Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 листопада 2023, 18:37
1991
1

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: Докладемо зусиль, аби Хижняк в Парижі не був самотній

Тренер збірної – про підсумки чемпіонату України

| Оновлено 27 листопада 2023, 18:37
1991
1
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: Докладемо зусиль, аби Хижняк в Парижі не був самотній
Facebook. Дмитро Сосновський

У Львові фінішував чемпіонат України з боксу серед чоловіків.

Золоті медалі в порядку вагових категорій завоювали: Андрій Тишковець (48 кг, Львівська обл.), Дмитро Замотаєв (51, Запорізька), Ельмір Набієв (54, Миколаївська), Айдер Абдураїмов (57, Харківська), Данило Заморило (63,5, Львівська), Ельвін Алієв (67, Київська), Юрій Захарєєв (71, Харківська), Джамал Кулієв (75, Одеська), Матвій Ражба (80, Харківська-Рівненська), Данило Жасан (86, Чернігівська), Аркадій Карцан (92, Хмельницька), Дмитро Ловчинський (понад 92, Київська).

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер збірної України Дмитро Сосновський підбив підсумки змагань у Львові, поділився з якими надіями його підопічні поїдуть на відбірні турніри, де виборюватимуть олімпійські ліцензії:

– Передусім, відзначу відмінну організацію чемпіонату, за що слід віддати належне уславленому в минулому боксеру Андрію Котельнику, який очолює Львівську обласну організацію Федерації боксу України. До речі, це не тільки моя точка зору, а й тих фахівців, спортсменів, котрі були учасниками цього, без перебільшення, свята.

Тішить, що незважаючи на російську агресію, воєнний стан, бокс в Україні розвивається, підростає перспективна зміна. Невпинно розширюється «географія», за винятком Луганщини та Криму, в Львові були представлені решта областей та місто Київ. Про це подбали президент ФБУ Кирило Шевченко та перший віце-президент ФБУ Олег Ільченко.

– Чи всі наші найсильніші майстри шкіряної рукавички взяли участь в чемпіонаті?
– Оскільки саме за його підсумками визначалися боксери, які наступного року виборюватимуть олімпійські ліцензії, то зголосилися всі найкращі, за винятком чемпіона Європи, світу, призера Олімпіади в Токіо Олександра Хижняка, який на Європейських іграх в Польщі вже завоював право виступати влітку в Парижі й готується за індивідуальною програмою.

– В яких категоріях наші боксери ще не конкурентоспроможні на міжнародній арені?
– За винятком ваги до 48 кг, в решті в нас є гідні атлети. Тішить, що в найлегших категоріях, де нам бракувало вправних бійців, підростає здібна молодь. Маю на увазі Владислава Кондратюка з Івано-Франківщини та Максима Рудика з Донеччини (до 51 кг), Івана Завацького (Львівщина, 54 кг).

– Кого було визнано кращим боксером чемпіонату?
– Юрія Захарєєва, а Данила Заморила відзначили спеціальним призом за технічну підготовку.

– Прогнози в боксі, де все може вирішити один удар – річ ненадійна й все ж, скільки олімпійських ліцензій плануєте завоювати?
– Докладемо зусиль, аби Олександр Хижняк в Парижі не був самотній. Буде добре, якщо здобудемо ще дві перепустки. Все вирішуватиметься на відбірних турнірах в Італії та Таїланді в березні та червні, відповідно. На Олімпіаді в Парижі суперництво точитиметься в семи категоріях.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді
Теніс | 27 квітня 2024, 01:39 2
Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді

З наших лише Даяні Ястремській вдалося виграти матч другого кола

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 21
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Спорт.юа, новина у розділі професійний бокс, а йдеться про аматорів. І чому немає всіх інших результатів, про срібних і бронзових призерів? Чому ні слова про результати жіночого ЧУ, який відбувся одночасно, у цьому ж залі?
Фанатам боксу рекомендую переглянути відео фіналу Заморило - Харциз. Це був дійсно крутий бій.