Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 листопада 2023, 01:15
3745
0

Окупація аеропорту, Демократичне цунамі. Гвардіола – терорист?

Скандальні новини з Каталонії, які, швидше за все, навряд чи торкнуться легендарного тренера

| Оновлено 25 листопада 2023, 01:15
3745
0
Окупація аеропорту, Демократичне цунамі. Гвардіола – терорист?
Twitter. Жузеп Гвардіола

В одному зі своїх звітів Громадянська гвардія Іспанії пов'язала Жузепа Гвардіолу з рухом «Демократичне цунамі», який розслідує Національний суд Іспанії за звинуваченням у тероризмі.

Агенти підкреслили в офіційному повідомленні зв'язок іспанського тренера з цією радикальною платформою, яку він підтримав в одному зі своїх відео, віддавши свій голос, і попередили, що він додав до своїх заяв «спонукання каталонського населення до повстання проти держави».

Таким чином Збройний інститут відповів Канаді, країні, до якої Національний суд звернувся із проханням про співпрацю у цьому розгляді. Зокрема, світовий суддя Мануель Гарсіа Кастельон доручив запитати інформацію про домени, пов'язані з «Демократичним цунамі» та зареєстровані в канадській компанії Tucows Domains Inc.

У відповідь канадська влада запросила додаткову інформацію про досліджувану платформу, а Громадянська гвардія в липні 2020 року надіслала листа, в якому відповіла на всі запитання. Одне з питань:

«Хто такий Жузеп Гвардіола і звідки він знає, що відправляв послання від імені Демократичного цунамі?»

Судова поліція відповідає, що рух, розслідуваний за звинуваченням у тероризмі, ініціював «потужну кампанію у ЗМІ, яку просуває найвища політична влада і незалежний громадянський сектор», у якій брав участь Гвардіола.

«Він без вагань надав свій голос у розпорядження «Демократичного цунамі», приєднавшись до його вимог та спонукавши каталонське населення повстати проти верховенства закону», – йдеться у доповіді.

Гвардіола, не вагаючись, надав свій голос у розпорядження Цунамі, приєднавшись до його вимог і спонукавши каталонське населення повстати проти держави. Він був одним із найпомітніших осіб процесу прихильників незалежності на міжнародному рівні.

Як вони пояснюють, нинішній тренер «Манчестер Сіті» відніс до категорії протестів, що відбулися на Каллі де Каталонія після того, як вердикт процесу названо «конфліктом» у відео Демократичного Цунамі.

«Фактично, з часом присутність колишнього тренера «Барселони» у діях на підтримку права на самовизначення та розрив з іспанською державою зростала, аж до розширення виборчого списку Партії «Хунц пел Сі» на регіональних виборах 2015 року. Він досі є одним із найпомітніших осіб процесу незалежності на міжнародному рівні», – наголошують у відомстві.

Відео, про яке йдеться, було оприлюднено у 2019 році, що співпало з найбільш радикальними діями «Цунамі», наприклад, організованими у жовтні того ж року по окупації всього аеропорту Ель-Прат або суден та барикад AP-7 майже на кордоні з Францією .

У зв'язку з цим Гвардіола заявив, що жоден уряд не мав сміливості протистояти цьому політичному конфлікту через діалог, але обрав «репресії». Ось чому він звернувся до міжнародної спільноти із закликом зайняти «чітку» позицію зараз і шукати рішення, засноване на «діалозі та повазі».

Допомога у Канаді

Агенти включили до офісу зображення Гвардіоли, що бере участь у відео на трибуні, а також колишнього президента Каталонії Карлеса Пучдемона. Світовий суддя, який розслідує цю справу, звинуватив лідера «Джунтс» та другого номера ERC Марта Ровіра, а також десять інших людей у їхніх зв'язках зі створенням та контролем «Демократичного цунамі» в ті місяці, коли воно діяло.

За даними поліції, рух намагався залучити «соціальні маси, які виступають за незалежність» через заклики в соціальних мережах. Проте з 14 жовтня, збігшись з окупацією аеропорту, вони передають своїх підписників, які взаємодіятимуть через приватний мобільний додаток. У темі вони прикріпили посилання, щоб їхні підписники могли її завантажити.

Питання, надіслані канадською владою, були спрямовані на те, щоб дізнатися про роботу «Демократичного цунамі» через її платформу. У відповідь Громадянська гвардія пояснила «спосіб дії» заяви і розпочала розслідування, яке вони проводили, доки не з'ясували, що домен Інтернету був зареєстрований у цій північноамериканській країні.

Розслідування тероризму

Розслідування проти «Цунамі» розпочалось у 2019 році як ще одна частина справи в Національному суді проти деяких членів CDR, які щойно були відправлені до суду також за тероризм. Проте розгляд швидко розвалився на підставі інформації, яку збирала судова поліція про зародження руху, його фінансування на рахунках у Швейцарії та Німеччині.

Хоча деякі дійові особи, пов'язані з Цунами, виступили з мирним закликом виступити за незалежність Каталонії, дії платформи були розслідувані щодо ймовірного тероризму. Кваліфікація злочину викликає сильну напруженість між прокуратурою Національного суду та слідчим суддею, оскільки, хоч перший зараз стверджує, що факти можуть скласти серйозні суспільні заворушення, світовий суддя підвищує тон, враховуючи, що насильство з боку слідчого дії та їх планування ставлять під загрозу цілісність людей.

Зокрема, щодо окупації Ель-Прата, він стверджує, що аеропорт вважається державною інфраструктурою і, отже, ці події можуть бути класифіковані як тероризм відповідно до статті 1.1 Конвенції № 196 Ради Європи про запобігання терористичних актів. тероризм. Однак ця процедура — одна з багатьох, які підпадають під дію амністії, і яку, як очікується, буде заархівовано, коли закон набуде чинності.

Каталонія є однією із 17 автономних областей Іспанії. У 2019 році в Каталонії спалахнули протести після оголошення вироків ряду каталонських політичних лідерів, які підтримали ідею відокремлення регіону від Іспанії. З 16 по 18 жовтня демонстранти провели так звані «Марші за свободу» — масштабні акції на підтримку руху за незалежність та засуджених політиків. Активну участь у цих протестах брали фанати «Барселони».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.