Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 сiчня 2024, 04:19
300
0

Сергій ДАНИЛІВ: «Плануємо завоювати 2-3 олімпійські ліцензії»

Головний тренер збірної – про чемпіонат у Львові

| Оновлено 30 сiчня 2024, 04:19
300
0
Сергій ДАНИЛІВ: «Плануємо завоювати 2-3 олімпійські ліцензії»
Федерація боксу України. Сергій Данилів (у центрі)

У Львові завершився чемпіонат України з боксу серед жінок.

Золоті медалі завоювали: Ольга Шалімова (48 кг, Запорізька обл.), Тетяна Коб (50, Волинська), Дарія-Ольга Гутаріна (52, Івано-Франківська), Анастасія Ковальчук (54, Черкаська), Анастасія Молочко (57, Київ), Анастасія Охрей (60, Донецька), Юлія Філіппова (63, Кіровоградська), Анастасія Черноколенко (66, Дніпропетровська), Анастасія Саранюк (70, Львівська), Кароліна Махно (75, Черкаська), Ірина Луцик (до 81, Івано-Франківська), Ірина Ловчинська (понад 81, Київська).

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер жіночої збірної України з боксу Сергій Данилів поділився своїми враженнями від чемпіонату в Львові:

– За підсумками змагань визначалися спортсменки, які весною наступного року продовжать боротьбу за олімпійські ліцензії. Тому користуючись нагодою, відзначу добру організацію чемпіонату, кваліфіковане суддівство, що дозволило зійти на п'єдестал, справді, найкращим.

– Чи були організаторами встановлені спеціальні призи?
– Так, тренерська рада зупинила свій вибір на Анастасії Черноколенко, яка на шляху до вершини подолала опір таких відомих опоненток, як Анна Лисенко та Марія Бова й була визнана найкращою боксеркою турніру. Також виокремили й Анастасію Ковальчук, котра запам'яталася не тільки вольовими якостями, а й технічною підготовкою.

Тішить, що незважаючи на російську агресію і воєнний стан в чемпіонаті взяли участь більше 80 атлеток з усіх областей та міста Києва, за винятком Луганщини. Доволі голосно заявили про себе молоді спортсменки.

– Що далі?
– Вже 28 листопада чемпіонки та срібні призерки зберуться в Конча-Заспі на триденний збір, де пройдуть детальний медогляд, підпишуть контракти. А централізований етап підготовки збірної України нового зразка запланований на грудень в Тисовці.

– Коли українські боксери збираються виступати на міжнародних змаганнях?
– З 15 по 21 січня 2024 року в Угорщині. А перший ліцензійний турнір пройде з 28 лютого по 12 березня в Італії. Останні ж перепустки до олімпійського Парижу будуть розіграні з 22 травня по 3 червня в Таїланді. Нагадаю, що призери в олімпійській програмі з боксу серед жінок визначаються в шести категоріях. Звичайно, хочемо мати своїх представниць в усіх вагах, але якщо завоюємо три ліцензії, то це також буде добрим результатом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.