Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 15:24
1307
8

ІВАЩЕНКО – про арбітрів-жінок: «Не встигають, потребують підказок»

Головний тренер «Оболоні» ризикує нарватися на неприємності за свої висловлювання

| Оновлено 04 грудня 2023, 15:24
1307
8
ІВАЩЕНКО – про арбітрів-жінок: «Не встигають, потребують підказок»
ФК Оболонь. Валерій Іващенко

Головний тренер столичної «Оболоні» Валерій Іващенко розкритикував суддівство у вітчизняному футболі загалом та практику залучення жінок-арбітрів до роботи на матчах вищого дивізіону.

«Кожен тур із суддівством якісь скандали, непорозуміння. Судді надто часто в центрі уваги. Підключають жінок до суддівства, як, наприклад, до нашої гри 11 листопада з «Ворсклою» (матч судила Христина Козорог. – Прим.). Це логічно, жінки не встигають за ритмом важкого чоловічого футболу. Не бачать моментів, не встигають за епізодами, потребують підказок.

Такі моменти вибивають із колії. Могли б працювати у жіночому футболі. Темп інший, інша фізіологія, інші швидкості. Зіткнення, підкати, інші нюанси – краще судив би суддя, що відчуває футбол, який грав у нього. За книгою дивитися на моменти – це неправильно», – заявив Іващенко у коментарі «Українському футболу».

Після таких висловлювань наставник ризикує заробити дискваліфікацію на майбутні поєдинки своєї команди. Подібний прецедент уже був із форвардом «Динамо» Владиславом Ванатом, який розкритикував після гри з «Інгульцем» Катерину Монзуль, після чого отримав триматчеву дискваліфікацію за сексистські висловлювання.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_Tor78nado99rly_
У біатлоні є змішані естафети. Чому б тоді не створити чемпіонат з футболу, де гратимуть клуби, що матимуть змішані склади? Це цікавий досвід. Можливо, Україна стане першою в історії та першою на планеті, хто офіційно проводитиме такі змагання з футболу на високому рівні.
Умник
А что он такого сказал?
Темп в мужском футболе выше чем в женском это логично.
Он никого не ущемлял.
Это тоже самое как сейчас мужики лезут в художественную гимнастику))).
Причина и Монзуль реально догонят Дубинчака или Коноплю или Мирошниченко?.
potemkin78
не токо в футболе, в волейболе вообще кошмар твориться
Александр Толстых
Да и мужчины -судьи не всегда успевают за ритмом игры.А то,что команда не справляется, виноват кто?,тренер.
mini.f
Тренер, да и не только он, прав на все 100%, что женщинам не место в мужском футболе. У ФИФА хватает мозгов, чтобы не разрешать женщинам играть  в мужских командах... А мысль о том, что женщина со свистком  не будет существенно портить общую картину на поле - глубоко ошибочна и порочна сама по себе. А сколько оскорблений слушают арбитры-женщины от футболистов и зрителей на трибунах при совершении какой-либо ошибки? Да, есть такие женщины-мазохистки, типа Монзуль, которым до фонаря что о них говорят за пределами поля, она получает от этого страшное удовлетворение (моральное, а не то, о чем вы подумали).... А по-поводу наказания тренера за такие слова - только в ОПГ УАФ с ее коррумпированными функционерами может произойти факт  наложения какого-либо наказания за то, что тренер высказал чистую правду.
Олександр
монзуль яркий пример карманного судьи 
KIEWADIM
ну да, бускай баби баб судят. Кто такое придумал
serhiy
Поганому танцюристу теж щось мішає !..