Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2023, 21:28
8113
178

Без шансів для суперника. Динамо перемогло Рух

Кияни під керівництвом Шовковського здобули другу суху перемогу поспіль

| Оновлено 26 листопада 2023, 21:28
8113
178
Без шансів для суперника. Динамо перемогло Рух
ФК «Динамо»

В останніх п'яти матчах, що передували сьогоднішньому, кияни перемогли тільки раз, зазнавши при цьому трьох поразок. В цю серію ввійшли поразка від «Полісся», коли суперник грав у меншості, і програне «Класичне», що коштувало місця роботи Мірчі Луческу, а також поразка «Дніпру-1». «Рух» попередні п’ять поєдинків провів трохи краще за «Динамо». Львів’яни здобули дві перемоги, двічі зіграли внічию та зазнали однієї поразки.

У стартовому складі киян порівняно з переможним матчем минулого туру проти «Кривбаса» сталося кілька змін. У стартовому складі вийшли Буяльський, Сирота та Кабаєв. У запасі залишилися Царенко та Ванат. Не потрапив до заявки на матч Попов. У гостей в порівнянні з поєдинком проти «Чорноморця» була лише одна заміна: замість Підгурського в «основі» вийшов Едсон. Відновився після травми Клімчук, який пропустив два попередні матчі. Однак Віталій Пономарьов не ризикнув поставити форварда одразу в стартовий склад.

«Рух» традиційно з перших хвилин намагався пресингувати. Однак «Динамо» підготувалося до цього, тому активність львів’ян під час захисних дій не давала результату. А ось пресинг у виконанні підопічних Олександра Шовковського допоміг їм відкрити рахунок вже на 6-й хвилині матчу. Голкіпер Герета під тиском Беніто віддав неточний пас, Тимчик випередив опонента і зіграв на перехопленні, а потім завдав удару приблизно з 20 метрів. 19-річний Герета пропустив гол під руками у ближній кут. Для юного вихованця львівського клуба матч проти «Динамо» – лише четвертий в УПЛ. До речі результативний удар Тимчика – 1000-й домашній гол «Динамо» в чемпіонатах України.

Швидкий гол визначив подальший перебіг подій. Кияни почали грати за рахунком, зустрічаючи суперника переважно на своїй половині поля. «Рух» більше володів м'ячем, але саме з гри небезпечних моментів не створював. Динамівці не давали супернику простору, відповідно львів’яни не могли розганяти швидкі атаки, які є сильною стороною команди. Були зовсім непомітними зазвичай активні та небезпечні вінгери Соломон і Квасниця. Гострота біля воріт Бущана виникала після кутових. На 12-й хвилині мав момент Слюбик. Однак захисник не очікував, що м’яч дійде до нього, та не зміг завдати удару. М'яч від ноги гравця «Руха» відскочив до Бущана. На 34-й хвилині Таллес навісив з кутового, Дідик завдав удару головою, але не влучив у площину воріт.

ФК «Динамо»

«Динамо», окрім організованого захисту на своїй половині поля, інколи вмикало пресинг. І він знову допоміг киянам відзначитися результативним ударом. Герета під пресингом віддав пас на Підгурського, який був на відстані кількох метрів від лінії штрафного майданчика. Півзахисника «Руха» одразу «накрив» Кабаєв, відібрав м'яч, увійшов до штрафного майданчика та пробив в дальній кут воріт. Фактично «Динамо» мало два гольові моменти в першій половині зустрічі й реалізувало обидва.

З початку другого тайму динамівці заграли активніше в атаці. Не можна сказати, що господарі створили багато небезпечних моментів. Але такий тактичний хід дозволив їм віддалити гру від свого штрафного майданчика. Кілька гострих моментів виникло після того, як Ванат вийшов на поле замість Беніто. Зокрема, на 85-й хвилині Ванат виграв боротьбу у Слюбика та пробив з лівого кута воротарського майданчика — поруч з дальньою стійкою пролетів м'яч. Через чотири хвилини Буяльський пропустив м'яч на Ваната, нападник завдав удару з гострого кута, Герета відбив.

Львівська команда у другому таймі не створила жодної гольової нагоди. Динамівці попри активність в атаці встигали повертатися в оборону. Флангові футболісти, а також Бражко та Шепелєв в центрі поля повністю нейтралізували атакувальних гравців «Руха». За весь матч підопічні Віталія Пономарьова завдали лише одного удару в площину воріт.

ФК «Динамо»

«Динамо» виграло другий раз поспіль з однаковим рахунком 2:0. Два матчі на нуль після значних проблем в обороні в попередніх поєдинках – це дуже помітна зміна у грі київської команди після зміни тренера. Для Олександра Шовковського ця перемога стала десятою на посаді виконувача обов’язків головного тренера «Динамо».

