Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 листопада 2023, 13:17
4550
13

Віталій Кличко розповів, як умовляв Усика замінити автомат на рукавички

Легендарний український боксер та мер Києва – про Олександра та початок війни

| Оновлено 24 листопада 2023, 13:17
4550
13
Віталій Кличко розповів, як умовляв Усика замінити автомат на рукавички
Instagram. Олександр Усик

Колишній чемпіон світу та мер Києва Віталій Кличко висловився з приводу виступів Олександра Усика після вторгнення російських окупантів і те, як він відмовляв його змінити автомат на рукавички:

«Я хотів би також торкнутися того, що для нас, українців, не менш важливо, ніж світові спортивні досягнення. Це – громадянська позиція та відданість своїй країні. Олександр Усик родом із Криму. Там жили його батьки, родичі, друзі дитинства. 2014 рік. Анексія півострова. Придушення всього українського в Криму. І як болюча заноза всім російським пропагандистам – світові перемоги кримчанина, під час яких він з гордістю підіймає український прапор!

Початок повномасштабної війни, з якою вдерлася росія, застав Олександра в Києві. Бої тривали впритул до столиці. Усик вступає в територіальну оборону. Потім, коли варварів відкинули від Києва, Харкова, між нами відбулася довга дискусія. Чи продовжувати Усику боксерську кар'єру? Чи змінити боксерські рукавички на автомат?

Я переконував Олександра, що він буде набагато ефективнішим і кориснішим для нашої держави, коли використовуватиме спортивну трибуну для донесення й посилення сигналів України. Для того, щоб привертати увагу світу й залучати його до допомоги нашій країні. Адже поєдинки Усика транслюють понад 200 країн. І після кожної перемоги в кожній країні чують гімн України й бачать, як здіймається переможний синьо-жовтий прапор!

Для нас дуже важливі перемоги! Перемоги кожного українця. Кожного на своєму місці. І вони важливі як на фронті, так і в тилу, який допомагає країні вистояти!», – сказав Віталій.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ломаченко зізнався, що бій проти Камбососа буде для нього унікальним
Бокс | 09 травня 2024, 15:21 1
Ломаченко зізнався, що бій проти Камбососа буде для нього унікальним

Український боксер ще ніколи не бився вдень

Куртуа відреагував на доленосну помилку Нойєра у матчі Реал – Баварія
Футбол | 09 травня 2024, 07:18 7
Куртуа відреагував на доленосну помилку Нойєра у матчі Реал – Баварія

Мадридський клуб обіграв мюнхенців та вийшов у фінал Ліги чемпіонів 2023/24

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Какой автомат в Усика??? Кличко, ты ничего не попутал?  Сфоткаться с автоматом и камуфляже, как Усик, Ломаченко или Беланов - еще не о чем не говорит... Но все помнят слова Усика чей Крым, это на десятилетия....
Standard
По-перше, Кличко нехай краще вмовляє госпіталь в Києві, який вже "освоїв" більше мільярда грн. не завищувати ціну ремонту у 2,4 рази.
По-друге, Усик навіть на словах соромиться виступити проти окупантів, то кому цікаві ті байки про автомат.
Nick.Grabowski
Про "патріота" Усіка - це фактично друг-охоронець, актор політичного театру (добра та лицемірства) пана Буткевича, який входив в коло бізнес- бенефіціарів від правління Партії Регіонів. 
Бренд Усіка зараз вигідно використовувати та прикриватися. Тим більше Усік історично та політично безграмотний та з короткою суспільною пам'яттю.
Nick.Grabowski
Хто такий Клічко - це політичне протеже олігарха Фірташа, який був спонсором Партії Регіонів, телеканалу Інтер та перебував в пулі фаворитів-бенефіціарів Януковича. Клічко великий шанувальник ФК ДК Суркісів (Фірташ і ДК спонсорував свого часу через Надра Банк). 
Хто такий Фірташ - це представник інтересів Семена Могілєвича.
Клічко - це політичний імітатор без честі та совісті. Брехливий та нахабний.  
Володя Клічко - здриснув з України, роздає інтерв'ю наліво та направо. Великий друг українофоба, олігарха з рашки Фрідмана та сірого кардинала Пінчука (де-факто Кучми). 
Тому політично обидва Клічки - це мерзотники та лицеміри, такі самі як і їх дружки-партнери з часів Кучми-Януковича.