаю, можна тільки похвалити Ферстаппена за такі професійні виступи. Знаю, багатьом цей сезон здався нудним та передбачуваним, та не можна не поважати і Red Bull і Макса, бо реально за весь сезон не було помилок ні з його сторони, ні у командних стратегіях та механіці.

– Наскільки перемога команди Red Bull в Кубку конструкторів здобута завдяки пілотам, а наскільки – завдяки технічній команді?

– 50/50, це їхня спільна перемога. Red Bull ростили та будували Макса як пілота багато років, до того, як він став чемпіоном. Про це мало хто згадує зараз, та й у нього були провали. Та головне, що одночасно сталося те, що ми зараз бачимо – пілота і машину довели до пуття одночасно.

– Яка головна сенсація сталася в минулому сезоні?

– Думаю, сенсаційними були виступи пілотів McLaren, а особливо Оскара Піастрі, який виграв спринт у Катарі. Всі люблять такі історії, коли новачки одразу виграють.

– Які ваші прогнози на наступний сезон? Хто може скласти конкуренцію Ферстаппену та Red Bull?

– Думаю, наступний рік буде цікавішим ‒ причому стосовно результату від усіх команд. Нова назва в молодшої команди Red Bull. У Mercedes’і кажуть, що змінять у машині все, що буде потрібно, аби стати швидшими. Щодо моторів, то не буде ніяких змін до 2026 року, та це дасть можливість підтягнутись меншим командам і показувати результат.

А щодо Williams Racing, частиною академії якої я є, то [керівник команди Williams Racing] Джеймс Вулвз обіцяє, що за п’ять років ми будемо боротися в топі. Сподіваюся бути за кермом цього швидкого боліда. Якраз мій час підійде.

– Коли можна на вас чекати в перегонах Формули-1?

– Років за п’ять-шість, сподіваюся. Бо наразі ще продовжую виступати у картингу, а як виповниться 15 років [27 квітня 2024 року] – зможу почати виступати у юніорських серіях Формули, починаючи з Формули-4.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.