Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1043
0

Гендиректор Металіста 1925: «Перед нашим клубом стоять високі цілі»

Андрій Нєдєлін розповів про зміни у харківському клубі

Гендиректор Металіста 1925: «Перед нашим клубом стоять високі цілі»
ФК Металіст 1925. Андрій Нєдєлін

Генеральний директор «Металіста 1925» Андрій Нєдєлін розповів про зміни у харківському клубі.

– Андрій Миколайович, вітаємо вас з призначенням на посаду генерального директора «Металіста 1925». Як зміниться ваша роль у клубі?
– Дякую за привітання. Насправді для мене функції фактично не зміняться. Я продовжу брати участь у роботі всього клубу, займатися адміністративною складовою управління в «Металісті 1925», буду це робити надалі, фактично як і раніше було на посаді виконавчого директора.

– Вас обрали новим генеральним директором клубу. До цього ви обіймали посаду виконавчого директора. Наближається до завершення перше коло чемпіонату, а за ним і перша частина сезону. Як оцінюєте виступ команди?
– Першу частину сезону оцінюю позитивно. Так, не вдалося досягти тих позицій в турнірній таблиці, про які ми мріяли та до яких ми прагнемо, які ми ставили собі за мету. Не в останню чергу, через низку суддівських помилок, ми не добрали певну кількість очок. Але загалом, нормальний виступ команди. Є куди рости та є до чого прагнути. Навесні намагатимемося перемагати в кожній грі, щоб таким чином покращувати свої позиції в турнірній таблиці.


– У 2023 році у клуба з'явилася жіноча команда. Чи звиклися вже з цим напрямком, які враження від роботи?
– Під керівництвом такого талановитого тренера, як Володимир Миколайович Пятенко, який цієї осені також очолив жіночу збірну України з футболу, команда не просто буде розвиватися. Вона зобов'язана розвиватися великими кроками. Узимку вболівальники побачать якісні зміни в складі, що дозволить нам досягти бажаного результату. Ми завжди для клубу ставимо амбітні цілі та завдання. З нашою жіночою командою – ми будемо боротися за чемпіонство.


– Яка ситуація зараз у клубу з дитячим та юнацьким футболом?
– Зараз, на жаль, наша академія не має можливості тренуватися на штучних полях біля стадіону «Металіст». Проте ми пішли іншим шляхом. Сьогодні відкрито 9 філій нашої академії по всьому Харкову. Це дозволило нам розширити нашу присутність в місті й, тим самим, забезпечити зручність відвідування нашої академії. Наразі у нас займаються майже 500 дітей. Ми покращили матеріально-технічну базу, повністю екіпірували всі команди, закупили м'ячі. Також до нас повертаються діти з інших команд. У такий непростий час ми, перш за все, турбуємося, зокрема, про безпеку. Наші головні завдання: зробити відвідування футболу безпечним та зручним. Зараз плануємо проведення в Харкові дитячого зимового турніру з призами від компанії WhiteBIT. Хочемо, щоб участь у змаганнях взяли близько 80 команд. Ця подія буде великого масштабу з початку повномасштабного вторгнення.


– Наскільки стало несподіванкою для «Металіста 1925» бажання Едмара залишити команду? Чи створило це якісь проблеми для функціонування команди?
– Структурно міцні клуби відрізняються тим, що, умовно, відхід однієї людини не може похитнути міцну конструкцію, розбалансувати механізм. Ми з великою повагою ставимося до роботи Едмара й вдячні за все, що він зробив для клубу, українського футболу та України.


– Ви отримали оновлену посаду, якісь ще кадрові зміни в клубі плануються?
– Кардинальних змін в клубі не планується. Принаймні, найближчим часом, таке питання не розглядається. Але в залежності від розвитку клубу, звичайно, ми будемо підсилювати клуб сильними фахівцями.


– Чи є вже в команди якісь попередні плани на зиму?
– Зараз розглядаємо варіант проведення зборів не лише у звичній для нас Туреччині. Дивимося також на інші регіони, де є можливість провести збори. У першу чергу нас цікавлять спаринги та якісна підготовка до другої частини сезону. Адже від підготовки буде залежати те, як команда виступить у другій частині сезону. А тут, як я вже казав, перед клубом стоять вельми амбітні цілі та завдання.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.