Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 грудня 2023, 01:34
2235
1

Олександр КАДЕНКО: Можливо, вдасться, щоб Нива Бузова дограла сезон

Президент ПФЛ – про ситуацію навколо «Ниви» з Бузової

| Оновлено 02 грудня 2023, 01:34
2235
1
Олександр КАДЕНКО: Можливо, вдасться, щоб Нива Бузова дограла сезон
Олександр Каденко

Повідомлення в ЗМІ про те, що першоліговий ФК «Нива» (Бузова) може припинити функціонування, мали чималий розголос.

Президент ПФЛ Олександр Каденко ексклюзивно для Sport.ua прокоментував ситуацію з бузівською «Нивою»:

– Я мав розмову з президентом цього клубу Октаєм Ефендієвим, який проінформував про свій намір призупинити фінансування «Ниви». За моєю інформацією, на це є кілька причин. Ми домовилися до 7 грудня зосередитися на пошуку шляхів, які б дозволили футболістам «Ниви», принаймні, дограти поточний сезон до кінця. Якщо в найближчі дні не пощастить знайти нового інвестора чи запропоновані нами варіанти порятунку не влаштують Ефендієва, то тоді ФК «Нива» (Бузова) повинен офіційно повідомити про зняття з першолігової першості України, а Центральна Рада ПФЛ на своєму засіданні має затвердити це рішення.

Згідно Регламенту, до «чемпіонської» групи замість бузівчан потрапить «Буковина», яка посіла наступне за прохідним місце в турнірній таблиці після першого етапу в групі, з якої знялася «Нива». Тоді в групі «вибування» будуть виступати дев'ять клубів. І напряму понизяться в класі не три, а два аутсайдери. Проте всі ці рішення повинна затвердити ЦР ПФЛ. Все ж, сподіваємося, що бузівська «Нива» втримається на плаву.

Після першого етапу «Нива» (Бузова) посіла четверте місце в групі «А» Першої ліги, набравши 27 очок. З урахуванням пунктів, набраних командами групи «Б» підопічні Ігоря Жабченка - на девятій позиції в «чемпіонській» групі.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Вопрос довольно интересный... Я бы на месте ОПГ УАФ решил его очень просто. Надо вего лишь профинансировать выступление команды до конца сезона, если, конечно, ОПГ УАФ беспокоится о развитии футбола в стране, как записано в Уставе этой коррумпированной организации. Деньги есть на залог для своего предводителя павелки, значит есть деньги и для такой благородной цели, как удержать команду в чемпионате страны. Слабо?