Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 25 листопада 2023, 11:37
1714
0

ТЛУМАК: «Навряд чи Коваль змінить тактику Зорі на другий матч із Маккабі»

Ексголкіпер «Зорі» – про майбутню гру українців в Лізі конференцій

| Оновлено 25 листопада 2023, 11:37
1714
0
ТЛУМАК: «Навряд чи Коваль змінить тактику Зорі на другий матч із Маккабі»
ФК Зоря Луганськ

25 листопада в перенесеному поєдинку 3 туру групового раунду Ліги конференцій футболісти «Зорі» на виїзді зіграють з «Маккабі» (Тель-Авів).

Колишній воротар «Зорі» та «Карпат» Андрій Тлумак у розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси суперників в протистоянні, яке відбудеться на нейтральному полі в Сербії:

- Думаю, що листопадова міжнародна пауза в клубних змаганнях пішла на користь «Маккабі». Через конфлікт з Палестиною чемпіонат Ізраїлю призупинено, але велика група футболістів з Тель-Авіва в складі збірної своєї країни мали ігрову практику в відборі на Євро-2024.

На мій погляд, в плані фізичних кондицій футболісти «Маккабі» виглядатимуть краще, ніж в другому таймі в недавньому поєдинку з «Зорею» в Любліні.

- Тоді «Зоря» перехопила ініціативу й могла навіть врятуватися від поразки.
- На жаль, в Польщі «Маккабі» майстерно скористався помилками луганчан в обороні й практично ще до перерви зняв з порядку денного питання про переможця. Я навіть не згадаю, коли ще були такими безпорадними стопери «Зорі» й добре, що обійшлося тільки трьома пропущеними м'ячами.

- Доволі неочікувана поразка від «Маккабі» змусила керівництво «Зорі» розпрощатися з головним тренером Валерієм Кривенцовим.
- Знаєте, складалося враження, що не всі футболісти «Зорі» сприйняли методи роботи згаданого фахівця. Це, передусім, негативно вплинуло на мікроклімат в команді. На мій погляд, в «Зорі» не прогадали, довіривши роль кризового менеджера досвідченому Юрію Ковалю. Свого часу він уже очолював «Зорю», потім був асистентом Юрія Вернидуба, а останніми роками – спортивним директором. Отож, був добре обізнаний з ситуацією всередині колективу й, опинившись біля керма, першорядну увагу звернув на налагодження взаєморозуміння між футболістами та тренерським штабом.

- Вважаєте, що сьогодні Коваль візьме на озброєння якусь нову тактичну схему, аби здивувати «Маккабі»?
- Навряд чи. Повторюю, докладалися зусилля, аби футболісти «Зорі» знову стали згуртованими, максимально сконцентрованими й готовими зіграти через не можу.

- У випадку поразки від «Маккабі» луганчани практично втрачають шанси пробитися до наступного раунду Ліги конференцій.
- Переконаний, що Коваль та його підопічні це чудово усвідомлюють. Пригадується, коли Коваль допомагав Вернидубу, то луганчан за бійцівську вдачу часто називали «мужиками». «Зоря» і «Маккабі» - приблизно рівні за класом команди. Якщо сьогодні «Зоря» в битві характерів візьме гору, то в неї будуть шанси взяти реванш за поразку в Любліні й повернути інтригу в боротьбі за друге прохідне місце в групі.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.