Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2023, 02:52
2778
4

В УАФ пояснили: не потрібно було вилучати гравця Полісся у грі з Шахтарем

Комітет арбітрів роз'яснив суперечливий епізод

| Оновлено 01 грудня 2023, 02:52
2778
4
В УАФ пояснили: не потрібно було вилучати гравця Полісся у грі з Шахтарем
ФК Полісся. Владислав Шаповал (у зеленій формі)

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив тлумачення ігрового епізоду поєдинку 15-го туру УПЛ «Шахтар» – «Полісся».

15-й тур

«Шахтар» – «Полісся». Арбітр – Ігор Пасхал.

10 хв.

Рішення на полі: штрафний удар/жовта картка.

Правильне рішення: штрафний удар/жовта картка.

Пояснення: гравця № 11 ФК «Полісся» (Владислав Шаповал – ред.), який намагається вести боротьбу за м'яч, випереджає суперник (Валерій Бондар – ред.), який зіграв першим. Як це часто трапляється в таких ситуаціях, контакту між ступнями гравців не уникнути, а отже, це сталося ненавмисно через запізнення гравця ФК «Полісся». При цьому цей прийом не містив у собі такої інтенсивності або сили, щоб створити загрозу здоров'ю суперника. Із цієї причини це потрібно вважати фолом, що було скоєно у нерозсудливій манері, а сама динаміка та інтенсивність не містила в собі надмірної сили або жорстокості, незважаючи на те, що точка контакту була трохи вище, ніж за звичайного наступу.

VAR: VAR правильно обмежується перевіркою того, що сталося, оскільки арбітр правильно виніс попередження гравцю № 11 ФК «Полісся», – сказано в поясненні.

Спортивний директор «Шахтар» Даріо Срна після матчу заявив, що суддя VAR припустився дуже серйозної помилки, а в цьому моменті мало бути вилучення.

Відео порушення

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
как посадили злодея Павелко так и сеньор Луччи стал такой душка. Приятно читать.
vazazh
Традиции Шахтера, от румына, а может еще ранее - плач Ярославны - нас обидели. Срна - в струе.
shoko
Правила гри, як і закони у державі у нас зараз  як дишло - як захочеш так і повернеш.)) Я б згоден був з такою трактовкою, якби інших гравців різних команд за подібних моментів не вилучали. Доречі - дуже недолуге пояснення у цьому конкретнуму епізоді.Притягнули за вуха як кажуть. Там диво що серйозної травми не було,а в таких епізодах - "ненавмисно майже зламав ногу" такого поняття ви у Європі ніде не знайдете)) А так )) Справа не в Шахтарі чи Динамо )) справа в пізд...ці який коїться. У кожній грі ЧУкру у кожного арбітра і у кожного ВАРу свої правила гри і трактування епізодів. До речі Срна не правий щодо ВАРу у цьому епізоді, якщо арбітр показав картку - ВАР не має права втручатися якщо і вважає що там червона.
DK1961
С посадками шестерок ХОЗЯИНА началось нормальное судейство. Надеюсь, так и дальше будет