Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 29 листопада 2023, 00:54
4510
0

Маліновський та Циганков забивають, Лунін та Зінченко рятують

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 29 листопада 2023, 00:54
4510
0
Маліновський та Циганков забивають, Лунін та Зінченко рятують
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників з топ-ліг

Миколенко міг забити МЮ

Getty Images/Global Images Ukraine

«Евертон» вдома програв «Манчестер Юнайтед» – 0:3.

У першому таймі «червоні дияволи» забили один гол, а після перерви довели справу до розгрому.

Віталій Миколенко відіграв весь поєдинок. На старті поєдинку саме із флангу українського захисника пройшла подача, яка завершилася фантастичним голом Алехандро Гарначо.

В атакувальних діях Віталій був більш продуктивним. Наприкінці гри Миколенко міг забити. Удар українця з-за меж штрафного майданчика прийняла на себе поперечка. Потім ще намагався пробити з лету після підбирання, але удар заблокували захисники «МЮ».

«Евертон» знаходиться на передостанньому місці в АПЛ. До рятівного 17-го місця – 5 очок.

Пасивний Мудрик

Getty Images/Global Images Ukraine

«Челсі» в гостях розгромно програв «Ньюкаслу» – 1:4.

У першому таймі команди обмінялися забитими м'ячами. Після перерви забивали тільки «сороки».

Михайло Мудрик вийшов на заміну на 68-й хвилині. Наставник гостей Маурісіо Почеттіно хотів посилити гру команду та спробувати переломити хід поєдинку. Дуже швидко після появи українського вінгера гості залишилися вдесятьох після вилучення Ріса Джеймса. Після чого гра перейшла під повний контроль «Ньюкасла». «Челсі» думав тільки про оборону. Особливої можливості проявити себе у такій грі у Михайла не було. Одного разу Мудрик розігнав швидку атаку, але партнер втратив м'яч біля штрафного суперника. Другий епізод вартий уваги – Метт Рітчі брудно зіграв проти вінгера «Челсі», за що отримав жовту картку. Епізод переріс у невелику штовханину між українцем та шотландцем.

«Челсі» знаходиться в середині таблиці АПЛ. «Сині» перебувають на 10-му місці із 16-ма очками.

Надійний Забарний

«Борнмут» в гостях переміг «Шеффілд Юнайтед» – 3:1.

Гості за годину гри вирішили долю поєдинку, коли забили три м'ячі. «Шеффілд» зміг відповісти тільки м'ячем престижу у доданий до матчу час.

Ілля Забарний звично зіграв весь поєдинок. Гра пройшла за повної переваги гостей. Захисники «Борнмута» мали не так багато роботи. У плані оборони Забарний провів дуже сильний поєдинок та виграв усі свої єдиноборства. Український центральний захисник багато допомагав в атаці своїми довгими передачами. У випадку із другим забитим м'ячем атака гостей розпочалася саме після вдалого відбору Іллі.

«Борнмут» на 16-му місці з 12-ма очками.

Зінченко проти Ярмолюка

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко проти Єгора Ярмолюка

«Арсенал» в гостях здобув мінімальну перемогу над «Брентфордом» – 1:0. «Каноніри» забили переможний гол в самому кінці зустрічі.

Єгор Ярмолюк вперше вийшов у основі «Брентфорда». Українець відіграв 72 хвилини. Центральний півзахисник виконав багато бігової роботи, працював на команду. Перед заміною мав можливість забити. Але удар Єгора з-за меж штрафного майданчика прийшовся прямо у воротаря «канонірів».

Олександр Зінченко відіграв цілий матч. Український легіонер став одним із героїв зустрічі. Наприкінці другого тайму Зінченко вибив м'яч з лінії воріт після удару головою Ніла Мопе. Воротар «Арсенала» Аарон Рамсдейл вже був безсилим врятувати свою команду.

У першому таймі Олександр небезпечно навішував на Леандро Троссарда, але удар бельгійця головою прийшовся повз ворота. Українець відібрав м'яч на половині поля «Брентфорда», але Габріел Мартінеллі не зміг розпорядитися своїм шансом. Загалом, через лівий фланг йшло дуже багато атак «канонірів». У другій половині гри Зінченко не завжди справлявся зі своїми обов'язками в обороні.

«Арсенал» піднявся на першу сходинку в АПЛ. Найближчий переслідувач «Манчестер Сіті» відстає на один пункт. «Брентфорд» на 11-й позиції.

Лунін потрапив до збірної туру Ла Ліги

«Реал» на виїзді розгромив «Кадіс» із рахунком 3:0. Дубль у складі «Реала» оформив Родріго. Ще один гол на свій рахунок записав Джуд Беллінгем.

Андрій Лунін захищав ворота мадридців. Український воротар мав не так багато роботи та відіграв на «нуль».

На старті поєдинку Лунін помилився. Український голкіпер спочатку пішов на перехоплення після флангової подачі, а потім повернувся на лінію. Добре, що Кріс Рамос вибачив неточним ударом. За декілька хвилин Роберт Наварро з вигідної позиції пробив прямо в руки Луніну. Після чого Андрій виручив після удару Рохера Марті. Іспанський нападник пробивав із лінії штрафного у верхній кут воріт. Тільки карколомний стрибок Луніна врятував «Реал» від голу.

