Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 28 листопада 2023, 18:00
6638
0

Бєланов вище за Блохіна. Легенди Динамо у топ-25 найкращих нападників 80-х

На перше місце журналісти FourFourTwo поставили Марко ван Бастена

| Оновлено 28 листопада 2023, 18:00
6638
0
Бєланов вище за Блохіна. Легенди Динамо у топ-25 найкращих нападників 80-х
ФК Динамо. Олег Блохін та Ігор Бєланов

Легендарні футболісти «Динамо» Ігор Бєланов та Олег Блохін потрапили до списку найкращих нападників світу 80-х років минулого століття.

Авторитетний британський сайт FourFourTwo опублікував рейтинг, у якому поставив Бєланова на 19-те місце, а Блохіна – на 25-те.

«Фіналіст Євро-1988 у складі збірної Радянського Союзу, Ігор Бєланов був названий одним із найвидатніших футболістів усіх часів – і він, безумовно, заслуговує на таку високу повагу. Разом із Олегом Блохіним він став найкращим бомбардиром «Динамо», яке завоювало Кубок володарів кубків у сезоні 1985/86, а в 1986 році його блискуча гра була відзначена «Золотим м'ячем».

Суперзірка «Динамо» та Радянського Союзу Олег Блохін отримав «Золотий м'яч» у 1975 році, але залишався у когорті найкращих гравців і в 1980-х роках. Ставши найкращим бомбардиром Кубка володарів кубків 1985/86 та забивши у фіналі, коли «Динамо» пройшло весь шлях під керівництвом легендарного тренера Валерія Лобановського, Блохін завершив кар'єру у 1988 році в якості найтитулованішого гравця та найкращого бомбардира Радянського Союзу», – так пояснили свій вибір журналісти видання.

Додамо, що на перше місце FourFourTwo поставило нідерландця Марко ван Бастена, другим став аргентинець Дієго Марадона, а третім – шотландець Кенні Далгліш.

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.