Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 листопада 2023, 06:38
1622
0

ХАВІ: «Програючи, Барселона показала хороший менталітет переможця»

Каталонська команда впевнено виграла групу, набравши 12 очок із 15

| Оновлено 29 листопада 2023, 06:38
1622
0
ХАВІ: «Програючи, Барселона показала хороший менталітет переможця»
УЄФА. Хаві

У матчі 5-го туру Ліги чемпіонів «Барселона» вдома обіграла «Порту» (2:1). Для господарів голи забили Жоау Канселу та Жоау Фелікс, у гостей відзначився Пепе. Каталонська команда впевнено виграла групу, набравши 12 очок із 15.

Хаві Ернандес, головний тренер «Барселони»: «Ми дійшли до 1/8 фіналу, і у багатьох моментах цього матчу ми грали добре. Я радий за клуб, і це була справді гарна перемога над провідним топ-клубом. Я думаю, що ми показали справді гарний менталітет переможця у тому, як ми відреагували на 0:1. Я подумав, що було ідеально зрівняти рахунок так швидко, і другий тайм показав, що ми на хорошому рівні.

У перерві я сказав своїм гравцям, що вони повинні бути сміливішими, що вони повинні йти на правильний ризик, щоб краще використовувати м'яч. А щодо Іньякі Пенья – він був надзвичайним. Жоау Фелікс був потрібен цей гол – він буде важливим для нього. Правильно також і те, що, якби ми ризикнули, результат міг би бути для нас ще переконливішим».

Іньякі Пенья, воротар «Барселони»: «Ми знали, що це обов'язкова перемога, яка може стати поворотним моментом у нашому сезоні, і досягнення кваліфікації – це велике досягнення після двох важких років, коли ми цього не робили. Я думаю, що ми домінували в останні 15 хвилин першого тайму та весь другий тайм. Було чудово чути, як уболівальники скандують моє ім'я – я дякую їм, але підтримка йшла одразу для всієї команди.

Тренер дав нам хороший план гри, зосередивши увагу на тому, де, на його думку, були їхні слабкі та сильні сторони. Нам сказали пресингувати їх високо, не давати їм грати. І ми показали справді впевнену гру. дуже щасливі, що досягли успіху і дійшли до кінця».

Пепе, захисник «Порту»: «Ми почали не так добре, як хотілося б, але ми здобули впевненість. Ми забили першими, але знали, що вони мають різноманітність в атаці, і вони зрівняли рахунок. Команда дуже розумно керувала грою. У другому таймі вони грали краще. Ми шукали можливість зрівняти рахунок, й ми могли забити. Тренерові довелося вдатися до ризику. Прикро, тому що ми заслуговували на більше, ніж поразку, але помилки обходяться дорого».

Сержіу Консейсау, тренер «Порту»: «Ми забили гол, створили ще один чи два моменти, але після голу вони зрівняли рахунок. У другому таймі ми грали так само, як і у першому. Ми програли пару дуелей та пропустили у фінальну третину дуже якісного суперника. Ми сподівалися зрівняти рахунок, ми дуже цього хотіли і відчували, що можемо зробити це будь-якої миті. То була гарна гра. Нам не вистачило небагато, щоб сьогодні досягти чогось».

Жуль Кунде, захисник «Барселони»: «Ми почуваємося дуже задоволеними, дуже раді тому, що вийшли у плей-оф після двох сезонів поспіль, у яких не залишались у цьому турнірі. Хаві мала стільки рішучості, незважаючи на те, що в останні дні все було трохи важко. Ми добре грали як команда, демонструючи ту ж рішучість, що і наш тренер, і він отримав від нас те, що хотів.

Насамперед, давайте визнаємо якість «Порту». Вони добре нас атакували, але було ясно, що у другому таймі ми значно покращили гру. Тут, у Барселоні, все дуже вимогливо. Іноді ми не так добре граємо. Я думаю, що сьогодні важливість гри була величезною, і ми справді відреагували на це. Коли ми пропустили, я думаю, ми дуже добре відреагували. Важливо дати відсіч та перемогти».

Жоау Фелікс, нападник «Барселони»: «Гол був важливий для команди. У футболі гравець може раптово перейти від кращого до гіршого, але може статися й протилежне. Я виходжу на кожну гру, намагаючись показати себе якнайкраще. Якщо гол прийде, то добре, а якщо ні, головне – допомогти своїм товаришам по команді».

Жоау Канселу визнано найкращим гравцем матчу. Група технічних спостерігачів УЄФА відзначила:

«Ключовий момент в атаці Барселони. Зазвичай, після зміни гри він заходив у центр і правою ногою грав у центр, щоб з'єднатися з Рафін'єю на іншому кінці поля, з Жоау Феліксом поруч або показати індивідуальні якості як за першого голу. Забитий м'яч, результативна передача – найважливіший гравець Барси.

Жоау Канселу, захисник «Барселони» та найкращий гравець матчу: «Ми дивилися на цей матч як на фінал і виграли його. Ми вийшли в плей-оф, і це те, на що «Барселона» заслуговує. Коли результати не тішать, впевненість може трохи впасти. Але у нас є команда чудових хлопців, досвідчених та якісних – ми заслужили на цю перемогу. Коли я пішов на заміну, просто відчув, що в мене трохи затекло підколінне сухожилля. Але мені комфортно, і я впевнено, якщо потрібно, граю на лівому фланзі. Все задля досягнення правильних результатів».

Відеоогляд матчу: Барселона – Порту – 2:1

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.