До речі, динамівці перервали одразу дві негативні серії. До матчу з «Рухом» вони програли два поспіль домашні поєдинки, що стало антирекордом клубу. Крім того, на своєму полі «Динамо» не могло вразити ворота суперника протягом 185 хвилин. Натомість «Рух» завершив свою рекордну гостьову гольову серію в УПЛ, яка тривала шість матчів.

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

«Динамо» – «Рух» – 2:0

Голи: Тимчик (6), Кабаєв (43).

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Дячук, Сирота, Тимчик, Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 90), Буяльський, Кабаєв, Караваєв (Вівчаренко, 75), Беніто (Ванат, 60).

«Рух»: Герета, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон (Підгурський, 26), Сапуга, Таллес (Карабін, 75), Соломон (Климчук, 54), Квасниця, Пастух.

Арбітр: Володимир Новохатній (Черкаська область).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

ДИНАМО - РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Динамо» (заміни): Ванат - 6.0, Вівчаренко - 5.5, Андрієвський - б/о.

«Рух» (заміни): Підгурський - 4.5, Климчук - 5.5, Карабін - 5.0.

Події матчу

44’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Кабаєв (Динамо Київ).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Тимчик (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 178
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
Адміни, ваш сайт став смітником.
 
Обличчям, а точніше ібалом вашого сайту зараз є таке чмо як - Ліга конференцій без динамо
 
Сепар, провокатор та ахметівський бот
 І найцікавіше, що вам похер! 
 
Швидше за все вас навіть влаштовує вічний срач на вашому колись спортивному, а зараз базарному сайті.
FunnyCat_____
с победой самый титулованный и популярный клуб Украины!
Pavel_i_CO
Повертаємо чемпіонство з ордло до Києва. Всіх з перемогою!!
Gargantua
наверное самая легкая победа Динамо с начала этого чемпионата.
Рух сам себе привез два гола и даже не попытался переломить матч.
FunnyCat_____
Кабаев присядет в конкуренции с Волошиным, у Каравая тоже матч через матч
С Шапаренко Волошиным и Ярмоленко в составе, вполне можно будет еще весной побороться  в УПЛ!
При СаШО команда пока что стала как то более раскрепощено играть
глянем что будет дальше  
ZANREGENT1993
А главное что с Ванатом всё в порядке
Перець
Просто без шансів для Руха , Динамо  з перемогою 
avk2307
Динамо з Перемогою!!!
Кабаєв навіть забив, може прорве далі....
Виявилось не такий той Рух і страшний....
В захисті не наварили і помилки суперника використали, хоча могли й більше забити...
Александр Шевченко
Осталось обыграть металлом 25 или как там эти цифры называются и мы крото говно догоняем
FunnyCat_____
я смотрю из-за повальной алкогольной зависимости нынешних субъектов, бурбас взял на работу новгоо индивидуума, который никак не хочет  понять, что ДК было есть и будет!
а шахтер  - лишь игрушка олигарха, которая без него будет скорее всего учавствовать в баталиях с Кудривками и Юксами
ведь весь шахтер -  это только деньги ахметова и ничего больше 
 А вообще радует что на ветках самого популярного и титулованного клуба делирий поклонников кружка физкультуры, справедливо находит отклик в виде вала отрицательных реакций!
Віталій Ткачук
Респект. Пішов дід, СаШо не дурний, він вибирає тактику на матч, відповідно до суперника. В такому стилі Мілан позаминулого сезону виграв Серію А, хоча за вартістю гравців вони були лише 4-5- ті. 
Микола Захарченко
Непогана гра від Динамо . Шовковський переходить до більш " вертикального " футболу , у Луческу акцент робився більше на контролі м'яча ... Але у Рухах були свої моменти , особливо при стандартах . Ну і звичайно дві помилки молодого голкіпера зіграли на руку динамівцям , якби не ці дії невідомо як склалася б гра .
DK1961
Ну и чудненько. Понемногу выздоравливаем. Кроты - в шаговой доступности (соседи по таблице теперь).
Иван Качура
Граючи в меншості (з Беніто 10 на 11), виграли. З Ванатом в старті був би погром. 
Gorlitsa
Ще б тормоза Шепелєва кудись діти! 
Istm
Рух старався. Але старання не підкріплене особистою технікою чи комбінаціями.
sahka1981
Молодці. Спокійно перемогли, хоча в другому таймі ДК мало чимало потенційних моментів щоб забити ще пару голів, Караває там мінімум два запоров. Кабаєва слід відмітити, непогано зіграв.
yaroslavos
Як виявилось, достатньо максимально спростити гру і битись за кожен м'яч. Така гра мало приносить задоволення вболівальникам, але результат на табло. 
Kovalchuk
Продырявленый когда ты уже замажешь свое еб...ло