Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 29 листопада 2023, 10:35
2157
1

Конте хоче повернутися до Серії А. Які у нього є варіанти?

Розглядаємо потенційно доступні клуби для фахівця

| Оновлено 29 листопада 2023, 10:35
2157
1
Конте хоче повернутися до Серії А. Які у нього є варіанти?
Getty Images/Global Images Ukraine. Антоніо Конте

У березні Антоніо Конте покинув «Тоттенхем». Все вийшло так, як і передбачали на футбольних форумах: фахівець не доопрацював свій контракт, достроково залишивши лондонський клуб. Італієць провів вибухову прес-конференцію, після якої стало зрозуміло, що зі «шпорами» він більше не працюватиме. З того часу він залишається вільним. У недавніх інтерв'ю Конте заявляв про бажання повернутися до Серії А. Фахівець навіть назвав кілька клубів, які хотів би очолити. Розглянемо докладніше варіанти, які можуть з’явитися в італійця.

Наполі

Цей клуб Конте вибрав сам. Фахівець раніше заявляв про бажання очолити «Наполі». Це було недавно. На той момент Руді Гарсія вже були на межі звільнення. За чутками, президент неаполітанського клубу Ауреліо Де Лаурентіс вів переговори з італійцем. Фахівець міг швидко здійснити свою мрію – попрацювати з «адзуррі» – але відмовився. Конте не захотів брати команду після початку сезону. Він ризикнув так зробити з «Тоттенхемом», і закінчилося все не дуже добре. У підсумку «Наполі» призначив Вальтера Мадзаррі до кінця сезону.

Варіант із неаполітанцями залишається відкритим. Немає гарантій, що «адзуррі» продовжуватимуть угоду з Мадзаррі. Конте, судячи з його намірів, наступного літа все ще буде вільним. Але чи можлива взагалі така співпраця? Наразі це виглядає малоймовірним. Вибуховий тренер і впертий власник – ця співпраця приречена або на великий успіх, або на грандіозний провал. До того ж Де Лаурентіс вимагає від своїх тренерів грати за схемою 4-3-3, а Конте надає перевагу 3-5-2. Обидві сторони, звісно, можуть ризикнути, але це дуже суперечливий варіант.

Getty Images/Global Images Ukraine. Антоніо Конте

Рома

Це ще один клуб, який озвучив Конте у своїх побажаннях. І тут теж теоретично все може статися. Контракт нинішнього наставника римлян Жозе Моурінью розрахований до кінця сезону. Фахівець поки що нічого не говорить про своє майбутнє, але, судячи з чуток, він не планує продовжувати угоду. Португалець відкрито заявляє про бажання попрацювати у Саудівській Аравії. Останнім часом його ще почали пов'язувати зі збірною Бразилії. Загалом, Моурінью без роботи не залишиться, а посада головного тренера «Роми» з високою ймовірністю звільниться наступного літа.

Знову ж таки, теоретично можливо все. Але наскільки «Рома» відповідає вимогам та амбіціям Конте? Навіть якщо сторони досягнуть домовленості із зарплати, що вже буде непросто, фахівець вимагатиме підсилення складу – це 100%. Там, де італієць не отримує потрібних гравців, у нього не дуже все виходить. Моурінью входить у становище клубу, який не може дозволити собі дорогих гравців. Римляни роблять ставку на вільних агентів. Чи влаштує це Конте? Малоймовірно. Для клубу це було б круте призначення – два топ-тренери один за одним. Але, як і у випадку з «Наполі», є сумніви.

Мілан

З «Міланом» все неоднозначно. Після скудетто та виходу до півфіналу Ліги чемпіонів власники хочуть закріпити успіх. Минулого літа вони витратили солідні суми на новачків і навіть без Паоло Мальдіні непогано укомплектували склад. Сезон поки що проходить непогано, але можна було б і краще. У Серії А «россонері» йдуть у першій трійці, але відстають від «Інтера» на 6 очок. У Лізі чемпіонів «червоно-чорні» теж йдуть у першій трійці у своїй групі, але там нічого ще не вирішено. «Мілан» почав забивати у ЛЧ лише з четвертого матчу.

Італійські ЗМІ пишуть, що майбутнє Піолі визначиться за підсумками цього сезону. Невихід у плей-оф Ліги чемпіонів стане великим розчаруванням для власників. Якщо вони наважаться на зміну тренера влітку, Конте, напевно, буде одним із головних кандидатів. Антоніо може погодитися. Навряд чи минуле з «Інтером» стане проблемою, з огляду на те, що його пов'язувала робота з «Ювентусом» до приходу на «Джузеппе Меацца». Якщо італійцю сподобається проект, він може погодитися. «Мілан» готовий витрачатися на трансфери в межах розумного, має амбітних власників, хоче новий стадіон. Цей варіант може спрацювати.

Ювентус

Getty Images/Global Images Ukraine. Антоніо Конте

В одному з недавніх інтерв'ю Конте заявив, що найбільше шкодує про звільнення з «Ювентуса». І дав зрозуміти, що буде радий повернутися до туринського клубу, якщо з'явиться така можливість. Але чи виникне вона – питання відкритте. «Б'янконері» на найвищому рівні неодноразово висловлювали підтримку нинішньому наставнику команди Массіміліано Аллегрі. Звичайно, все буде залежати від результатів, але поки що все непогано. «Ювентус» відстає від «Інтера» всього на 2 очки. Туринці цілком претендують на скудетто, а не лише на повернення до Ліги чемпіонів. Гра – інша справа, однак Аллегрі дає результат.

Конте вже двічі очолював «Ювентус». Його третій прихід у туринський клуб малоймовірний, але й не неможливий. Сезон довгий, будь-що може статися. «Б'янконері» можуть провалити другу частину кампанії, або у Аллегрі з'являться розбіжності з новим керівництвом. Виключати нічого не можна. Нинішньому «Ювентусу» Конте міг би надати характеру та сміливості. Під його керівництвом туринці напевно виграють скудетто, хоча вони ставали чемпіонами і з Аллегрі, причому багато разів. Питання повернення Антоніо до «б'янконері» ще довго буде відкритим, оскільки статусному італійському клубу завжди потрібний статусний італійський тренер. Але поки що в «Ювентусі» задоволені й нинішніми співробітниками.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashko57
Лучший вариант Ювентус, а то Макс не очень смелый в атаке и медленный.