Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 30 листопада 2023, 19:23
360
1

Анатолій ЧАНЦЕВ: «Головна проблема Зорі – відсутність лідерів»

Екс-тренер луганчан - про виступ команди в єврокубках

| Оновлено 30 листопада 2023, 19:23
360
1
Анатолій ЧАНЦЕВ: «Головна проблема Зорі – відсутність лідерів»
footboom. Анатолій Чанцев

30 листопада футболісти «Зорі» проведуть черговий поєдинок групового раунду Ліги конференцій-з «Гентом» (Бельгія).

Колишній головний тренер «Зорі» Анатолій Чанцев у розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси луганчан пробитися до наступного етапу цих змагань:

– Якщо відверто, то я думав, що «Зоря» без особливих зусиль гарантує собі участь у весняній частині єврокубків. Особливо, якщо брати до уваги, що луганчанам довелося в листопаді двічі з'ясовувати стосунки з «Маккабі» (Тель-Авів), в якого через конфлікт Ізраїлю з Палестиною виникли серйозні проблеми з підготовкою. Проте не так сталося, як гадалося. Саме дві поразки поспіль від «Маккабі» практично перекреслили надії «Зорі» на вихід до наступного раунду.

– В цих поєдинків з «Маккабі» був один сценарій, лише програючи – 0:3, луганчани прокидалися і забивали голи престижу, використавши втому опонента. І все ж, чого бракувало «Зорі», щоб розраховувати на більше?
– Негативні наслідки мала чехарда на тренерському містку. Особливо не вгадало клубне керівництво з запрошенням на посаду головного тренера Ненада Лалатовича, під орудою якого час для стабілізації гри було втрачено.

По-друге, луганчанам не вдалося знайти рівноцінної заміни гравцям, які залишили команду влітку, йдеться, як про орендованих київських динамівців, так й про Русина, Імерекова. Зараз «Зоря» дуже потерпає від провальних дій своїх центральних захисників, чиї позиційні помилки реалізовують суперники. Навіть не віриться, що на такому рівні можна так бездарно оборонятися. Та найгірше, що в складі луганчан немає виконавців, які б претендували на роль лідерів.

– На що може розраховувати «Зоря» в сьогоднішньому протистоянні з лідером групи – «Гентом»?
– Переконаний, що «містяни» вивчили гру «Зорі» і в курсі про, образно кажучи, прохідний двір в центрі захисту. Тому багато залежатиме, як буде з підстраховкою в стоперів, чи допомагатиме їм в боротьбі за верхові м'ячі воротар Турбаєвський. Хоча не виключено,що в Генті пост №1 довірять іншому голкіперу.

Завдання луганчан вистояти й чекати свого шансу під час швидкого переходу від оборони до наступу. В складі «Зорі» є забивний нападник –Герреро, от ще б тільки партнери більше допомагали йому націленими передачами.

До речі, до матчів з «Маккабі» луганчани доводили, що коли від них ніхто не чекає злету, то можуть зібратися й вистрілити. Згадайте, хоча б недавню перемогу «Зорі» в Лізі Європи над «Славією». То чому б не стрибнути вище голови ще раз? Сьогоднішня звитяга «Зорі» в Бельгії відразу ж повернула б інтригу в боротьбі за два прохідні місця в цій групі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Яка чудова маячня був Патрік Зоря була колективом яка робила результат і були лідери Патрік пішов стали інші тренери які топлять команду бо тренерами їх важко назвати.Лідерів різко немає.Максимов прийшов в Дніпро-1 і є і лідери і результати.Бо такі Як Чанцев і інші не вміють працювати з командами ! А Максимов вкотре доказує всим цим бездарям пустоголовим що з будь якою командою можна працювати і давати результат.Головна проблема команд тренери бездарі які за свою кар'єру як тренера ніфыга не досягли а корчять із себе спеціалістів.