У другому таймі роботи в українського воротаря було вже набагато менше. Тільки Іван Алехо міг забити. Але вінгер «Кадіса» зі зручної позиції просто покотив м'яч у руки Луніну, який за версією порталу WhoScored потрапив до збірної туру Ла Ліги.

Перемога дозволила «Реалу» піднятися на перше місце у таблиці. Мадридці мають по 35 очок із «Жироною», але завдяки очній перемозі випереджають у турнірній таблиці каталонців.

Травма Довбика та гол Циганкова

«Жирона» вдома зіграла внічию із «Атлетіком» Більбао – 1:1.

Каталонці вийшли вперед на початку другого тайму, баски відповіли своїм голом через 12 хвилин. У кінці матчу «Жирона» так і не змогла вирвати перемогу.

Віктор Циганков відіграв 85 хвилин. Український півзахисник був найкращим у складі своєї команди. Забив єдиний гол каталонців, постійно загострював. Циганков взяв участь в атаці, яка завершилася небезпечним ударом Крістіана Стуані. Віктор небезпечно бив головою, але не влучив у ворота басків. Після навісу Савіо скинув на Алейша Гарсію. Іспанський опорник не влучив у ворота із близької відстані.

На початку другого тайму український вінгер замкнув простріл із лівого флангу, залишившись на самоті перед воротами суперника.

Артем Довбик навіть не потрапив до заявки через м'язову травму. Ступінь пошкодження українського нападника залишається невідомим.

Після втрати очок «Жирона» поступилася першим місцем у таблиці «Реалу». «Вершкові» завдяки додатковим показникам випереджають каталонців.

Яремчук міг стати героєм

«Валенсія» вдома зіграла внічию із «Сельтою» – 0:0.

Гра на «Местальї» пройшла за переваги «кажанів», але господарі так забити й не змогли.

Роман Яремчук з'явився на полі на 84-й хвилині. Відразу після появи Роман мав шанс принести своїй команді перемогу. М’яч після удару українського форварда влучив у руку захиснику «Сельти». Але суддя проігнорував епізод. Більше часу, щоб проявити себе, у Яремчука не було.

«Валенсія» залишилася в середині турнірної таблиці. «Кажани» перебувають на 9-й сходинці з 19-ма балами.

Супергол Маліновського

«Дженоа» поступився в гостях «Фрозіноне» – 1:2.

У першому таймі команди обмінялися голами. Перемогу господарям приніс Іларіо Монтерізі в доданий до матчу час.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі та відіграв 80 хвилин. Наприкінці першого тайму український півзахисник записав на свій рахунок дуже красивий гол. Маліновський із метрів 25-ти в один дотик класним ударом забив у дев'ятку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Руслан вивів на ударну позицію Георге Пушкаша, але румунський форвард із меж штрафного майданчика не влучив у ворота.

На початку другого тайму спробував пробити із дальньої відстані, але удар в українського хавбека зовсім не вийшов. Мортен Торсбю забрав можливість у Маліновського оформити дубль. Норвезький півзахисник «Дженоа» випередив Руслана у можливості пробити із меж штрафного майданчика. Позиція для удару в Руслана була краща. Постріл у Торсбю не вдався. Небезпечно виконував стандарт із флангу. Замість подачі пробив по воротах. Хрестовина врятувала господарів від пропущеного м'яча.

«Дженоа» на 15-му місці з 14-ма балами. До зони вильоту – 4 очки.

У Коваленка вкрали гол

«Емполі» у видовищному матчі вдома поступився «Сассуоло» – 3:4.

У першому таймі команди двічі забивали одна одній. Після перерви гості вийшли вперед, але «Емполі» зміг зрівняти рахунок. «Сассуоло» здобув перемогу вже в доданий до матчу час.

Віктор Коваленко розпочав матч на лаві запасних. Український півзахисник з'явився на полі на 70-й хвилині зустрічі, коли його команді потрібно було відіграватися. Коваленку знадобилося не так багато часу, щоб відзначитися результативною дією. Після виходу на ворота гостей м'яч влучив в поперечку. Віктор майже із кута воротарського майданчика переправив м'яч у ворота суперників. Автором голу записали захисника гостей Матіса Вінью, який намагався вибити м'яч, але тільки змінив його траєкторію. Якби уругвайський захисник не торкнувся м'яча, то воротар «Сассуоло» мав всі можливості відбити удар українського півзахисника.

«Емполі» перебуває на 18-му місці з 10-ма балами. До виходу із зони вильоту – одне очко.

Соболь вийшов на заміну

«Страсбург» вдома зіграв унічию з «Марселем» – 1:1.

Господарі забили швидкий гол, але не змогли втримати перевагу у рахунку.

Едуард Соболь вийшов на заміну на 83-й хвилині зустрічі. Для посилення оборони. За проведений час український лівий захисник особливо нічим не відзначився.

«Страсбург» перебуває на 13-му місці в Лізі 1 з 13-ма очками. До зони перехідних матчів – два пункти.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.