Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 28 листопада 2023, 18:16
416
0

Віталій АНДРОНОВ: «На чемпіонат світу їдемо в бойовому настрої»

Головний тренер – про підготовку до світової першості

| Оновлено 28 листопада 2023, 18:16
416
0
Віталій АНДРОНОВ: «На чемпіонат світу їдемо в бойовому настрої»
handball.net.ua. Віталій Андронов

Завершивши збори у Конча-Заспі жіноча збірна України з гандболу вирушила на чемпіонат світу. Спочатку команда переїхала з Києва до Ужгорода, а далі – автобусом – до аеропорту Будапешта, щоб здійснити переліт до Данії. Нагадаємо, матчі попереднього групового турніру наша команда зіграє у данському Фредеріксгавені. 28-го листопада увечері українки проведуть перше тренування на «Норд арені», а 29-го числа стартують на ній матчем проти Бразилії. Про підсумки підготовчих зборів та вибір складу збірної України на чемпіонат світу розповів головний тренер команди Віталій Андронов.

– Як пройшли збори в олімпійському центрі «Конча-Заспа»?
– Добре, що у нас був цей час – тиждень, адже в команді багато нових гравчинь. Була можливість повторити старе та награти нове. Хоча часу завжди хочеться більше. Я вдячний дівчатам, що всі приїхали і сумлінно працювали. Всі здорові і налаштовані. Були питання по воротарях: Юдіт Балог отруїлась і не тренувалась чотири дні, у Марії Гладун були проблеми з коліном. Тому план тренувань змінювався, ми не могли пограти на двоє воріт. Але так буває, нічого страшного.

Головне, що зараз ми всі здорові, їдемо у бойовому настрої. У складі 18 дівчат, збори всі пройшли без травм. Добре, що у нас є дві заміни на тривалий турнір. Склад молодий, є дівчата, які вперше були на зборах національної команди. Тому головне - їх психологічно підготувати, щоб вони з цим впорались.

Також хочу подякувати Алісі Петрів, Анастасії Оржаховській, Анастасії Пархоменко, які були з нами на зборах, працювали, допомагали готуватися. Вони – майбутнє збірної України, я впевнений. У них ще все попереду, потрібно працювати далі.

– Перший матч на чемпіонаті світу збірна України зіграє проти Бразилії …
– Бразилія є Бразилія, вони як і у футболі, так і в гандболі дуже сильні індивідуально. І коли у тебе такі гравці, то тактика вже є мінімальною. Нам потрібно буде впоратись з ними по грі один в один, не дати втекти від нас і забити легкі голи. Перед грою вже будемо вже детальніше розбирати, які сильні сторони кожного гравця. І будемо відштовхуватись від цього.

– Перед чемпіонатом світу вибули праві півсередні Діана Дмитришин та Дар’я Кот, а також права крайня Євгенія Левченко. Що показали тренування? Як компенсувати втрати на правому боці атаки?
– Тут дуже складна ситуація. Перед початком зборів я очікував, що Мілана Шукаль буде більше грати у куті, але тренування показали, що, все ж таки вона більше потрібна як права півсередня. Так, є ще Євгенія Когуч. Але це молода дівчина, їй поки ще складно. Це такий діамант, з якими треба довго працювати. У неї все добре, коли вона заряджена на ворота, то у неї все виходить, забиває голи. Тетяна Поляк, також може зіграти тут, як і Юлія Андрійчук. Для Тетяни Поляк ця позиція знайома - вона і в захисті, і в нападі зіграє, допоможе і зіграє надійно.

– Хто стане основними центральними захисниками?
– В центрі оборони багато хто може зіграти: вибір буде залежати від того, з якою командою будемо зустрічатися. Центр - це основна позиція в гандболі і гравці, які вміють захищатися тут, вони - на вагу золота. У нас є кому захищатись в центрі, що дуже мене надихає. Це Андріяна Науменко, Ірина Компанієць, Юлія Андрійчук, Тетяна Поляк, Анастасія Мелекесцева, а за потреби й Ірина Прокоп’як. Тут ми можемо варіювати.

– Наскільки впевнено почувається зараз розігруюча Мар’яна Маркевич?
– Мар’яна працює, по самовіддачі, по тренуваннях до неї питань немає. Це спорт, дуже важко тримати себе постійно на одному рівні. Наше життя хвильоподібне, десь і психологічно вигорає людина. Але я впевнений, що у нас є дві рівноцінні розігруючі (Мар’яна Маркевич та Тамара Смбатян). Може вийти в центрі й Олеся Дяченко. Тому думаю, все буде нормально.

– В якій готовності Марина Коновалова і хто ще зможе зіграти на позиції лівої крайньої?
– Це, здавалось би, така позиція, де завжди має бути багато гравців, але ми вже зіштовхнулись з цією проблемою (нестачі лівих крайніх). Марина Коновалова – вона боєць. Впевнений, що вона зробить все, що зможе. Плече у неї час від часу болить. Але вона буде грати та віддаватися. На підстраховку до неї ми взяли Олесю Дяченко, яка себе дуже добре показала на зборах. Вона зростає, це наше майбутнє. Вона також може зіграти передню у схемі 5-1, і півсередню у захисті, вона - різнопланова гравчиня. Ліворуч також може зіграти і Катерина Козак. Хоча на неї ми, все ж таки, більше розраховуємо у правому куті, але вона може зіграти і на протилежному боці.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2023 | ГРУПА G

29.11 Бразилія – Україна (19.00)
01.12 Іспанія – Україна (21.30)
03.12 Україна – Казахстан (16.30)

Трансляції в Україні – Sport 1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.